In till stan och träffa Lisen

Nu innan 2010 tar slut så ska jag snabbt in till stan och träffa underbara Lisen, som numera är bosatt i Budapest. Så att hitta tid och ses är ju en aning omständigt, därför passar vi såklart på nu när hon är hemma i Stockholm över jullovet. Det ska bli så oerhört kul att äntligen få träffa henne, har jag nämnt att vi har brevväxlat sen hon flyttade till Budapest, i början av hösten? Det är iallafall väldigt mysigt att få ett brev i brevlådan av någon som fakttiskt tagit sig tid och möda till att skriva ett brev. Ännu roligare att få skriva ett själv (om man bortser från skrivkrampen)! Nog om det, jag borde hoppa in i duschen nu och fixa mig innan klockan blir för mycket.
Gott Nytt År på er alla! Eftersom jag är säker på att jag inte kommer att få tag på någon dator och uppdatera något mer idag.
Imorgon kan jag slänga in ett inlägg och föröska summera det gångna året, dvs om jag inte är alltför upptagen. Man vet ju aldrig nuförtiden. Helt plötsligt har jag kanske jätte mycket att göra? Iallafall GOTT NYTT ÅR! :D

Lisen och jag i Budapest i somras. ^^

Michelle ♥

Dim-sum, yum yum!

Jag vaknade runt tolv imorse och insåg att frukost inte riktigt behövdes längre. Mamma och mina småsystrar och till min förvåning min bror, var alla i köket och gjorde dim-sum till lunch! Ni anar inte hur glad jag blev av det. Det är inte alltid man har tid för att göra dim-sum, för det krävs både mycket tid och jobb för att göra det. Det är just därför många kineser väljer att gå till restauranger för att äta sånt.
det är mycket svårare att göra dem så fina än vad det ser ut att vara. ^^

Michelle ♥

Slutet gott allting gott??

'Jag vaknade imorse vid åtta tiden av att alarmet i form av en ljuv stämma från Joshua Radin och snoozar på en gång! Inte för att jag inte tycker om Radin, utan det hade med att klockan var åtta och min hals brände så oerhört. Nästa gång jag vaknar är klockan halvtio, och mina ambitioner om att ta klassen på skolan som börjar tio dog på en gång...Men det var nog lika bra, för mot mina farhågor så har jag lyckats bli sjuk igen. Så mina planer för dagen ströks också ganska så snabbt så fort jag insåg hur jobbigt det var att faktiskt få ner min rostade macka i magen. Fika med Lisen och Star Wars-marathon med Richard, Anika och Gabbi allt det här ställdes in. Dessutom så skulle jag möta upp Levi på skolan och ge honom skivan med musiken till vårt projekt, men som sagt jag försov mig lite där.
Det jag undrar allra mest nu är om jag kommer att få avsluta det här året med att vara sjuk, igen...? Eller ska jag få ett bokstavligt talat slutet gott allting gott? Å andra sidan så måste jag säga att mitt år i vilket fall som helst kan räknas som att det slutar bra, men det kan jag ta det en annan gång.
julafton, här med Tobias mitt kusinbarn. ^^


juldagen, på bio med bland annat min kusin Vian och min syster Sinderella.
Vi såg Narnia 3, där Ben Barnes spelar Caspian. :D

Igår (efter en kortare diskussion med David kvällen innan) så tog jag mig mot alla odds upp på morgonen och gjorde klassen som gavs. Efter klassen på skolan så mötte jag upp Anika för att handla lite julklappar till vår planerade mini-julafton, och mot alla odds igen så springer vi på David mitt i vimlet av alla huvuden i ett café, vi fick oss ett gott skratt med andra ord.
dem här skorna köpte jag bland annat igår ^^

Michelle ♥

Dorian Gray


extremt snygga Ben Barnes, vill ha honom!!! ^^

Michelle ♥

Kalle Anka snart

Så klockan nio prick imorse springer min små systrar in till mitt rum och väecker mig, det var tydligen dags för att öppna julklapparna...Ni kan tänka er deras iver för att äntligen få slita upp julklapparna som lgeat under granen ett bra tag. Oj så glada ddem blev. Det är nog det som är det härliga, att kunna få se deras reaktion när dem öppnar julklappen. Jag hade som tur var lyckats iår igen och dem kunde inte vara gladare än såhär imorse.
Vidare ikväll ska det firas hemma hos min kusin Alexander som alla jular firas, det blir god mat och allt som hör till, sedan så kanske vi dukar upp för kortspel i all oändlighet också.

