La Danse

Såg La Danse med skolan idag och egentligen finns det inte så mycket mer att säga om den här filmen/dokumentären. Wiseman visade vad han ville visa; arbetet bakom och innan resultatet på scen. Själv tyckte jag att den var något för lång 2h 40 min är väl lite och ta i ändå? Tycker att 1h 30 min hade räckt mycket gott och väl.
Tidigare idag så hade vi Svansjön repetition för första gången på Operan, vi, eller snarare dem lärde sig Mazurkan, själv så kunde jag bara sitta och kolla på, eftersom jag har varit sjuk hela helgen, vilket jag fortfarande är, så då tänkte jag att det smartaste vore att sitta och observera istället för att dansa.
Michelle ♥

Up in the air

Har nu kollat på up in the air med George Clooney, jag måste få säga att den är verkligen speciell och slutade inte på det sättet jag trodde det skulle göra. Alla borde se den för en omväxling!

Michelle ♥

Toy Story 3

såg precis toy story 3 och jag rekommenderar den absolut. Gud vilken härlig film, inte alls kliché-ig. ^^

Michelle ♥

Sjuk

Det var ett tag sedan jag sist kokade ihop ett inlägg. Dagarna som gått har på sitt sätt bara  gått som på autoplay, jag börjar känna hur jag långsamt börjar komma in i gamla rutiner som jag alltid har haft när man går till skolan så vardagen har inte varit så intressant..Förutom i fredags såklart, då var det nämligen dags för att ta CV foton. Det var ganska kul att stå där med en klass media elever vars enda uppgift var att ta en bild på dig. Sedan så kan vi ju alltid diskutera huruvida jag blev nöjd med min prestation eller inte, men det gick väl ändå helt okej. Jag ska se om jag kan ta lite fler nästa fredag när moderna linjnen ska ta sina, om dem blir klara i tid så kanske det finns tid över för mig? Haha, vi får se hur det blir helt enkelt, annars så får vi låta det vara.
Vad som däremot inte har tillhört de vardagliga i veckan är att jag har blivit sjuk. I början av veckan så började jag känna mig lite halvt dålig, men tänkte att det säkert bara var på grund av väderomväxlingen. Ju längre in på veckan vi kom, desto värre kände jag mig. Så i onsdags började jag hosta och hostan blev bara värre och värre. I fredags hade jag så ont i halsen så jag dansade knappt hela balettklassen, utan tog det relativt lugnt.
Fredagkvällen tillbringade jag med fyra underbara tjejer och vi hade en liten avskedskväll då två av dem åker till Budapest för att dansa. Så då blev det tacos, chips och en massa skrik och skratt, på toppen av det så gick vi och lade oss vid fyra efter en massa tjejsnack, halsen blev värre med andra ord. Lördagsmorgonen var då lite jobbig att vakna till, både jag, Nattis och Anika skippade dansen på skolan, och satt och kolla på klasserna istället. Sedan så bestod hela min resterande lördag av att sova och dricka te.
Michelle ♥

Cullberg i lördags

Fick precis reda på imorse att redan på fredag så ska jag ha CV-fotografering...Det känns ju lagom kul med tanke på att jag knappast är i form än, iallafall inte i toppform, vilket betyder att kroppen inte riktigt lyder mig till hundra. En vecka till eller så hade gjort susen, verkligen. Men nog om det, saken blir inte bättre av att jag klagar eller hur?
Jag nämnde ju att i lördags s var det audition till svansjön, och idag fick vi reda på vilka roller vi har blivit castade till. Jag blev uttagen till att studera in valsen och karaktärsdansen i första och tredje akten så det ska bli spännande!

