Kollektivt

Sitter på tåget hem från en mysig kväll hemma hos min otroligt söta kompis Annelie. Hon fyllde år i början av veckan och har sedan dess varit bortrest, så ikväll passade vi på att fira henne lite smått med presenter, te och(såklart) ballerinakakor. Vad vore ett mysigt firande med min lilla ballerina till vän utan ballerinakakor?? Mycket prat om allt möjligt och så lite torra skämt oss emellan. Det ska absolut göras igen SNART.

Som jag sa så sitter jag på tåget och vagnen har en salig blandning av lukter. Snus, intorkad öl(alternativt sprit) och svett. Uppfatta mig inte fel nu. Jag åker kommunalt varje dag och har gjort det varje dag sedan jag var tio. Men aldrig luktar tågen så illa som på en söndag, aldrig. Fullt förståeligt såklart med tanke på att en fjärde del av Stockholms ungdomar(16-25) ägnar sig åt en och likadan syssla; super sig redligt full och trängs i klubben(tjejer i obekvämt höga klackar). Observera att jag inte dömer, för det händer att jag ägnar mig åt den sysslan också. Vad jag försöker säga är helt enkelt att jag förstår anledningen till den härliga blandningen av olika lukter när man åker kollektivt på söndagar!

För er alla som har sportlov får jag önska er en härlig och sportig vecka. Vårsolen ska ju krypa fram har jag hört!
För er andra som måste gå till jobbet eller plugget som veckan innan; håll ut vår ledighet kommer snart.


Snorhalt

Usch och fy, idag gled jag bokstavligt talat på vägen in till stationen. Det var så extremt halt efter en minor regnperiod på morgonen. Toppen på tårtan var såklart att jag hade klackarna på...ni som saknade underhållning nu på morgonen missade en episk solo-show imorse..haha.

Apropå episk show, så hade jag en på balettklassen idag. Det var ju ett tag sedan jag tog klasser och jag kan då påpeka att jag är något ur form...hehe. Stabiliteten är som BORTBLÅST och jag gled genom klassen på samma sätt som jag gled in till stationen. Men men , jag ska inte klaga, för flexibiliteten sitter kvar, hah!

Jag ska inte underhålla så mycket mer, har fortfarande ca 100 sidor kvar att läsa ikapp. Jag har glidit runt på biologiska psykologikursen lika mycket som jag glidit på väg in till stationen och på baletten. Det är dags att rätta till det nu. Och eftersom jag inte riktigt kan göra något åt väderväxlingarna eller magmusklernas återkomst på en millisekund, så kan jag alltid börja med att läsa ikapp på kursen iallafall.
Tjingeling!!


The Iron lady

Snabb update om den gångna veckan; Tentan hölls i tisdags, och det gick relativt bra. Visserligen kan jag ha blandta ihop två/tre begrepp men ett C kan jag nog få. Sedan tentan så har jag varit helt slut i huvudet, kan ha att göra med faktumet att jag pressade ut så mycket som möjligt av hjärnans kapacitet inför tentan så nu la den bara av; fullt förståeligt om ni frågar mig! Istället för att plugga på inför nästa kurs och alla dess föreläsningar, så har jag spenderat varje kväll av den gångna veckan åt serie- och film tittandes. Att ge hjärnan lite andrum och något annat att bearbeta än kursliteratur; lite som lov. Fast med start från söndag(imorgon)ska jag sätta på mig glasögonen och läsa ikapp- och på för föreläsningarna. En av filmerna som jag såg var The Iron Lady med Meryl Streep i huvudrollen som Margaret Thatcher. Jag ska inte ge er en fullständig recension, utan är ni intresserade så kan ni klicka vidare på länken. Men jag måste då få vädra min åsikt och säga att Meryl Streep är helt fantatisk och förtjänar verkligen en Oscar för det. Hon har redan fått en Golden Globe, men jag hoppas verkligen att hon får en Oscar också. Visste ni att hon är den kvinna som har fått flest Oscars nomineringar i historien? 14 gånger har hon varit nominerad, och vunnit två. Jag ser alltså helst att hon vinner den här gången!
Säga vad man säga vill, men Meryl Streep är då en levande legend.

On fire

Ursäkta mig för mitt ovårdade språk.

Fan va sur jag är!!! Nej sur är inte ens tillräckligt. Jag är frustrerad, trött och extrem jävla förbannad!!!' Fanfanfan min vecka började ju alldeles perfekt nu. Det här är precis vad jag behöver. Inte nog med att jag redan är en vulkan som spricker snart av nervositet, att dagens händelse behövde inträffa, ja det var ju bara grädden på det hela. Självklart kommer tentan vara så jäkla svårt så att jag med lite pyttelite tur skrapar ihop mg ett D eller så. Gaaaaaahhhhh!!!!!

