28 Februari och den sista också O_o

Det känns som om det var söndag igår, men så kom jag på imorse när jag gick upp att det var söndag först idag. Det kanske beror på att jag sov till 12 igår och sedan gjorde jag inte alls mycket innan jag åkte till pappa för att jobba, precis som de flesta söndagar ser ut för mig. Innan jag åker till pappa idag ska jag först in till stan och handla lite saker åt honom och om jag inte tar för lång tid på mig för att åka in till stan, så ska jag se till att köpa svart och lila nagellack. BIG TIME jag är i stort behov av svart och lila just nu. ^^

Som jag tidigare nämnt så har i princip alla mina närmsta vänner lämnat Stockholm den här veckan.

Men som tur är så är Henke kvar! Min alldeles egna "storebror". :)

Dessutom så ska jag se till och träffa Jenny och Richard under veckan, det var ett bra tag sedan vi sågs. Och på tisdag ska jag till sjukgymnasten, på måndag ska jag åka in till skolan och hämta lite saker som jag glömde ta med hem i fredags, och så har jag lite småsaker att göra som att plugga Svenska och Historia och sy mina balettskor. Sist men absolut inte minst måste jag också se till att hålla igång och träna och göra övningar, så att jag inte blir helt urform bara för att det är Sportlov.
Så om jag tänker efter så lär det här lovet (precis som alla andra lov) vara över på två röda, alltså har jag inget och klaga över. Precis som Henke sa igår:
-Aja, vi klarar det nog :P de är ju typ bara 8 dagar, lovet :P
Och jag håller med honom till 100!


Michelle ♥


Sportlov nudå

Vet ni hur länge jag har gått och väntat på det här lovet? Som tur är så spelar det ingen roll längre, för nu är det redan lov, och då kan vi bara vara glada för det.
En hel vecka där jag slipper skolmiljön och bara kan ta det lugnt utan stress eller något som helst från den omgivningen. Visserligen så åker dem flesta av mina absolut närmsta vänner iväg, hälften av dem åker hem för att besöka familjen och den andra hälften åker på semester, Alperna, Italien och Egypten. Förstår ni hur jag önskar att jag också kunde åka iväg, tänk er 40 grader plus i Egypten, det skulle inte vara så pjåkigt.

Jag är väl någonlunda utmattad just nu och ska se till att få lite sömn, dessutom så har jag ändå inget vettigt att komma med, så då är det lika bra att jag skriver när jag har nåt smart att dela med mig.

Men min svacka då jag mådde lite dåligt kan jag nu säga att jag kommit ifrån. Nu mår jag ändå väldigt bra, det enda som kunde vart bättre är i sådant fall min hälsena, men det ger sig. Det gör det alltid. Och speciellt från igårkväll har jag vart otrolígt glad, haha. (Man har väl umgåtts med 'bästisen' då! <3)

Godnatt på er alla nu!
Michelle ♥

Bara två dar kvar

YAY! Haha snart, snart så är det lov för min del. Jag planerar på att ta det jätte lugnt, och då menar jag verkligen att ta det lugnt. Jag ska inte dansa någonting under hela lovet, utan bara göra en massa pilates för att hålla igång kroppen. Min syster har gjort några planer om att vi ska gymma också, men vi får se hur det blir, är det minus 20 så stannar jag hemma och rullar på min boll istället. :P

Inte är det bara -20 utan snön börjar bli meter höga också.





Låt bilderna tala för sig själva...

Matteprovet är nu gjort och senast imorse skrev jag religionsprovet som gick hyfsat bra. Så nu kan jag andas ut och bara slappa mig igenom torsdagen, för på fredag så har vi bara en dansklass och sen så är det SPORTLOV. :D

