Le

Glöm det där med att jag känner mig säker inför föreställningarna nu, idag var det nämligen genrep på skolan och allting gick så otroligt dåligt! Det gick så dåligt, så jag bara kände för att sätta mig ner och gråta, olyckligtvis så får vi ju inte sita i våra kostymer så jag fick nöja mig med att stå och deppa, medan några underbara vänner gjorde ett tappert försök att muntra upp mig. Men men so mdem sa så ska ett genrep gå dåligt, för då går det bra på premiären. Jag får hoppas att det vill stämma in nu, med tanke på att jag troligen möjligtvis kanske ska göra solistrollen imorgonkväll. Inga förhoppningar men Kerstin sa att jag skulle mentalt förbereda mig på att göra den imorgon.
Så nu hoppas jag bara på att det ska gå bra imorgon, oberoende på om jag ska göra vara solist eller vara i kåren, är det premiär så ska det gå bra, det måste bara göra det.


Nu när tandställningen har åkt så känns det en aning konstigt att le med tänderna och ni ser ju att det behövs lite träning.

Apropå att le, jag har funnit det ganska så positivt givande att bara le och säga 'de är bra' när någon frågar hur du mår. För oavsett hur dåligt du mår, så passar det sig oftast inte att säga som det är. Frågar någon hur du mår så är det för att de bryr sig på riktigt, men det finns ingenting de kan göra ändå, och då är det väl inte nödvändigt att säga att man mår jätte dåligt, utan säger du 'jag mår bra' och lägger till ett leende så förstår oftast alla att du inte mår så bra, men också att du inte vill prata om det.
En upptäckt som jag tänkte att jag kunde dela med mig. Ett leende kan göra så mycket, det kan vara ett tecken på att någon uppskattar en, ett tecken för tacksamhet för erkännande och man använder det bland annat också för att uthärda något som är jobbigt. 'Le även om det är tufft, fortsätt och le'
Ett leende kan tränga bort så otroligt mycket och det kan stöta bort så mycket. Men så mycket som det är och gör så har det även en motsatt effekt.

Michelle ♥

Det börjar arta sig

Jag har inte mått så himla bra under den gångna vecka och det finns fortfarande en massa saker i mitt liv som kan vara hundra gånger bättre, men så ska man ju inte vara för girig. Jag är glad att det åtminstone finns en sak som börjar arta sig i mitt liv och det är att jag känner mig någorlunda säker inför vårföreställningen. Jag har ju fått chansen att repetera en av huvudrollerna och fick veta i veckan att jag får göra en föreställning iallafall. Det är bara fyra föreställningar och vi är tre tjejer som delar på den rollen, så jag måste säga att det här är absolut en vinst för mig!
Allting har däremot en baksida och i det här fallet så är det väl att mina benhinnor verkligen har fått tagit stryk under veckan. Det var som värst i torsdags då jag var tvungen att smeta på en massa voltaren för att inte börja skrika och gråta av smärta. Men men, som sagt det börjar arta sig nu, jag har visserligen bara repeterat ordentligt på den här rollen sen maj (vilket bara är en månad innan föreställningarna) men vad ska man göra om inte det bästa av situationen?
Under dessa mentala tuffa tider så är den bästa medicinen att umgås med sina härliga vänner ^^
den här bilden togs förra lördagen på skolans årliga vårfest.

Jag mår kanske inte så psykist bra, men det hindrar inte mig ifrån att ha kul med dem allra bästa. Det kanske finns dem som menar att jag inte vinner på att inte ta itu med det, men vem har sagt att man inte kan ta allting parallellt med varandra? Om man ser till att försöka se allting från den ljusa sidan så lovar jag er att allting kommer att ordna sig. Vi måste bara våga att ge allting den tid det behöver. Är jag ledsen så betyder det ju inte att jag går runt på skolan och är deppig, utan då stänger man bara ute de känslorna och njuter av allt det goda som min vardag bjuder på.
Michelle ♥