Och blev jag nöjd med mina julklappar som jag fick iår?
-Jadå, såklart jag blev!
Örhängen, ett armband, kläder, en bok, en ny taklampa, tofflor, Westlife's nya skiva, en termos och filmen Dorian Gray, allt detta ligger nu uppe på mitt rum och väntar på att jag ska ha nytta av dem lagom till ikväll och/eller till framtiden såklart.



Snart är det då dags att bänka oss framför Tv'n och kolla på Kalle Anka ^^

Michelle ♥

GOD JUL

God Jul på er allihopa!!
Min lilla julhälsning till er blir i form av en helt ny design av bloggen, hoppas ni gillar den!


och den här bilden hittades på mig och Sofia ^^

Michelle ♥

Hemma efter julklappsjakten!

Oj så kallt det har blivit dem senaste dagarna! Var ju ute med min kära bror idag och helvete vad jag frös. Som tur var så hittade vi julklappen som vi planerat att köpa till pappa och mammas julklapp levererades utan några större förseningar. När vi ändå var i stan så passade vi på att försöka hitta något till våra respektive vänner, jag till exempel hittade den perfekta julklappen till Sara och till Richard (fast bara halva hans julklapp). Dem andra julklapparna lär nog få vänta tills imorgon och tills efter jul, men jag bävar faktiskt en aning inför mellandagsrean. Folk lär nog vara som på krigsstigen då.


Såhär glad blev jag när Sara gav mig en julklapp ^^


Jag kan inte bestämma mig för om brorsan är nöjd eller inte efter julklappsjakten ^^

Michelle ♥


Vi går mot ännu en 'sista'

Igår så kunde vi alla i Da3 (äntligen) checka av ännu en 'sista'  på vår nedräkningslista för studenten 2011.
'Sista jullovet' pågår just nu för fullt, eller den har iallafall börjat och kommer att pågå fram tills den elfte januari. Sedan så kickas vårterminen igång och då är det fullt ös med projektarbetet och repetitioner inför jubileumsföreställningen i vår. På toppen av det så börjas också alla auditions kypa fram..

Så efter avslutningen igår, bestämde i princip hela klassen för att gå och luncha tillsammans på Sophies (ett café där vi numera är kända som stammisar). De var väldigt mysigt att ha hela klassen samlad en gång nu innan jul. Vi satt ju ganska många lite halvt ihopklämda och iviriga inför julen. Jessica tittade sedan in lite snabbt innan hon skulle bege sig till Gävle för att fira jul där. Hennes Stockholm-visit tog alltså slut igår. Efter det så mötte jag upp Richard för en kortis-fika innan jag drog med honom på en julklappsjakt i uppgift av min syster.


tyvärr så blev gruppbilden inte sååå bra, men vi överlever ^^

darling darling darling..vi hade bara gått i en timma eller så.. :O

Snart ska jag dra med brorsan min ut till stan för att köpa pappas julklapp och så ska vi hämta upp mammas julklapp. Det känns bra att jag alltid har en man nära till hands nu när det är så tuffa tider, slipper ju jag bära på allt som inhandlats. Nej, men skämtåsido. Det är iallafall skönt att slippa gå själv nu i julruschen!

Michelle ♥



exclusive visit from london

Som ni vet så nämnde jag i inlägget innan att jag skulle spendera en härlig natt med underbara människor, en av dem är Jessica som kommit till Stockholm för att hälsa på från London. Och vad gör man inte på en fredag efter att vi precis sett Cullberg och Sylvie Guillem på scen? Vi går såklart hem och firar det innan det blir en spontan utgångskväll till Lobby. Det underbara med kvällen blev ju då att de vi blev fler än förväntat och blev ett realtivt stort men skönt gäng som intog klubben. På toppen av att fredagen redan var så bra, så fick jag en efterlängtad och önskad försoning sedan sommaren.
Jessica och jag, fixade och klara efter bara två timmar ^^
Michelle ♥

Taggad inför imorrn

Vad händer imorgon då? Jo, jag ska till dansens hus och se Cullberg och Sylvie Guillem!!! Förstår ni hur stort det är att få se en av våra tiders bästa ballerinor live?! Jag är så extremt taggad inför det, så det knappt är sant, nu hoppas jag bara att verket är bra. Fast jag tror jag förlåter henne ändå, även om verket kan vara lite udda. Och om det nu skulle vara så att Sylvie Guillem inte är bra, så är ändå Cullberg alltid ett säkert kort. Cullberg har lite svårt att göra publiken besvikna! Så det händer alltså imorgon kväll, och efter Dansens Hus så blir det en lång natt med härliga människor. Jag tror inte min fredag kan bli så dålig. Dessutom så ska jag ha min allra sista svenska lektion, någonsin. Och efter det så blir det ett stor rep med klassen inför vårt porjektarbete som faktiskt börjar arta sig nu.