Vet vad det värsta är???!!! Att jag är så sur så att jag inte ens kan koncentrera mig! Jag kan inte samla ihop tankarna och bara plugga på de sex sidor jag har och kråkanteckningarna som jag fört från föreläsningarna. Helt perfekt! Mon kväll blev ju precis så jäkla effektiv. Jag måste få utlopp för aggressiviteten känner jag och bara spotta ut all ilska jag har. Just nu vill jag bara slå något, eller rättare sagt den förbannade datorn i biblioteket i rum 511D. Jag kommer då ALDRIG mera sätta min fot där inte!! Ta mig fan att jag ska.

Om det inte går bra imorgon ska kan jag ju redan nu konstatera att min dag kommer att vara gjord, och på alla hjärtans dag av alla dagar. Inte nog med att jag har tenta liksom, utan kvällen innan så ska allting bara gå i kras och den 14 börjar redan på minus. Helt jävla perfekt! Och får jag inte träna snart så kommer jag väl börja lägga på mig en massa för-att-orka-plugga-snack. Allting är fel just nu. ALLTING!!!

Hej på er!


Exakt så som rubriken är känner jag. Mitt hjärta bröt precis och så gjorde mina tenta-anteckningar som jag skrev idag. Jag satt i biblioteket från tolv till sex idag och har skrivit ner en massa anteckningar för min tenta imorgon, självklart skulle det bli ett problem mot slutet. Jag hade skrivit sex sidor, och bytte sedan dator, då skrev jag de två sista sidorna som tydligen inte gick att spara...Men det visste ju inte jag, så där satt jag och skrev på som bara den; tankarna flög around the world och jag hade ett sådant otroligt flöde. När klockan slår sex kommer det en annan elev och säger att hon har bokat rummet från klockan sex, det var såklart helt okej för mig, jag hade ju bara bokat till 18.00. Snabbt sparar jag dokumentet och loggar ut. Efter det går jag till en annan dator bara för att skriva ut dokumentet tänkte jag, självklart finns det inget dokument. Skiten sparades tydligen aldrig, och tro mig jag sparade den! Jag förstår mig kanske inte på min mac än så länge, men en vanlig hederlig PC är inte ett problem. Nu vet jag alltså inte vart mitt dokument har tagit vägen, jag vet bara att det inte finns kvar och jag måste skriva om allting ikväll. Kvällen innan min tenta och mina briljanta anteckningar går upp i rök! p e r f e k t ! ! ! Mitt liv kretsar kring studierna just nu, så jag kan alltså säga att mitt liv befinner sig i KAOS- och FRUSTATIONSLÄGE. RIP TENTAN!!!!!

The big bang theory

Så var sista föreläsningen över på den här kursen och endast tentan återstår! Wahhhhh!!! Det verkar som om alla har lite smått panik inför den, mig inkluderat. Jag har suttit kvar i biblioteket hela veckan och bara pluggat. Det känns som om det är det enda jag har gjort sedan kursen startade, men det är väl lika bra det. Nu slipper jag hetsplugga dagarna innan, utan kan i lugn och ro plugga på allt. Jag ska ju som sagt campa i biblioteket hela helgen, så jag lär nog få en del gjort.

Just nu ligger jag i soffan och kollar på the big bang theory. Jag har ju pluggat hela eftermiddagen så lite paus förtjänar jag! Och vem blir inte glad av de coola nördarna från the big bang theory?!


MJ

Snart ska jag plugga, men för den här härliga timmen ska jag bara ligga i soffan med mysstrumporna på och kolla på glee, de gör ett Michael Jackson avsnitt. Den mannen va ett geni! Om mindre än en vecka är det dags för Tenta, iiih vad alla är nervösa! När en av våra föreläsare berättade att intelligens inte kommer med på tentan så pustade alla ut i takt, haha.
Från och med lördag ska jag gå under jorden och enbart plugga. Jag har redan allt planerat; campa i biblioteket från öppning till stängning lördag och söndag. På måndag vet jag inte om jag kan sitta där i 12 timmar, men nio ska iallafall gå...haha. back to MJ!