överkörd och ihopmosad

Den här veckan har egentligen bara börjat, men jag känner redan av hur mycket fysisk styrka det har krävt. Visserligen har vi inte repeterat ihjäl oss som förra veckan men jag känner ändå att det tar på kroppen väldigt mycket, i synnerhet mina underben som får ta smällen. Just nu har mina benhinnor svullnat upp sådär lagom i tid för föreställningarna nästa vecka, så det känns lagom kul...Dessutom så kan jag ju säga att jag inte mår psykiskt på topp heller, utan även på den fronten så vill det svaja lite. Allting har verkligen lyckats köra ihop sig på en och samma gång. Just nu vill jag bara härifrån, bort från Stockholm, bort från Sverige, jag längtar så otroligt mycket till sommaren, för då ska jag åka iväg till Ungern och slippa allt skit här hemma i Sverige.
Det enda som kan ses positivt på ett sätt är väl ändå att jag har fått chansen att repetera in en av "huvudrollerna" i baletten, om jag får göra den på föreställningen är däremot fortfarande tveksamt, men att jag ens har fått chansen att göra det är bra nog. Jag kommer ihåg i början av terminen när jag inte ens var uttagen till baletten...
trying to hold my hopes up and endure the last two weeks

Michelle ♥

Sol sol sol!!! :D

Åh vad härligt väder vi har haft det här i Stockholm. Solen bara skiner och det är så varmt, jag har kunnat sitta och glassa i solen och sitta och bara sola med underbara vänner i princip hela veckan. Tur då att jag har haft en massa håltimmar varje dag då solen skiner som mest. Jag har till och med lyckats bli lite röd på grund av all sol, så snart kommer väl färgen om det fortsätter såhär. Dessutom så har jag knappt haft några som helst teori lektioner på hela veckan, och som det ser ut nu så är det bara samhäll-lektionerna som jag faktiskt måste vara en aning aktiv. De resterande teori ämnena är jag ju sen valborg redan klar med. :)
Nu till helgen så ska det firas att det äntligen är sommar och sjävklart är det ju lite skönt att få koppla av efter en hel veckas av jobbiga repetitioner. Föreställningarna i början av juni börjar ju närma sig nu så det repas frenetiskt på skolan varje dag.
Snart så kan jag tillbringa sommarkvällarna åt att gå på härliga promenader och njuta av solen. ^^

Michelle ♥

Nu va de sova för kung och fosterland

Imorse tog jag sovmorgon och sov ända fram till tolv. Jag nämnde tidigare att jag inte skulle gå upp innan tio igår och det höll jag med en minuts marginal, men imorse så såg jag till att sova ut för en gångs skull och kompenserade för de dagar då jag inte sovit tillräckligt under den här långhelgen.

Igår åkte jag ut som planerat till stan och lunchade med småsystrarna och mamma, sedan åkte vi ut till Gärdet och kollade på 'Flyga drake' tävlingen som gick av stapeln från 12-16. Det var perfekt väder därute för att en sådan tävling ska kunna upprätthållas, det blåste och det var framförallt varmt. EFter att vi suttit där ett tag och till och haft en liten picknick så åkte vi tillbaka in till stan för att shoppa lite. Jag hade spanat in ett set med armband från Indiska som jag hade bestämt mig för att köpa nämligen.


Ganska många drakar eller hur?? ^^


Sue-Sanna och Sue-Ellen

Det var ju planerat att jag skulle gå på bio med en kompis lite senare på dagen, men det visade sig att denne kompis drog sig ur. Man kanske undrar om jag blev lite smått irriterad? Jojo, klart jag blev det, men det var nog besvikelsen som vägde tyngst i längden. Så vad tror ni jag gjorde när jag helt plötsligt hade en kväll utan några som helst planer längre?
Jag ser såklart till och göra något annat istället och fiskar upp en annan kompis. Min kväll slutade med en liten kort stund av 'Girls night out' Vi satt och drack ett varsitt glas cosmopolitan och bara njöt av den gångna dagen, det kunde inte ha slutat bättre.