Jag dör på hennes ben!

Michelle ♥

Stress nu lagom till jul

Den som känner sig stressad nu lagom till jul räcker upp en hand! Det var ett tag sen jag tittade in här på bloggen faktiskt, jag skyller enbart på att jag är lat. Det är klart att jag har under den gångna veckan haft tid för det, men jag har bara valt att prioritera annat framför bloggen. Fast jag tror inte det gör så mycket.
Att gå till skolan och faktiskt vara där hela dagen tar så otroligt mycket på energin, även om det nu är så att jag inte gör någonting förutom att läsa teori klasserna, och tar rehab- och slowclass. Sedan så är det ju såklart projektet också, men aldrig hade jag kunnat tänkt mig att det är så energikrävande att vara i skolan, så tänk er när jag väl ska börja träna ordentligt igen! Usch, men nu ska jag inte tänka mer på det. Jag har nog med annat att tänka på sådär lagom till jul. En massa julklappar måste fortfarande köpas och jag har en massa i rummet som måste slås in. Ett prov i danshistoria imorgonbitti väntar fortfarande och så är det fullt ös med projektet nu innan jul. Musiken till det ska nämligen fixas för en allra sista gång och på toppen av det så ska vi i klassen stå och sälja fika under pausen på Luciaföreställningen. När man pratar om klassen så är det ju inte så många, trots att vi är hela 26 styckna. Så imorgon får jag hoppas på att vi lyckas skrapa ihop tillräckligt många, så att jag slipper. Jag menar, jag bakade och stod i kafét i måndags, så nu tycker man att dem som inte ställde upp i måndags kan ställa upp imorgon.


lite julstämmning blir det iallafall nu när granen är pyntad ^^

Just ja, NobelNightCap dansade ju jag på. Det blev lite ändrade planer, Anika ringde i fredags morse och berättade att hon hade fått en allergisk reaktion och att hon inte kunde dansa. Så under det hela kaoset hittade jag en ersättare som bokstavligt talat räddade både mig och Anika, för annars hade jag tvingat Anika att göra den med mig i vilket fall som helst. Så jag och David dansar på NobelNightCap efter att bara ha repeterat i kanske en halvtimma max, sammanlagt. Men det gjorde nog inte så mycket, människorna där var ändå relativt fulla...Och David är ju en bra dansare. Tänker jag efter så gick det hyfsat bra, och själva festen var ju bara hur cool som helst!

Michelle ♥

Let us summarize my two weeks of illness

Så vad ska jag säga egentligen...Dem här två veckorna har varit sjukt jobbiga och påfrestande. Det är kanske svårt att föreställa sig att två veckor hemma skulle vara jobbigt, men det har faktiskt varit det. Jag har nog aldrig varit så här sjuk sen jag va liten och hade vattkoppor, och då kommer jag inte ens ihåg hur det kändes. Så lunginflammation slår tveklöst all konkurrens. Men nu när min kropp har fått agera ut den här infektionen så hoppas jag att det dröjer ett bra tag innan jag återvänder till sjukbädden igen. (Dels för att jag har slut på filmer att kolla på)
Nej, men skämt åsido. Men jag håller verkligen tummarna för att jag inte ska bli sjuk inom någon snar framtid.
Som ni vet så har jag kollat på otroligt många filmer under dem här två veckorna, nästan för många om ni frågar mig. Och som ni vet så har jag postat om varje film jag sett, vissa filmer ger jag mer uppmärksamhet än andra, dels för att vissa bara är bättre och dels för att jag har sett alldeles för många. Men det finns ett par styckna som jag starkt rekomenderar för er som vill se någon bra film. Jag kan börja med att rekomendera The boat that rocked, som jag såg alldeles nyss.
Ett gäng otroligt sköna skådespelare medverkar i den här filmen, missa inte! ;D
Vidare så rekomenderar jag The kids are all right, Love Actually, The Curious Case of Benjamin Button och The Edge of Love. Inte för att dem andra är dåliga, men dem här är ett MÅSTE. Ni kommer att ångra att ni aldrig såg dem här filmerna om ni inte tar er tid att kolla på dem här. Så lyssna på mig och ta två dagar av jullovet till att enbart kolla på dem här, eller så kan ni lika gärna späda ut dem och kolla på dem under en fedagars period; en varje kväll.
Dem här filmerna ska ni lägga tid på. ^^

