Tissues and strepsils

Hösten är verkligen en tid då man hopplöst försöker vara fräsch och pigg, men vad man än gör åt saken så går det inte att dölja snuvan eller hostan. Näsdukar och strepsils är mina bästa vänner just nu, dessutom så har jag väl snart överdoserat mig själv med te också. Nu är de så hemskt som man kanske skulle tro att det är. Jag är absolut inte sängliggande eller något sådant, men visst hade de varit skönt om man bara kunde ligga och slappa i sängen en dag. Vi får se när den dagen kommer. Jag kan ju annars alternativt slappa på kvällen, funkar ju lika bra!
Jag nämnde ju att jag snubbla på en trappa och gjorde illa axeln. Igår efter dansklassen Balett Akademin så beslöt jag mig för att kolla upp de, eftersom det fortfarande gör. Så jag gick till City Akuten och fick det röntgat, visade sig att allting var på plats. Jag har inte skadat skelettet eller så, så det är bara(eller ja bara och bara) en stukning i axelleden. Sådant överlever, vore inte första ändå. Jag har ju lyckats stuka den på modernklassen i ettan också. Så nu på torsdag ska jag till en naprapat och få lite rehab-övningar och behandling för att förhindra en inflammation i leden. För det vore väldigt olyckligt om jag skulle få de. Jag och led-skador har ju inte precis den bästa relationen...
Har spenderat hela eftermiddagen med bästa Daniel, lunch, lite spontan shopping och så klippte han äntligen sig. ^^

Michelle ♥

Fall

Hösten börjar verkligen lägga sig över landet nu. Snuviga barn, medresenärer som hostar och framför allt halsdukarna och skinnjackorna som i princip alla har rotat fram från garderobben. Jag är själv inget undantag. Snuvig, hostar, halsduken och skinnjackan, allt är på plats. På toppen av de så har jag också haft bonusen halsont, lyckligtvis så är halsen mycket bättre. Mycket te och halstabletter! Att jag sedan lider av det sk KSB-Syndromet är ingen nyhet. KSB-Syndromet är ett internt skämt som vi drev om på skolan, när jag gick på Kungliga Svenska Balettskolan, vi i min klass hävdade varje gång koncentrationen försvann att det berodde på KSB-Syndromet. Vilket innebär att vi antingen har sovit för lite pga alldeles för långa skoldagar, varit uppe för länge pga av plugg, sovit för lite pga att skolan börjar vid åtta, eller den mest normala anledningen; vi är inte utvilade pga av för hård träning oavsett när vi slutar på kvällen. KSB-Syndromet är alltså kortfattat sagt grov trötthet.
För ca exakt ett år sedan såg min höst-look ut såhär, iår är inget undantag... ^^
Bilden togs när jag, Richard och Anika gick och såg Inception förra året, helt oplanerat hade jag och Richard matchande outfits!

Apropå fall, i förrigår på jobbet råkade jag snubbla på en trappa och slet till axelleden. Först var jag mest chockad och trodde att jag slet den ur led, men när jag insåg att axeln fortfarande var på plats så kom smärtan och det började svartna till, så jag lade mig ner och mina kollegor var snabbt på plats för att hjälpa mig. Dem är så snälla allihopa! Förutom att det gjorde så olidligt ont, så var det väldigt opraktiskt att det var just min vänstra axel som skadades, alla vet ju att jag är vänstehänt, eller hur?? Haha. I vilket fall som helst så jobbade jag trots att det gjorde ont. Jag tänkte att om jag bara tar det lite lugnt så ska det nog gå. Vilket det gjorde, dessutom så hade jag en kollega som erbjöd mig hjälp så fort jag hade lite tyngre saker att göra. Jag jobbade även igårkväll, smörjde på lite voltaren och masserde axeln så var det dags att jobba igen. Det värsta med att jobba igår var inte bara att min vänsterarm i princip är halvt värdelös, utan jag var också så extremt utmattad. Jag hade en massa tillfällen då det bara svartnade till för mig och när axeln gjorde ont, men det löser sig nog. Jag hade tänkt och ringa Maria Saraste och boka en tid och kolla upp det. Nyckelbenet har börjat göra ont nu också.
Nog om det här nu. Jag måste kila till pappas jobb!
Michelle ♥