Michelle ♥

Dygna va de visst

Efter en helkvälls innelek med den allra bästa Linnéa på jorden så är lilla jag trött. Vi började kvällen med att måla naglarna och berätta hemlisar för varann, sedan gick vi vidare till tjejsnack, så som sex och förhållanden, nu när vi nästan bockat för hela tjejkvälls-listan så var det endast middagen kvar. Det blev tacos och det var gott! Medan vi njöt av vår goda måltid runt nio-tiden så satt vi samtidigt och hejade på Sverige under mathcen mot Tjeckien (som vi olyckligtsvis förlorade). Men inga sura miner här inte, vi två var väl lite väl fnittriga framåt tolvslaget och kunde inte sluta skratta åt oss själva, de ni! ;)

Vår tjejkväll utökades med dubbelt upp och det slutade väl med att hälften av oss halvt dygnar...Kanske inte så smart, men men det får jag ta. Visserligen var det väldigt osmart av mig att inte tänka på att jag faktiskt skulle upp och jpbba senare på dagen, och att inte ha fått lite sömn (dvs åtminstone 5-6 h) var ju ganska katastrof, jag sov på vägen till jobbet och jag sov på jobbet! ILLA. Tur att det inte var mycket folk idag, annars hade jag legat riktigt illa till.


Koncentrerad??  ^^


Glad eller förväntansfull?? :p
OBSERVERA att jag ser mycket äldre ut med glasögonen, eller hur?

Imorgon blir det att SOVA UT. Jag tänker inte gå upp innan elva imorgon, absolut inte innan tio iallafall. Sedan kanske jag åker inte till stan en sväng och lunchar med småsystrarna och möjligtvis shoppa loss lite, det va ju ganska länge sedan jag faktiskt uppdaterade min garderob...På kvällen blir det bio, eftersom pappa låter mig vara ledig, så då tänkte jag passa på och ta tillfället i akt och gå och se en skräckis på bio. Det finns inget bättre på bio än att bli riktigt skrämd alltså. Tur då att jag faktiskt har lyckats rekrytera en som tål att bli skrämd också. ^^

Michelle ♥

Leka

Snart ska jag åka in till stan och leka med Linnéa, det ska bli skönt och bara chilla. Vi får se vad vi hittar på ikväll, men en sak är säkert och det är att las chicas ska leka lös ikväll! ;)


Kärlek till dig hjärtat! ^^

Michelle ♥

Det luktas för vår nu

Gud så härligt väder Stockholm äntligen börjar få nu, solen skiner och himmelen är blå, körsbärsträden blommar och det är varmt. Det är verkligen en bra timing känner jag, just som alla våra teori lektioner börjar ta slut (vilket ger oss en massa sovmorgon och håltimmar mitt på blanka dan) och det är fint väder! Jag kan ju inget annat än att bli lycklig, eller åtminstone glad över det iallafall. Självklart passar jag på och tar tillfället i akt och går ut och njuter av solen och värmen. Igår hade vi en otrolig lång håltimme mellan två till fem, så då promenerade jag, Sofia och Elin in till kungsan och åt yoghurtglass under körsbärsträden som blommar för fullt just nu.




Är det inte bara helt underbart fint?? ^^



Det ska bli så otroligt skönt och få en långhelg och vila upp sig på. Efter uppdansning i balett (som gick sådär) och en repetition som tog kol på mina ben så känns det bra att inte behöva träna på fyra hela dagar. Imorgon ska jag leka med Linnéa och Elin och sedan ska jag bara jobba på fredag och lördag, så det blir ändå ganska lugnt. Ingen utgång med andra ord. ;) Här ska det vilas upp!

Michelle ♥

All or nothing

It's about to be all or nothing from now on. I try to keep my mood up and say that everything is working out just fine like this, but it's not. I'm struggling every day to say that this is great, that this is exactly how I want it to be, the truth is that I'm lying. Straight up to everyone, I'm a big fat liar and I hate it. I don't want it to be this way, not for a million times. I don't want everything to end like this, I've fallen way to deep down to get up and get rescued by someone. It's all or nothing. Either I try to have it all or it will have to be nothing at all.

