Letar sounds

Just nu sitter jag på youtube och letar engagerat efter airport boarding announcements till projektet. Det ska liksom vara bra ljud kvalité; vilket betyder att man måste kunna höra vad dem säger, som om vi vore på en flygplats med lite oväsen runt oss, och så måste det vara ett boarding call så att det passar in till vår miljö. Så just nu sitter jag och browsar runt på youtube, om det är någon som har hört något sånt ljud så får han/hon gärna tipsa mig om det!

Eftersom jag har varit sjuk en längre tid så är min kropp lite svagare, jag har ju inte precis ätit jätte bra under tiden jag har varit sjuk. Å andra sidan kan det vara ganska förståeligt med tanke på att man förlorar aptiten när man är sjuk, iallafall när man är riktigt sjuk, så just nu känns det lite motigt att komma tillbak till salen och dansa. På toppen av det så gör Josephine (min danslärare) världens jobbigaste klasser som kräver en hel del från oss som elver, både fysiskt och psykiskt.
Det som är väldigt frusterande just nu är att jag har börjat känna av min onda hälsena igen. I lördags började det göra ganska ont och det har olyckligtvis hållit i sig  hela helgen...



Michelle ♥

Och nu va man tillbaka då

Första skoldagen efter en längre tids frånvaro och det kändes faktiskt helt okej. Jag tog mig friheten att ta sovmorgon idag och sedan satt jag och kollade på balettklassen och repen på Opera, så egentligen så var dagen ganska så bortslängd. Jag satt ju mest och kolla på, iallafall fram tills projektrepet, där jag (i och för sig också stt och kolla) men jag kunde uttrycka mig verbalt om vad jag tyckte; komma med åsikter, frågor, förslg och lite coaching-råd. Det visade sig att min projektgrupp har fått väldigt mycket gjort den här veckan och vi är nu uppe i ca 1,30 minuts koreografi. Skönt tycker jag, det bästa är ju också att dem koreograferade den biten där jag inte ens ska vara med, så det är ju hur effektivt som helst! Nu ska vi bara se till att boka in ett handledarmöte med Nina så att vi kan få lite professionell råd och tips om hur vi kan göra allt bättre.
Northanger Abbey fick nöjet att bli den allra sista filmen jag såg innan jag gick tilbaka till skolan igen. Och den är nog en av mina favoriter alltså. Haha nej jag skojar bara, alla filmatiseringar av Jane Austen's romaner är likvärdiga!

Michelle ♥

Ännu fler att checka av

Nu har jag ytterligare spenderaten dag åt att kolla på filmer igen, eller snarare två.
Igår såg jag The private lives of Pippa Lee och Sense and Sensibility. Jag kollade också på de tv åförsta avsnitten av säsong fyra av Gossip Girl. Idag har jag kollat på Mansfield Park och letar för tillfället efter någon till film att kolla på.
Båda två är absolut värda att se. Men jag varnar! Är man inte en Jane Austen-fan så ska man kanske hålla sig borta från hennes filmatiserade romaner. Fast jag håller mig ändå till att dem är absolut värda att se.


Mansfield Park, ytterligare en Jane Austen film och den är precis lika bra som dem andra filmerna. Den enda som jag inte sett är Northanger Abbey men filmen ska nog snart checkas av "as seen".

Michelle ♥

Film-maraton

När man är sjuk så finns det så otroligt mycket tid över, och vad gör man inte när man har så mycket tid då? Jag har valt att kolla på en massa filmer, filmer som man absolut borde se och filmer som mest är för tidsfördriv. Eftersom det har gått en längre tid med hostan (som aldrig vill försvinna) så har jag nu bokat in en tid med läkaren 14.20 idag. Så förhoppningsvis får jag väl antibiotika eller något mot det.
Under tiden som jag är en liten sjukling så får man stå ut med att min blogg har gått och blivit lite av en film-recensions blogg.
P.S I love you och Persuasion såg jag i söndags, varav den först nämnda är ett måste och den sist nämnda är mer för Jane Austen-fans.


Letters to Juliet och The Proposal, två väldigt fina filmer, där den först nämnda är gullig, en dröm för synen med Italiens vackra natur och en film som får en att dra på mungiporna. Den sist nämnda är rolig och lite självklar, men de är ju alla kärlekskomedier.


Edward Scissorhands och The ugly truth, den ena en klassiker som måste ses och Johnny Depp är ju lysande som den lite udda Edward i grannskapet (men säg mig har Depp någonsin varit något annat än udda?). Den andra är en kärlekskomedi som slutar som dem alltid gör, men tidsfördriv är det iallafall, och Katherine Heigl är ju bara hur söt som helst.

Michelle ♥

The break-up

Är man sjuk så finns det sjukt mycket tid över för att kolla på filmer, nu har jag skalat av The break-up. Filmen är varken bu eller bä, det speciella är att de skildrar livet efter 'happily after'.