Mrs Dalloway

Eftersom min hals börjar protestera och kroppen vill vila, så har jag inte dansat någonting alls på hela veckan. Jag har tagit det extremt lungt och bara spenderat tid åt att skriva och läsa. I tisdags jobbade jag, och igår träffade jag ju Richard och Anika, men annars så har jag inte gjort någonting alls- Idag, har jag än så länge bara legat i sängen och kollat på filmer. Jag såg Mrs Dalloway och har sett dem två senaste avsnitten av How I Met Your Mother. Mrs Dalloway är en roman skriven av Virginia Woolf, en av vår tids största författare och hennes Mrs Dalloway har utsetts till en av världens bästa romaner. Jag har som sagt läst alla verk av Jane Austen och nu har jag snart rivit av Mrs Dalloway också. Eftersom jag läser boken, så tänkte jag att se filmen vore något så väldigt bra också. Jag skulle inte rekommendera filmen för vem som helst. Det krävs koncentration och väldigt mycket hjärta för att vilja se en sådan film som Mrs Dalloway. Jag har ju en förkärlek för klassiker, så det är ju inga problem för mig. Men folk som inte riktigt har det så lätt med sådana filmer och just den genren; klassiker, ska nog helst inte ta sig an Mrs Dalloway.
Jag är lite smått stolt över mig själv som läser Mrs Dalloway ^^

Michelle ♥

Reunion of the asians

Idag klockan fyra återförenas två av dem tre asiaterna som bildade en sluten intern grupp 2010 i Budapest. Haha, skämt åsido. Men jag ska faktiskt träffa Richard idag klockan fyra och gå på stan en stund. Jag ska köpa mascara och ett nytt nagellack har jag bestämt mig för, och så ska vi kolla på gråa jeans till mig. Sedan vid sex tiden ska vi möta upp Anika på Macchiato och äta deras obeskrivligt goda kladdkaka och ge Richards hans bara fyra månaders försenade födelsedagspresent. Det kanske inte vara så länge sen jag träffade Anika, men det var fyra hela månader sen jag sist såg Richard, och då var de på min studentskiva...Han har ju till och med ett förhållande nu! Vi två(eller ja tre) har så extremt mycket att ta igen. Inte nog med att han måste förhöras angående sitt första ordentliga förhållande på väldigt länge, så har även jag en massa saker att berätta för honom. Visserligen så har vi två pratat i telefon relativt mycket, men det är inte samma sak som att träffas på riktigt. Så idag ska vi äntligen ha en återträff.
Jag kan ha nämnt det tidigare, men anledningen till att vi inte har setts på så länge beror inte på att någon inte vill ses. Utan det har att göra med att våra liv och det vi sysselsätter oss med krockar så oförskämt mycket. Anika har skola till sex på kvällen nästan varenda dag. Richard slutar vid olika tider på eftermiddagen varje dag och har sedan dans på kvällen. Och jag, jag kan oftast alltid efter tolv, men då har dem två fortfarande skola. Och på kvällen så jobbar jag ju, så våra scheman krockar verkligen iår. Lyckligtvis så har jag och Anika kommit fram till att söndagskvällar är den enda kvällen då vi två kan sitta och prata i telefon i en längre tid utan att behöva oroa oss för någogt annat. Så vi två har mer eller mindre utsett söndagskvällar till vår telefon-dejts kvällar.
Michelle ♥
bilden togs för ett år sedan i Budapest, utanför vårt hotell ^^

ChuX2

Anikas favorit fras när man vanligtvis använder sig av 'puss' eller 'kramar' så skriver hon chuX2. Jag har(som man kanske kunde ana) spenderat min lördag med henne, det blev lyxmiddag och vuxendricka hela kvällen, precis vad vi två mer eller mindre behövde. Speciellt med tanke på att vi inte har setts på ungefär tre veckor! Kvalitetstiden behövdes oerhört med andra ord. Men så är det ju ingens fel att vi inte ses oftare. Hon har skola och jag jobbar. I December ska jag till och med jobba ännu mer än vad jag gör nu, så min dagliga träning på Balett Akademin, kommer säkerligen inte prioriteras under dem två och en halv veckorna som Vindhem arrangerar julbord på båten. Förhoppningsvis så kommer jag att börja plugga på Universitet till våren också. Har nämligen ansökt om en kurs som jag hoppas få läsa. För tillfället är jag inne i en period där jag inte längre vet vad jag vill. Jag vet varken ut eller in, kan man säga. Ska jag dansa? Plugga vidare inom dansen? Byta fil och plugga till något annat? Jag har faktiskt ingen aning. Det enda jag vet är att mitt sk 'sabbatsår' är precis vad jag behöver...
vi två vet hur man ska spendera tiden väl! ^^

