Lite utmattad

Har varit extremt utmattad den gångna veckan. Jag har både jobbat och tagit klasserna på Balett Akademin, antar att det kommer att ta ett tag innan jag vänjer mig vid den nya dygnsrytm. Jobb till halvett på natten, hemma vid två, sex timmars sömn och sen klass till tolv, efter det är jag något utslagen, jag får hoppas att de vänder snart så att jag vänjer mig vid det här. Klasserna är faktiskt väldigt bra, jag kan välja hur mycket jag vill pusha mig själv och hur mycket jag vill göra utan att behöva oroa mig för vad andra ska tycka. Precis, eller nästan som på sommarkurser. Här handlar det om dansen och inte hur du ser ut!
I söndags efter att bara ha sovit 4,5 timme så gick jag upp och åkte in till Östra Reals gymnasium för att läsa kinesiska-mandarin. För första gången på sju år. Jag slutade läsa mandarin när jag var tolv, och pluggade enbart kantonesiska, men nu när jag ändå inte har så mycket att plugga, så anser min mamma att jag ska ta upp kinesiskan igen, bara för att det är ett stort och väldigt bra språk att kunna. Nu är det ju så att jag kan läsa en del och förstår mandarin, men om jag ska prata och skriva så blir det något svårt. Jag antar att det är väl det min mamma vill att jag ska fixa. Så att jag kan konversera och möjligen skriva på kinesiska utan några större problem.
Så lite utmattad känner jag mig.
Igårkväll sågs vi två äntligen för en lång promenad och fika. Min soulsister Anika ^^

Michelle ♥

Luncha med Sara

Tog proffsklasserna på Balett Akademin idag första gången sen jag kom hem från Wien. Och jag måste säga att jag tycker att det gick ganska bra ändå. Kroppen var mer i form än vad jag hade vågat hoppas på och allting flöt på ganska bra. Visserligen så hittade jag inte riktigt alla muskler, som utåtvridningen och magen så bra som jag hade velat, men det funkade ändå. Pirouetterna var krassliga och spotten slö, men sånt kommer tillbaka väldigt fort! Efter klass lunchade jag med Sara som jag inte sett på så extremt länge. Vi satte oss på Café Kladdkakan och åt den berömda hälsotallriken med kyckling som jag älskar. Sedan så satt vi och bara pratade en massa om allt mellan himmel jord. Vi passade även på att sola lite vid kajen i Gamla Stan efter lunch och så begav vi oss på en liten promenad runt Slussen. Det var så skönt och härligt att träffa en vän som varit mig så kär så länge. Vi har ju känt varann sedan vi var tolv år! Nu i höst åker hon till Cannes för att gå på en dansskola där i tre år, så vi måste verkligen passa på att ses så länge vi kan.
Jag och Sara på Operan nu i början av sommaren under vår föreställning. ^^

Michelle ♥

Jag är duktig!

Hahah, jag är nog det. Idag har jag spenderat ytterligare en dag hemma och fixat och donat. Jag fortsatte att måla staketet, klippte gräsmattan och försökte lära min syster att cykla. Allting gick faktiskt väldigt bra. Staketet ska målas om imorgon igen, för en andra gång. Gräsmattan är klippt, så jag fick lite träning på köpet och så är min syster på god väg att lära sig att cykla! Jag måste verkligen se till att börja träna ordentligt igen. Det kommer så lätt på slentrian nu när man har slutat skolan och allt. Jag har inget schema jag måste följa, allting är upp till mig själv nu. Känns lite ovanligt. För det blir ju bara så lätt att göra allt annat förutom det man måste, och vem är det som säger vad det är man måste och inte måste, när det är jag som bestämmer? Men idag har jag iallafall varit duktig. För på toppen av allt det här så har jag också lagat både lunch och middag och hämtat min syster från sommarfritids. Min mamma är på Astrid Lindgrens Sjukhus med Sue-Ellen, den äldre tvillingen. Hon är väldigt sjuk och kräks en massa, tydligen blod också, så igårkväll åkte mamma och hon in till sjukhuset med ambulans för att få det uppkollat.
Sue-Ellen i Sanya i somras ^^