Michelle ♥

På bättringsvägen nu

Nu så kan jag äntligen säga att jag mår mycket mycket bättre. Efter två veckor som en extrem sjukling så vänder det nu. Hostan minskar för varje dag och framförallt natt, så nu kan jag sova igenom en hel natt utan att vakna av allt hostande. Febern har inte kommit tillbaka, halsen gör mindre ont för varje dag som går och jag har fått tillbaka min aptit en aning. Det gör faktiskt väldigt mycket, att äta och få ordentligt med sömn. För energin finns verkligen inte där när man är sjuk...På toppen av det hela så har jag fått reda på att det är studiedag imorgon, det betyder alltså att jag får en dag extra på att krya på mig. Jag har på känn att turen har vänt? *peppar peppar ta i trä*


Igår tillbringade jag dagen med dem här filmerna. Varav den sista är ett MÅSTE ^^

Ikväll har jag planerat att kolla på amazing race och sedan så blir det kanske en till film..Jag har kollat på så sjukt många filmer, så jag tvivlar på att det ens finns några kvar. Fast jag är glad att jag har hunnit se några klassiker iallafall, men det ska bli skönt att få börja träna igen och komma tillbaka till skolmiljön för en stund innan vi återigen ska gå på jullov.
godkväll på er! ^^

Michelle ♥


Julstämning

Nu börjar julstämningen äntligen krypa sig in hos mig, lussebak med systrarna och nu så är till och med granen pyntad. Jag tror inte det krävs så mycket mer än lite julshopping så är hela stämningen fulländad.
Snön ligger ju så fint på vägarna och träden och allt möjligt, jag älskar verkligen hur snön bara glittrar. Sedan så kan man ju diskutera huruvida kylan uppslattas, men det kan vi ta någon annan gång. Fast samtidigt som julstämningen ökar, så ökar även stressen. Jag har inte köpt några juklappar än! Alla ni som känner mig vet ju då att det är ett stort problem, för jag har ganska så många personer som jag måste köpa juklappar till. Alla i familjen är redan uppe i sju, sedan så är det ett par kusiner och ett antal vänner. På toppen av det hela så är jag sjuk, så orken att gå runt och julhandla är inte så hög, dessutom så har jag knappt någon tid för shopping. I-landsproblem så det skriker om det, eller hur?
tidigare i veckan så hade vi lussebak..

och imorse när jag vaknade så hade mina systrar redan pyntat julgranen ^^

Michelle ♥

Lunginflammation

Japp så var det bekräftat. Igår så hade jag en tid hos vår husläkare och han diagnostiserade mig med lunginflammation. Efter en hel veckas av hög feber, ett besök till akuten med ambulans och en hosta på två veckor så får jag äntligen ett ordentligt svar. Kul är det ju inte precis, men det är klart att det är skönt att veta vad det är, nu kan jag åtminstone få en behandling mot det, och förhoppningsvis så ska jag kunna börja träna nästa vecka. Det är lite komiskt när man tänker efter, för jag lär ju bara få träna i kanske en vecka och lite till innan jag ska gå på jullov igen, så något kontinuerligt tränande får jag inte precis. Roligt att få gå på jullov med träningsvärk då.
god kväll på er ^^

Michelle ♥

Inte så värst lyckat

Vi kan bara göra det väldit enkelt för oss och säga att det inte gick så bra idag. Som planerat åkta jag till den första lektionen för att en timme senare sätta mig på tåget hem igen. När jag väl kom hem så kändes det så otroligt skönt att inte behöva vara i skolan längre, för jag kände mig som en extrem sjukling på lektionen; lika bra att vara hemma och blli fullt frisk i sånt fall. Vi får helt enkelt se vad ja ggör imorgon, gå till den första lektionen det lär jag göra, men om jag stannar och kollar på klass vet jag inte. Det får jag känna efter lektionen istället. Under dagen så har jag kollat på tre filmer till.
Ännu en blandad kompott av tre väldigt olika filmer.
Did you hear about the Morgans? med Hugh Grant och SArh Jessica Parker
17 Again med Zac Efron och Matthew Perry
The Curious Case of Benjamin Button med Brad Pitt och Cate Blanchett

Michelle ♥

RSS 2.0