Efter audition på Operan så åkte jag och Annelie hem till henne för att fräscha upp oss och catcha upp lite efter sommaren, så vi satt hemma hos henne i Slussen, drack te och åt popcorn, mysigt värre! Sedan så åkte jag till sjukhuset för att kort besöka min mormor som ligger inne på grund av lunginflammation, men är nu på bättringsvägen. Klockan var runt halvsex när jag och Annelie sedan gick till Vitabergsparken där vi skulle möta upp David och kolla på Cullberg och Beijing Dance Theatre. Föreställningen var otrolligt bra, speciellt Cullberg som aldrig misslyckas med att leverera något till publiken! Beijing Dance Theatre var också väldigt bra.
Michelle ♥

Späckat

Trots att skolan bara började i onsdags så är det redan en massa jobb. Visserligen inte så mycket teori, men det som tar upp all tid är projektarbetet som man har i trean. På skolan så är det bestämt att vårt projektarbete ska vara en dansföreställning, som är egenproducerad och allt som hör till, så i skrivandes stund så är det just det här som vi planerar. Föreställningens premiär är planlagt den 27 januari 2011, det är ju en bra bit kvar fram tills dess, men jag lovar att tiden kommer att gå fort och vid många tillfällen kommer vi att uppleva det som om tiden inte alls räcker till.

Men det är ju inte bara projektarbetet som tar upp all min tid nuförtiden, utan det är också faktumet att jag börjar fundera på vart det är jag vill vara någonstans om ett år. Vad vill jag göra efter studenten? Vad är mina ambitioner?
Vad händer om det jag hade tänkt mig inte inträffar? Vad gör jag då? Vad är min back-up plan? Det är så många frågor och jag har nästan inga svar alls, vilket gör att allting blir så förvirrande. Det enda jag vet är att jag förmodligen kommer att stanna kvar på skolan i ett år till, fast den här gången gå på den moderna linjen för att utveckla mina modern- och nutidadans kunskaper. Det här är ju då min back-up plan utifall livet bestämmer sig för att hålla mig kvar i Stockholm...
Imorgon är det audition till svanar på Operan. Jag gör enbart den här audition för att visa upp mig själv för Operan och inte för att jag förväntar mig att blil vald till Svansjön, utan det här är något av ett drag jag gör för att visa att jag har intresse för att vilja vara på Operan, då jag senare i höst kommer att praktisera där.
Michelle ♥

Det nya

Jag pratade ju om det nya som ska komma och nu är det inte långt kvar. Skolan har höstsamling klockan ett idag, så det är ju då det sparkas igång. Men redan igår började jag med att förändra mig själv lite mer konkret innan det mer 'abstrakta' ter sig i form av nytt år och nya förhållanden och anpassningar till varandra; jag klippte håret.

En ny frisyr förändrar inte allt, men mycket!

Michelle ♥

Inte länge kvar och sen kommer det nya

Nu är det inte alls långt kvar tills skolan börjar igen. På tisdag smäller det, då är det dags att påbörja mitt allra sista år på den här utbildningen. Det kändes inte alls som om det var länge sedan vi alla var hemma hos Niki och gjorde sushi och fortfarande var i stadiet då vi lärde känna varandra, men att vi nu ska avsluta vårt sista år tillsammans och (kanske inte alla, men de flesta) är väldigt tighta.
Börja trean på gymnasiet känns både bra och dåligt, som jag tidigare nänmt. Det kommer att kännas väldigt konstigt, jag har ju trots allt varit elev på Kungliga Svenska Balettskolan sen jag va 10 år! Det är ju hela 9 år efter studenten.
Jag kommer ihåg ettan som ett år av en tid då jag socialiserade mig med nya vänner väldigt mycket. Nya vänner, nya förhållanden och anpassningar behövdes göras. Tvåan var ett år då jag och mina vänner ägnade oss åt att testa gränserna med varandra. Nya upptäckter, nya sätt att förhålla oss och framförallt få ett mognare perspektiv på allting, så att vi kan handla på ett mer mognare sätt. Ettan var mest som What do I want? And what's best for me?, tvåan slutade med It's not what I want, but it's about what's best for everyone else. Så hur kommer trean att te sig? Egentligen är det bara att göra absolut ingenting och allting, så får vi helt enkelt så hur jag resonerar på slutet, någon gång vid juni.
Nu är det bara att sitta och vänta på vad som komma ska ^^