Michelle ♥

När vardagen tar över

Min favorit ursäkt dem senaste gångerna är alltid för att jag ahr haft fullt upp, och tidigare i somras orkade jag inte. Men det ska väl bättras antar jag..Vi får se. nu i veckan jobbar jag ganska mycket igen, så när jag väl har tid över så kommer jag nog att vilja slå på ett avsnitt av How I Met Your Mother eller en kinesisk serie istället och bara chilla. Jag jobbar imorgon, och från onsdag till fredag. På lördag hade jag tänkt reservera hela dagen åt avkopplande saker som att gå på Aquaria(?) vet inte om det heter så, och så ska jag spendera lite kvalitetstid med Anika. På kvällen hade vi två då tänkt att gå på Jimmies inflyttningsfest. Det var ett tag sedan jag festade, sist var ju i Wien och då var ju Jimmie om någon med och festade. Så det är klart att vi ska hålla i sederna ju!
Man kanske undrar vad det är som jag gör på dagarna som(eftersom jag älskar att skylla på just min vardag) gör att jag aldrig har tid för att facebooka eller blogga. Jag dansar och umgås med Sara, haha. Bra svar va? Förutom när jag faktiskt jobbar också, såklart. Men iallafall nu i veckan, så har jag försökt spendera så mycket tid med Sara som det går eftersom hon åker till Cannes nu på tisdag. Så det är väl förståeligt? Vi har tagit klasser hela veckan och sedan så har vi simmat två gånger också. Sjukt bra för kroppen att simma. Speciellt med tanke på att både jag och Sara är skadade. Så simma funkar alldeles utmärkt.

Igår innan jobbet så mötte jag upp Rebecca, hon är hemma över helgen så vi passade på att ses. Sist vi sågs var i Wien, så det var ju ett tag sen. Lite över en månad, så man kan ju bara ana hur mycket vi hade att prata om. Vi satte oss på Friday's vid kungsan och tog en lång lunch med god mat och bra serivs. (För ingen annan mindre än Marie-Louise var vår servitris!) Vi satt kanske där i lite mer än två timmar och verkligen catchade upp!
Nu ikväll efter att jag både har gått på kinesiskan, sett Smurfarna på bio med mina små systrar och jobbat hos pappa, så mötte jag upp Daniel för en drink.(Jag lovar, det var tänkt för en fika, fast jag blev så sen så cafeérna hade börjat stänga) När jag kom fram till Slussen så regnade de så olyckligt, så vi gick till första bästa baren vi hittade och hamnade på Chill. Där satt vi två och tog igen exakt tre månaders händelser. 11 Juni tog vi studenten, och nu 11 september träffades vi igen. Det är ändå lite kusligt, jag tänkte inte på det förrän jag skulle skriva om det nu!
Det är skönt att jag har börjat få rutin på min nya livsstil, så att jag kan börja slänga in lite andra aktiviteter, såsom att träffa gamla och nya vänner. Det behövs verkligen, bara så att jag kan börja känna att jag har lite koll på mitt liv. Det är självklart skönt att bara chilla på livet, men någon form av koll vill man ändå ha. Som sagt så ska jag jobba relativt mycket nästa vecka, så förvånas inte av att få en vecko-resumé på söndagen som nu ikväll, eller ja, snarare natt...
Michelle ♥

Submarine

Det har varit bloggtorka utan någon som helst anledning egentligen. Jag har inte haft galet fullt upp, men jag har varit galet trött. Hursomhelst, igårkväll såg jag Submarine. Sjukt rolig film som handlar om 15-åriga Oliver Tate som försöker vara en bra pojkvän och son, mer eller mindre. Humorn var så originell och timingen var så bra, så jag kunde inte annat än bara skratta mig igenom hela filmen. Mitt råd är att gå och se den, för att skaffa sig ett annat persepektiv på en kärlekskomedi!
Craig Roberts gestaltar Oliver Tate med bravur! :D

Innan bion på kvällen, så hade jag både tagit klass på balett akademin och simmat i simhallen som ligger vid medborgarplatsen med Sara på dagen och eftermiddagen. Efter att vi simmat så gick vi och tog en fika på Tully's som ligger på Götgatan och bara pratade. Sara ska ju flytta till Cannes nästa tisdag, så det gäller att passa på med kvalitetstid medan vi kan ses!
Michelle ♥

RSS 2.0