CURSUM PERFICIO

Det är helt sanslöst hur fort dem senaste tre dagarna har gått! Vi hade alldeles nyss premiär och nu så är det redan slut, jag förstår inte. Det är lite sorgligt att tänka så med tanke på att vi har slitit hela året för att ha föreställningar och så är det över på tre dagar! Men men, vi har haft kul dem här dagarna iallfall. Och det bästa av allt är att det finns dokumenterat på både bilder och film, haha. Jag kollade igenom alla videos som fanns i min videokamera och fick mig en massa goda skratt. Ibland är vi bara för härliga alltså.
Nu väntar turnén som är om ungefär tre veckor, och under tiden ska jag ocn en stor del av klassen jobba med Hugo Viera. Vi ska börja repa inför jubileumsföreställningen i vår som sätts upp på självaste Operan! Det är ändå väldigt coolt ju. Och det är först då som CURSUM PERFICIO (jag avslutar min resa)...Det här är bara början av slutet min kära vänner!
efter vår sista föreställning :D

Michelle ♥

Aaaaaaaahhhh!!!

Äntligen så var premiären avklarad! Just nu går jag fortfarande på högvarv, det är lite overkligt att vi har kommit så långt nu. Nu är vi verkligen i slutskedet av projektarbetet som tagit kol på alla oss, men som fortfarande har varit extremt nyttigt ju. Jag kan med handen på hjärtat säga att projektarbetet har varit det bästa och de värsta under hela trean. Det tär verkligen på en samtidigt som man känner att man får cred för det i slutändan. Som nu, publiken var galet bra och vi var alla grymt taggade. Man kände hur adrenalinet bara sprack inombords och förgyllde allting omkring!
Just nu komme det nog dröja ett tag innan jag kan lägga mig, jag är så otroligt exalterad och taggad. Jag skulle lika gärna kunna köra om allt en gång till utan några som helst problem.
Nu har vi tre föreställningar till, som ska gå bra om inte ännu bättre!! Sedan får projektet vila ett tag innan vi åker på turné till Västervik och Dalarna.


Under ett av våra väldigt tröttsamma genomdragsrepetitioner.. ^^

Michelle ♥

Snart smäller det

Äntligen så närmar vi oss premiären av vår projektföreställning, efter bara ett halvår!! Det ska verkligen bli så skönt att vi får göra föreställningarna snart och inte bara spenderar hela dagarna för att repa inför dem. För det har ju verkligen varit så att vi har i princip repat varje dag sen vi började skolan, sedan är det självklart en massa annat som måste göras, med tanke på att vi både koreograferar, producerar och marknadsför hela projektföreställningen själva. Trean består kort sagt av projektet och nästintill bara det, förutom alla auditions som vi på senare dar har börjat tänka på.

Men som jag i mitt tidagare inlägg nämnde så tog vi en liten paus från de i helgen. Vi såg nämligen till att fira en av klassens yngsta medlemmar (som äntligen fyllt 18) och ställde till med middag på Jensens och sedan bar det iväg till Victoria för att få lite dansat. Dvs annat än det som vi håller på med i skolan.


Födelsedagsbarnet Sofia, Linnéa och jag ^^


Jag passade på att ta en gruppbild på oss fina tjejer också! :D

En sista uppmaning till alla som vill se projektföreställningen; BOKA BILJETTERNA HÄR!!
Det är 50 kronor inträde och absolut värt det, jag lovar er. En resa värd att göra.
Dessutom så uppmnanar jag speciellt till er som känner mig personligen, jag har fått hoppa in i ett till nummer på grund av en olycka. Så nu är jag alltså med i två olika nummer, vilket är ganska speciellt med tanke på att vi har våra egna projektgrupper och varje projketgrupp gör ett nummer. Så om ni känner för att se mig dansa lite mer än alla andra så kom gärna. ^^

Michelle ♥

PROJEKTPROJEKTPROJEKTFEST

Allt handlar om projektet nu, det finns knappt utrymme för att tänka på annat i princip. Det finns ju så otroligt mycket som vi måste fixa nämligen, kostymer till alla övergångar, rekvesita, röstinspelningar, övergångar, koreografin till introt, ja listan kan göras lång. Vi dansar, äter och sover på projektet, hela dagen från att jag vaknar så fylls min hjärna med en massa frågor kring, som jag antingen får ta och lösa med hjälp av en eller två frivilliga, eller så lämnar jag över ansvaret helt på någon annan.