Michelle ♥

running errands

Nu har det gått snart en vecka sen jag uppdaterade bloggen, och jag som lovat att bättra mig. Min ursäkt är att jag fortfarande är kvar i sommar-zombie läget, själva 'go-et' har inte riktigt slagit in än. Men men.
Idag har jag fått lite gjort, har precis sökt distanskurser på komvux till i höst och snart ska jag in till centrum för att lämna in min ansökan. Sedan ska jag handla lite saker på akademibokhandeln med mina systrar som snart börjar skolan och så ska jag fixa ett nytt id-kort. Igår spenderade jag hela dagen åt att leka hemmafru, jag både vek tvätt, tvättade en ny tvätt, slipade staketet och målade om det. Det sista är väl mera 'mansgöra' men det funkar lika bra. Visserligen lite jobbigt, med tanke på att det kräver mer än att stå och vika tvätt. I lördags jobbade jag också på Vindhem, det är alltid lika kul. Alla där är så snälla och man känner sig verkligen hemma. Dessutom är alla gästerna på sådant härligt humör, så man blir själv så glad. Efter jobbet satt vi kvar och bara pratade för att lära känna varann, att dem på Vindhem har en sådan rutin är bara väldigt bra. Men som sagt, nu ska jag hoppa in i duschen och sen fräscha upp mig för att göra det som måste göras idag!


Jag i somras på ett spa, då jag både vara brun och njöt av sommaren, som man faktiskt borde kunna!

Michelle ♥

English please

Imorse begav jag mig till Alma Folkhögskola vid Liljeholmen för att skriva ett test för ansökan till en kurs nu i höst. Jag har ansökt till en intensivkurs i engelska som visserligen innebär repetition av det engelska jag har läst innan, men det kan vara bra att få det uppfriskat. Jag tänker då på grammatiken såklart! Apropå engelska, så läste jag idag ut boken Starter for then av David Nicholls(också mera känd som författaren av One Day). Jag fick en massa böcker, sju eller åtta styckna av min bror på studenten, större delen av dem är på engelska efter begäran av mig. Jag har upptäckt att böcker ska helst läsas på originalspråket om det går. Självklart är det lite svårt att läsa Paulo Cohelos verk på originalspråk, eftersom han skriver på portugisiska, men jag hävdar framförallt till engelska författare då. Visserligen så finns det romaner som har översatts bra, men det är inte riktigt samma sak, faktiskt.
Har spenderat dagen åt att kolla på Harry Potter och Dödsrelikerna part I och II, det tyckte jag passade bra med tanke på det så eeextremt tråkiga vädret och inget riktigt bra att se på bio. Alldeles nyss såg jag också Jane Austen's Persuasion. Brittisk film, är, har jag märkt, mycket mer intressanta än hollywoods. Det är mer kvalité över filmerna om ni förstår vad jag menar. ^^
Michelle ♥

Stockholm nu


Sådär jag, nu är jag tillbaka från Wien efter två veckor och kommer att stanna i Stockholm en längre tid nu. Bloggtorkan är med andra ord över.
Impustanz var sjukt kul, workshopsen var jättebra och alla dansare har en sån avslappnad attityd, hela atmosfären är bara så sjukt skönt! Just nu har jag lite svårt att beskriva resan på ett rättvist sätt som ger er en rätt uppfattning om hur exakt min upplevelse var, men det var bra iallafall och jag skulle inte tveka att åka tillbaka nästa år igen vom klasserna är lika bra! Jag slänger nog upp lite bilder istället för att försöka återberätta resan, för bilder säger ju mer än 1000 ord trots allt.
det här är bara ett urval av alla bilder som togs ^^

Uppdaterar mer i bloggen snart igen!
Michelle ♥

RSS 2.0