Apropå börja på nytt, så har min tid ända sedan skolan slutade i juni bara varit 'börja om på nytt'. Precis efter tvåan så var allting jag gjorde ett sätt att börja om på nytt, och jag kunde inte ha gjort det bättre. Efter att ha över fem års av historia med en vän (som en gång var en väldigt viktig person i mitt liv) så är det slut nu. Vi beslöt oss för att inte längre fortsätta med vår vänskapsförhållande, att inte längre gräva djupare på det, utan vi kunde inte gå djupare utan att dränkas, vilket var något som redan höll på att göra. Så vi tog oss själva i kragen och hjälpte varandra upp en sista gång.
Framtiden får nu visa vad som väntar oss båda. Trots att vi inte längre kan vara vänner, så var vi en gång bästa vänner, så självklart känns det lite. Bara tanken på det, men om jag ska vara helt uppriktig så var det en av dem bästa besluten jag gjort i hela mitt liv, än så länge.
För första gången på över två år kunde jag nu se klart, höra klart, känna klart och ANDAS ordentligt. Ni anar inte hur skönt det har varit och är! Men nu när skolan ska börja igen, så börja jag känna att det kan hända att jag inte kommer att se lika klart, höra så klart, känna klart och kunna andas ordenligt längre...
Med andra ord så är denna vän inte så bra för mig längre, det finns en anledning till att personen inte längre är en viktig person i mitt liv. För allting händer ju av en anledning, och det här hade inte hänt om det inte hade sin kloka mening med det!
Michelle ♥

en liten vattepöl

På väg till jobbet för två dagar sedan så möttes jag av vattenpölar som var lika stora som dammar mitt på vägen till tåget, så de blev med ens mycket svårare att ta sig till stationen såklart.
Men redan dagen efter så återstod det endast en pytteliten pöl, och hade man inte gått den vägen dagen innan så hade man aldrig kunnat ana att den vägen va uppenbarligen 'out of service'


I måndags...                                                    Igår...

och dem här vattenpölarna va inte så små dem heller...




Nu ska jag fortsätta med min lilla tradition om att kolla på en film om dagen. I lördags var det Charlie Wilson's War, i söndags var det Inception på bio, igår var det Karate Kid och ikväll blir det (500) Days of Summer.

Michelle ♥

Lika va?!

Heath Ledger och Joseph Gordon-Levitt

Inception

Igårkväll efter jobbet så bestämde jag, Anika och Richard oss för att gå och se Inception med Leonardo DiCaprio i huvudrollen. Egentligen så var de planerat att vi skulle se Karate Kid, men när vi kom fram till biografen så var de bara tre biljetter kvar, hur stor är oddsen att dem tre biljetterna skulle vara bredvid varandra? Så då improviserade vi och valde Inception, ett val som jag garanterar att ingen av oss ångrar!
Filmen är precis som Shutter Island extremt välgjord, och DiCaprio gestaltar ännu en gång en väldigt komplicerad karaktär. Ett val som jag är säker på att han inte ångrar heller, det är iallafall något som jag inte klagar över att han gjorde. Så bra a den, så ett litet tips till alla er som inte har sett den än: GÅ OCH SE DEN!

Leonardo gör en väldigt imponerande insats, men hans kollegor är inte mycket sämre dem heller, speciellt inte Joseph Gordon-Lewitt som även kallats för den nya Heath Ledger (pga likheten mellan dem två) ^^

Michelle ♥



Sommarjobb at last!

Nu börjar mitt livs allra sista sommarlov gå mot sitt slut och det känns en aning läskigt. Snart är det dags att axla ansvaret av att gå i trean, sista året i skolan. Det är väl ändå rätt så stort? Efter trean så kommer jobb, om man nu lyckas få ett jobb som man vill ha det vill säga. Att jobba som professionelldansare är i sig själv väldigt slitsamt, men frågan är inte om man orkar, utan frågan är om man ens lyckas få ett sådant jobb. Men men, jag kan lämna framtidstankarna och ångestkänslorna komma lite senare in på året.