Michelle ♥

Planning everything right now

Det är förundrande det här med enrgi alltså. Hela den här gångna veckan så har jag känt mig så otroligt trött och utmattad, absolut ingen energi över för att socialisera sig. Jag har till och med däckat framför TV-n redan runt nio-tiden, och alla som känner mig vet ju att jag inte ofta går och lägger mig förrän runt tolv-tiden... Jaja säger jag bara, visst får man ha en vecka då man bryter alla vanliga beteenden utan att det ska vara fööör konstigt, bara jag skärper mig terminen ut så. ;p

Ta som exempel imorse, jag vaknade redan strax efter nio och bestämde mig för att gå upp och få saker gjort. Nog lyckades jag allt, nu har jag äntligen bokat flyg till Ungern i sommar och har även gjort andra planer för min sommar, en snabb visit i Göteborg sista veckan i Juli är ju inte och klaga på, eller hur?
Nu har jag även förberett mig tillräckligt för min hemtenta inom Historia och planerar att skriva den så snart som jag har skrivit klart det här inlägget.
Att jag sedan planerar ett "komma i form-schema" inför föreställningarna i Juni är heller inte och klaga på. Jag tycker att jag har varit ganska duktig ändå som faktiskt orkar göra det, men så har jag tveklöst min kondition att tänka på..


puss på er alla därute, idag är Michelle glad trots en ond hälsena. ^^

Michelle ♥

Åh nu va de visst helg igen

Oj vad tiden går fort just nu, det är redan torsdag idag! Mitt senaste inlägg var i söndags tror jag, det känns som evigheter sen, men samtidigt ganska självklart. Jag har haft rätt så fullt upp under hela veckan, därav frånvaron här på bloggen. Repetitioner och en massa teori uppgifter tar upp all den lilla frititd jag har faktiskt. Vad som också har gjort mig lite smått på dåligt humör är att min hälsena har börjat göra satansjävlaskithelvetes ont nu igen, och då menar jag ont som den sortens smärta jag hade för ett halvår sen, det va så illa igår, så det slutade med att jag haltade hem...USCH.
Men Sara har rätt, hon påminde mig om att man ibland bara ska ge med smärtan istället för att kämpa emot den. Vilket leder mig till min filosofi angående Endure, Embrace and Enjoy. Jag tycker verkligen att den är rätt så stålsäker faktiskt. ^^
Jag bara kände för att slänga upp en bild på mig i danskläder...där jag fortfarande kan lägga handen på hjärtat och säga att jag faktiskt vill det här jätte mycket, för just nu är det inte riktigt så, inte när man har ont...

Igår hade vi uppdansning i modernt och det gick hyfsat bra, och idag fick vi kolla på videon eftersom dem filmade allt igår. Fast självklart så såg jag inget utav mig själv, då jag stod placerad längst bak i hörnet...och då såg man ju bara lagom mycket. Men nej, nu är det sluttjatat.
Michelle ♥

Lååånghelg va de va?

Jag och några vänner firade Valborg fram tills småtimmarna och självklart prioriterar vi inte sömnen då. Ett beslut som alla vi förr eller senare får betala för, men åh va det värt. Jag sov i princip bort hela lördagen och då menar jag det, vi gick upp runt tolv på lördagen och segade oss rejält innan vi orkade ta oss ut till McDonalds för lite välbehövd mat, alla vi sov väl mer eller mindre när vi åt egentligen. Efter det så åkte jag ut till pappa för att jobba och sov såklart hela vägen dit, när jag väl var framme så sov jag där istället, 1:a Maj brukar vara väldigt lugnt hos pappa, sedan så sov jag på vägen hem till mormor och morfar och väl hemma hos dem så sov jag också, vi kom hem precis innan tolv och då gick jag raka vägen upp till mitt rum och sov. Och jag vaknade inte förrän tolv timmar senare, helt underbart.
Vi två måste ta en ny bild på oss tillsammans utan våra tandställningar alltså! ^^

Nu sitter jag bara här och njuter av att kunna göra ingenting ännu en dag innan skolan drar igång igen. Den här långhelgen var verkligen välbehövd, att kunna festa en kväll, sova bort en dag och ändå ha en dag över för att plugga. Snart ska Sofia komma över hem till mig och vi tjejer hade tänkt och bara ta det lugnt en kväll tillsammans innan skolan börjar. Jag säger det inte nog mycket, men jag älskar dig! <3
Michelle ♥

RSS 2.0