Fast ikväll har jag bestämt mig för att totalt skita i projektet igen, precis som förra helgen när jag åkte till London. Tyvärr åker jag inte till London igen för att göra det, utan jag stannar i Stockholm. Men det betyder ju inte att det blir tråkigt. Utan jag och några tjej-kompisar ska ut och fira en liten tjej som fyllde 18 i onsdags!!! Haha, hon är bara ett år sen, och som hon har längtat till just denna födelsedag, jag har också längtat sjukt mycket åt henne!


Aaahhh GRATTIS SWEETS!!!!! ^^^Nu ska det firas som fan!

Michelle ♥



Back from London

And I ain't happy about it! Min weekend i London för en audition med Rebecca var hur minnesvärd som helst, jag önskar det varade längre bara. Nu vart det bara som en liten teaser, vi fick smaka på det bästa av London helt enkelt. Jag får bara längta tills april, för då ska jag dit igen. Den här gången lite längre, nästan en vecka! Gud vad jag längtar tills dess!
Vår audition gick väl sådär, varken jag eller Rebecca fick jobbet men vi gjorde vårt bästa och det var 600 sökande, så jag är nöjd ändå. Sedan så har vi spenderat tid med min kusin Thai som tog så oerhört bra hand om oss. Han fixade frukost, lagade middag och köpte åk-kort till oss också. Inte nog med det, så presenterade han oss för sina vänner och visade oss en del av London. Han är som en storebror jag alltid önskat mig! Vi såg också till att träffa Jessica på söndagen och agerade då turister och shoppade loss på Primark. När vi väl vara hemma på kvällen så träffade jag min andra kusin Loong, och ännu senare så kom äntligen min faster och farbror hem (de pendlar mellan London och en annan stad utanför London, eftersom dem har en restaurang där). Sist jag träffade min faster och Thai var för fyra år sedan, men det var minst 13 år sedan jag träffade min farbror och Loong. Så ni kan väl ana hur mycket vi hade att ta igen! Nästa dag var det dags för hemfärd, tro mig det var det sämsta med hela vår resa, att åka tillbaka till Stockholm. Min farbror och Thai körde oss till flygplatsen och sedan så var det dags för mmig och Rebecca att åka tillbaka till kaoset hemma i Stockholm. Men jag ska inte klaga för mycket, för redan i april så ska jag ju åka tillbaka och då får jag träffa dem alla igen. Plus att min äldsta kusin Stefinee kommer att vara där också. I helgen när vi va där så hade hon nämligen åkt till USA. Så nästa gång jag åker dit kommer jag att få träffa hela familjen alltså!
Jag och Rebecca vid Trafalgar Square


Thai, jag och Loong ^^

Michelle ♥

Audition in London nudå

Jag kan inte förstå att jag åker till London imorgon! Aaaah, jag kan knappt bärga mig. Det ska bli så kul att få komma bort från Stockholm över helgen och bara göra annat. Visserligen ska vi dansa,  jag och Rebecca. Men att göra en audition är inte samma sak som att ta en klass. I vilket fall som helst så är det jätte kul och det är också den allra första audition jag gör för att söka ett jobb. Vidare har jag planerat ett audition till Operan (som jag kanse inte gör, vi får se hur jag mår) och så ska jag åka till Göteborg för att göra audition till GöteborgsOperan. Det är däremot extremt svårt att få jobb på dem ställena, men alltid värt ett försök.
Så att åka till London är bara det första depåstoppet utav ett antal till för säsongens Audition-turné.