Michelle ♥

Sex and the city 2

Bättre sent än aldrig! Såg precis klart Sex and the city 2, den var ju inte precis ett mästerverk eller så men härlig  var den. Och visst var det snygga kläder och luxurylife som man lite halvt trånade efter. ^^

Michelle ♥

Säsongens förkylning slår till

Sådär ja! Nu har höstens förkylning slagit till på riktigt och den lär hålla i sig tills vidare vågar jag tro. Jag har inte uppdaterat på ett par dagar nu, och det skyller jag på skolan. Långa skoldagar och energikrävande uppgifter. Vi jobbar för fullt med projektet varje dag, och det brukar oftats sluta med att vi lämnar skolbyggnaden vid sju. Men allt hårt arbete lönar sig, för vi kommer faktiskt någon vart med projektet. Visserligen har vien väldigt lång väg kvar att gå, men vi har iallafall tagit ett par steg på vägen, och det är ju bättre än ingenting.
En annan sak som också är väldigt kul är att jag just nu får vara på Operan i princip varje dag, hela klassiska gruppen i klassen har blivit understudies till Svansjön, det är inte så att vi har fått några roller eller sådant, men att bara få chansen att vara där bland de professionella dansarna och ser hur de arbetar i ett riktigt kompani, det är ändå väldigt roligt.

När man är sjuk så finns det tid över för att kolla igenom bilder från sommaren, Henning och jag när han var i Stockholm och hälsade på. :D


Underbara Lisen och jag i Sugar Shop <3


Gabbi och jag vid avskedsmiddagen ^^
Alla ni tre är extremt saknade!

Michelle ♥

Dear John

Såg precis Dear John med Channing Tatum och Amanda Seyfried. Filmen var extremt fin och väldigt rörande, precis som The Notebook. Gillar man The Notebook så kan jag garantera att man älskar den här. Själv tycker jag att Dear John är snäppet bättre än The Notebook och då säger det ganska mycket eller hur? ^^

Michelle ♥

Nu jävlar ska de dansas

Äntligen efter en hel veckas av hostande och feber så mår jag äntligen bra igen, eller någorlunda iallafall. Så nu ska de dansas och ha sig för mig. I lördags så hade jag pas de deux med László, klassen var helt underbar, nästan precis som det var i Budapest. (Jag vet att jag tjatar mycket om Budapest, men de frälste mig på ett sätt.) Och nu imorse så fortsatte jag med tänket och behöll mentalieten som jag fick med mig från Lászlós läger och använde mig av det på klass idag. Jag verkligen ÄLSKAR att träna på det här sättet, det gör så att det svåra till och med blir roligt nu. För det blir en utmaning som blir på ett sätt approachable, det känns liksom inte lika omöjligt längre.
Jag AVGUDAR László, han har gjort så otroligt mycket för mig
och jag uppskattar verkligen det! ^^

Förra veckan började repetitionerna till Svansjön och eftersom alla vi i klassiska linjen i klssen har blivit valda för att repetera in dem så är vi väldigt mycket på Operan för tillfället. Det kommer förmodligen att fortsätta såhär i en längre tid framöver. Det enda negativa med att få repetera på Operan är just att vi måste springa emellan skolan och Operan i princip varje dag, så det blir ju lite jobbigt och framförallt stressigt, men det är så otroligt kul att för en gångs skull få vara där!
László hjälper mig och Anton med arebesque-lyftet efter en repetition i Budapest. ^^

Michelle ♥

Fredag at last

Äntligen kom fredagen! Ni anar inte hur mycket jag har längtat efter att bara få vara hemm och göra absolut INGENTING på kvällen. Inga måsten om att sitta vid datorn och skriva uppsatser, leta musik till projektarbetet eller plugga in Rimskij-Korsakovs biografi. Det är egentligen inte alls mycket skolarbete i jämfört med vad jag hade i tvåan, men när man mår sisådär halvbra, så är det inte så kul att behöva ha en massa måsten på sin lista som involverar ansträngning (av alla möjliga slag).


Jag saknar också träningen i Budapest!

Michelle ♥

Skype med den bästa

Har precis suttit och skypat med Silje, en av dem närmsta vännerna som jag har här i livet. Det är så udda att inte ha henne här i Stockholm med mig, utan hon är på andra sidan Atlanten... Men nu så har jag suttit och pratat med henne i en halvtimme eller så, om allt som vi har gått miste om den senaste (egentligen är det hela tre månader) tiden. Genast nu känns det mycket bättre, tänk vad stor inverkan en vän kan ha på en alltså! :)
Shit in i helvete va jag saknar dig! <3

Michelle ♥

Mysregna

Jag önskar att det kunde regna såhär mysigt som det gjorde idag. Tänk vad mysigt det skulle vara och lyssna på skön musik, skriva på datorn och så regnar det. Vad fridfullt och somrigt det skule bli. För visst påminner det om en sommarnatt då det regnar? Har suttit och försökt skriva klart min svenska uppgift tills på fredag och det skulle vara hur bra som helst om det bara ville regna lite så jag kommer in i en skapande stämning.

Efter skolan idag så bestämde jag och Richard för att ses, vi har pratat otroligt mycket med varandra, men inte setts på ett bra tag, så det var dags för det. Vi satt på Macchiato (mitt favoritställe) och åt kladdkaka och pratade om allt mellan himmel och jord igen, nu är det inte riktigt så att vi precis hade nåt att 'catcha' upp, utan vi satt mest och pratade som vi alltid gör på telefon. Efter en stund kom Anika till cafét och så satt vi tre där och bara var med varandra igen, precis som vi umgicks i Budapest, vi tre.
Anika, jag och Richard ^^

Michelle ♥

RSS 2.0