Trötta ögon

Jag är inte trött egentligen, men har man suttit och läst i ett par timmar så är det oundvikligt att börja nicka till, speciellt om ögonen börjar svida till. Jojo, visserligen har jag hämtat ut mina glasögon nu, men det betyder ju inte att jag blir immun mot trötta ögon. De svider såååå efter allt läsande! Just nu har jag glasögonen på mig i princip hela tiden, optikern sa faktiskt att jag även skulle använda de för avlastning. Och det är just vad jag behöver; avlastning. Jag ska förmodligen inte beklaga mig med tanke på att det finns de som har ännu mer att läsa än vad jag har, men så kan jag faktiskt skylla på min ovana. Aldrig någonsin har jag behövt läsa så mycket, och om jag nu har haft det, så är det väl ganska uppenbart att jag har prioriterat annat...haha. Som sagt jag ska inte gnälla så mycket, har fortfarande 40 sidor till att läsa inför morgondagens föreläsning...

Godnatt på er!!


Tjugo

Gårdagens födelsedagsfirande var som väntat precis som jag och Rebecca vågade önska oss; mysigt, festligt, och exklusivt Vad förväntar man sig när man slår ihop firandet av sin tjugonde födelsedag med sin nära vän, och bjuder in alla ens gemensamma vänner och firar stort med trerätters middag och sjukt mycket dans på nype?! Vi fyller ju bara 20 en gång i livet, nästa stora är inte förrän om tio år, och då går man kanske igenom en smärre 30-års kris haha.

Jag ska inte tjata på för mycket nu. Just nu sitter jag på tåget hem från rebecca, och sedan blir det till att fort hoppa in i duschen och fräscha upp mig och bege mig till mormor och morfar. Vi ska nämligen fira mig lite smått ikväll med tanke på att det inte blev något i torsdags(jag satt ju i biblioteket till åtta på kvällen). Mina kusinbarn Sebastian och Tobias kommer att vara där också, så ikväll kommer jag ännu en gång kunna sniffa småbarn(precis som förra lördagen). Det är nästan så man längtar efter barn själv när man myser med de!

 


Buhu och hurra för mig!

Så var morgondagen planerad! Och det ingår varken tårta eller fest. Jag ska dansa på morgonen och sen bege mig till biblioteket och läsa ikapp. Dum som jag var så lät jag mig själv vara helt ledig förra helgen(nästan, jag pluggade i söndags) och under den gångna veckan har jag inte läst på innan föreläsningarna; nu har jag(med marginal) 150 saftiga sidor att läsa ikapp plus 40 att läsa på. Mumsig present va?! Som tur är så har jag gjort klart ALLA instuderingsfrågor som kommit ut, och vår rapport ska bara slipas till med referenser och rättstavningar. När jag blir klar med allt det här(vilket är på fredag) så kan jag med gott samvete, festa rejält på kvällen!

Just ja! Jag nämnde ju att mina glasögon ska hämtas ut på måndag, så jag antar att det är min födelsedagspresent till mig själv. Praktiskt eller hur?? Ekonomin stramas verkligen till nu känner jag. Glasögon, konsertbiljetter, kurslitteratur och vardagsbehövliga nödvändigheter, medicin och 'hålla-sig-vaken-pengar-när-man-pluggar' och så höll jag på att glömma också, mobilräkningen och pengarna som jag ger till mamma.

Dessutom råkade jag gå med i Green peace för ett par dagar sedan och kommer att betala 50:- i månaden. Jag är inte så säker på om jag verkligen har möjligheten att var så generös just nu, jag kan ju trots allt skylla på att jag är en fattig student...


Första

Första februari idag, ni vet vad det betyder va?! En hel månad på 2012 har passerat!! Skämtåsido, det är faktiskt min födelsedag, nästan. Om tio timmar fyller jag hela 20 år! Som jag har längtat! När man var sju var 15 stort och 20 var långt långt bort, då var man gammal och 'jätte vuxen'. Nu känns det bara läskigt, det är nu jag går in i det sista skedet innan personligheten 'bestäms' och 'består'. Hänger ni med?? Jag ber om ursäkt om mitt amatör-psykologiska uttalande upprör någon, men det finns faktiskt vetenskaplig fakta på det. I vilket fall som helst så ser jag fram emot att fylla år! Det ska nämligen firas stort på fredag tillsammans med en av mina närmsta vänner Rebecca(hon fyller 20 på fredag) vi har bestämt oss för att slå ihop firandet till en enda stor 40-års fest! Om ni är lediga fredagskväll/natt sväng förbi nype och dansa loss med oss(OBS vi vet hur man dansar loss)

Mitt livs sista prestation som 19 år= pluggat helt oavbrutet i fem timmar i Stockholms universitetsbibliotek. Åtminstone någonting att vara stolt över på en händelselös dag som denna!

Det sägs att jag inte ser ut att vara helasiat...någon som har funderingar på det?? :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/568845/images/2012/pic_187307348.jpg" class="image">


RSS 2.0