Jag och Rebecca i somras ^^

Michelle ♥

Fullt ös med projektet nu

Efter bara SJU VECKORS sjukskriven tid är jag äntligen tillbaka i salen och får dansa. SKÖNT!
Redan igår började vi träna, eller vi drog in till skolan för att repa projektet och sedan så filmade min bror mig när jag dansade, lite modernt och impro som kan vara bra att ha på video liksom. När jag kommer mer i form ska jag se till att få lite mer filmat, allt från balett till modernt hade jag tänkt. Det som är så bra med det är att min bror föreslog att jag skulle skapa en channel på youtube där jag kan lägga upp mina videos. Jag bad då min kusin att hjälpa mig med det, och det ligger nu tre videos på mig uppe på sidan.
Idag så har det varit lika busy. Vi började med daglig klass följt av projekt rep i studion och sedan gick vi på shoppingtur på stan för att leta efter kläder för projektet. Hela dagen har alltså bestått av projekt, och det kommer det att fortsätta göra fram tills att föreställningarna är över. Det vill säga hela januari i princip.
Här har vi min första video uppe på youtube. Det är impro till låten Avril 14th med Apxeh Twin. ^^

Michelle ♥

London nästa!

Bra start på året måste jag säga! Nästa fredag vid den här tiden kommer jag nog bege mig mot flygplatsen för att åka till London. Jag och Rebecca ska nämligen dit för att göra en audition för en praktikplats i ett kompani som än så länge inte är så strort än, men tydligen så är kompaniets grundare och koreograf en väldigt uprisingstar i hela England. Vilket fall som helst så ska det bli kul. Vi åker på fredag och kommer tillbaka på måndagkväll. En hel weekend i London för audition och shopping! Det ska bli så otroligt kul, vi bokade till och med flygbiljetterna igår! En liten hake är att mitt pass har gått ut, så jag måste bums iväg och fixa det imorgon! Dessutom ska jag se om skolan är öppen, för om den är det så ska jag också se till att få lite dans av mig filmat, min kusin Vincent har lovat att hjälpa mig. Tur de, lite svårt att filma själv.


Shit asså, jag vill bara spola fram tiden tills nästa fredag!

Nu är det verkligen tid för en massa auditions och resande. Igårkväll och kvällen innan har jag bänkat mig vid datorn och letat efter tänkbara jobb och fixat med mitt CV och alla ansökan som ska in. Hektiskt har det alltså varit, även om jag abra suttit på en plats. Jag är en väldigt kontrollernade människa och vill gärna ha koll på allting som rör mig. Därför har jag suttit och gjort en kalender på word, där jag har skrivit upp alla auditions, dealines, repetitioner med Hugo Viera inför jubileumsföreställningen, lov, viktiga datum för projektarbetet, ja helt enkelt allt. Vissa kankse skulle tycka att det är onödigt, men själv anser jag att det är lugnande om jag bara kan ha koll på åtminsone någonting i mitt liv just nu.

Michelle ♥

Chicago

Har precis inlett filmåret med Chicago. Reneé Zellweger, Catherine Zeta-Jones och Richard Gere är oklanderliga.

Michelle ♥

2011

Så, nu har vi gått in i ännu ett år. Men det är inte vilket år som helst, utan just det här året kommer stora förändringar att äga rum. 2011, året då jag tar studenten, året då jag (och alla födda år 1992) lämnar tryggheten i boet och ska inta världen. Det är ett stort steg, i hela vårt liv har vi tagit direktiv av föräldrar och lärare, följt scheman som är skapade för våra behov och allt sånt, men nu ska vi klara oss själva. Föräldrarna finns fortfarande, men inte som förut. Dem finns där för att ge råd och influera, men inte som stöttepelare eller curlingkamrater. Så 2011 är ett år där förändringar kommer att äga rum, stora som små!

Hur var det gångna året då? VIKTIGT skulle nog kunna stå för allt som var betydelssefullt.
-Jag fyllde 18 år, och blev myndig, vilket betydde mera ansvar.
-Jag avslutade ett komplicerat förhållande på 1,5 år med en vän.
-Jag lärde mig att älska och respektera mig själv.
-Jag lärde mig av mitt (förmodligen ett av mitt livs) misstag.
-Jag var skadefri i ett halvår.
-Jag var riktigt lycklig ibland.
-Jag vågade att förändra mig själv och släppa det förgångna.
-Jag fick underbara (nya) vänner.
-Jag förstärkte två vänskapsband något så oerhört.

och just det, jag klippte ju lugg också!


skål på det mina vänner! ^^

May 2011 be a yet better year!

Michelle ♥

RSS 2.0