Just nu har jag fullt upp med att ens klara av mitt sommarjobb, andra arbetsdagens är nu alltså avklarad. Jobbet må vara kasst och inte det roligaste att hålla på med, men jag är fan inte kinkig när det gäller ett litet sommarjobb nu på slutet av sommaren och så regnar det ju för det mesta om dagarna. Dessutom så får jag väldigt bra betalt för ett ynka sommarjobb! Så jag ska inte klaga, haha.
Nu får vi ses hur länge jag får jobba där. Det är så att jag får två dagars kontrakt nu, mitt första gick ut idag och så har jag fått för torsdag och lördag,. Tur att jag åtmisntone får fredagen ledig för lite avslappning ändå. Däremot så kan det inte bli utgång på fredag för min del, eftersom jag ska upp klockan fem på lördag! Men men, näsat fredag i sånt fall, och om inte det, så har jag ändå hela livet på mig att gå ut, så det är lugnt.


Peace! ^^ haha, såhär pigg är jag ju inte precis just nu, men det är helt okej ändå!

Efter jobbet igår så åkte jag hem en snabbis för att fräscha upp mig innan jag åkte in till stan för att möta upp Lisen, Gabbi och Conrad för att åka hem till Henning i vasastan, där han har hyrt en liten lägenhet för veckan. Senare så kom Anika, Richard, Julia och Jonathan dit också. Ännu en liten reunion alltså, och det kunde inte ha vart mysigare än så. Vi lyssande på härlig och bra musik, spelade ps3 (tror jag, kunde ha vart ps2) och kollade sedan på en norsk skräckfilm. Jag vet fortfarande inte vad den heter men det gör inget för den va läskig och jag blev skrämd och det är det viktigaste. Haha!

Efter filmen gick väl ungefär hälften av oss, jag hade hemskt gärna stannt och kolla på en till film, men eftersom jag skulle upp tidigt idag och jobba så kände jag att det var bäst att åka hem och sova. Imrogn ska det enligt Henning vara fest hemma hos honom, lite som en avskedsfest innan han åker hem till Oslo igen, för vem vet hur länge det dröjer innan vi ses igen? Men jag vet inte riktigt om det blir nåt än, så jag ska höra med honom. Och nu är det ju tur då att jag inte jobbar på fredag så jag behöver inte åka hem tidigt eller så!

Michelle ♥

bara en massa härliga bilder

Igår var jag i stan och mötte upp Louise, Anika, Gabriella, Hampus, Lisen och Richard. Senare sprang vi på Jonathan och Per också, vi var väl alla mer eller mindre där för att kolla på Pride, och på något sätt så lyckades vi hamna i självaste paraden också, bara att vi var långt bakom. Alla förutom jag och Louise fortsatte vidare mot Gärdet, själv satte vi oss vid vattnet på Strandvägen, drack chailatte och åt chokladboll från Baresso och bara chillade. Lite färg lyckades jag faktiskt få tillbaka.
Apropå det så kommer jag och Louise att åka till hennes lantställe på onsdag, så då ska vi sola hela dagarna och se till att bli bruna igen! Jag har ju förklarat krig mot min kompis som är i Valencia just nu, vi ska se vem som är brunast när vi kommer tillbaka till skolan senare nu i augusti.


uppfriskande till hundra


hello there my frineds :D


it's freedom


min favoritbild ALLTIME ^^


påminner lite om en hund tycker jag..

Imorgon blir det återträff med mina kära vänner från Budapest. Det ska bli så rolgit att träffa alla igen, inte för att jag inte träffade ganska många redan igår, men det ska bli kul att ha hela gänget samlat på ett och samma ställe imorgon! Hälften av dem har jag inte träffat eller sett på över en vecka. Nu kanske det låter väldigt lite, men när man har umgåtts dygnet runt under tre veckors tid så blir det konstigt att helt plötligt inte vara med dem. Men imorgon ska det ändras!

Michelle ♥

RSS 2.0