Jag har inte så mycket vettigt att skriva om just nu, så man får ursäkta det. ^^

Michelle ♥

Matte B gör mig sne

Så var det söndag nu, en dag (som de flesta av oss som fortfarande är kvar i skolan), tillbringar dagen med en massa plugg. Jag är själv tyvärr inget undantag, utan idag blir det jag och matteboken som håller varandra sällskap, får jag tid över så kanske religionsboken också åker upp ur väskan.
De senaste dagarna har jag tagit det ganska lugnt med dansen. Jag har skärt ner ganska så rejält mycket på dansen, och igår på lördagsträningen dansade jag inte ens, utan låg och gjorde pilates och andra rehab-övningar. Förhoppningsvis så lägger sig smärtan i mina hälsenor så att jag kan börja träna lite mer nästa vecka. För sedan har vi ju Sportlov vilket betyder att jag kan vila upp dem igen.
Igårnatt satt jag uppe och kollade på Cinderella man och det enda som finns att säga om filmen förutom att den va otroligt berörande, är att Rocky kan slänga sig i väggen. Jag är egentlgien inte ett s stort fan av boxning eller Rocky för den delen, men Cinderella man är så mycket mer än bara en film om en man som boxas för att kunna försörja sin familj. Det är en skildring om en mans liv. Jag tror själv inte att jag kan ge Cinderella man en rättvis recension, det enda rätta att göra är att rekomendera filmen till alla er stackare som inte har sett den än.
Russel Crowe och Renée Zellweger är helt otroliga i filmen. ^^

Michelle ♥

Onegin



Idag var hela skolan på Operan för att kolla på genrepet av Onegin, en balett av John Cranko och musik av Tjajkovskij. Marie Lindqvist var helt fantatstisk som Tatiana, och Jurgita Dronina var så söt som Olga. Det var verkligen skönt att komma ifrån skolan och göra något lite speciellare för en gångs skull, tyvärr är det ju inte något som vi alltid hinner med själva. Förhoppningsvis så kommer jag att kunna gå och se själva föreställningen, Onegin är verkligen en balett att rekommendera.

Jag tänkte uppdatera lite om min lilla skada, tyvärr så verkar det som om det vill gå åt det andra hållet igen. Redan i torsdags började jag känna av hälsenan lite väl mycket, men tänkte att det kanske berodde på att var lite halvsjuk då. Tydligen så var det inte så, utan nu har hälsenan börjar göra väldigt ont igen, jag har inte haft så ont på nästan två månader! GAH, jag orkar verkligen inte med ett bakslag som det här. Lyckligtvis så har jag bokat in en tid hos naprapaten på måndag för lite behandling, så förhoppningsvis blir det bättre snart igen Om jag bara tar det lugnt veckan ut och sedan får en behandling i början av nästa vecka, så kanske det kan bli bättre och sedan kommer ju Sportlovet (vilket betyder att jag får tid för att vila).

Nu ska jag kila upp på mitt rum och plugga inför naturkunskapsprovet som är imorgon.

Michelle ♥

Prinsessan och Grodan


Som jag nämnde igårkväll så ska jag gå och se Prinsessan och Grodan idag, det ska bli så otroligt roligt att gå och göra något med familjen och släkten för en gångs skull. Jag kan se det som att halvt fira min födelsedag med dem som jag inte firat med än.

Det är även Alla Hjärtans dag idag kom jag på, så Glad Alla Hjärtans dag till er alla som väljer att fira det!

Michelle ♥

Illamående

Usch säger jag bara, nu är det så att jag har varit extremt illamående under hela veckan. Jo, visst, redan förra veckan och veckan innan har jag kännt mig lite illammående, men nu har det nog blivit ännu värre. Lite feber, ont i huvudet, ont i halsen och illamående. Jag har inte kunnat äta ordenligt på grund av att jag känner av maten så fort jag ätit något, som om mgen skulle vändas ut och in och spy upp allt, som tur är så har jag inte gjort det, vilket betyder att jag inte är magsjuk; inte än i alla fall.

Just nu firar hela Kina nyår, nästa år, som är Tigerns år infaller imorgon, så ikväll är det 'nyårsafton'. Jag och familjen har precis ätit den traditionella nyårsaftonmiddagen som bestod av bland annat hummer. Självklart så fanns det annat för mig, eftersom jag inte äter hummer, så allt var bra. Visseerligen så åt jag inte så mycket, eftersom jag inte orkar göra det just nu, men nog va det gott!
Imorgon så fortsätter nyårsfirandet (i Kina firar man i hela 15 dagar, vår famillj firar den i åtta bara) så då ska jag gå och se Prinsessan och Grodan med mina syskon och mina kusiner. Det ska bli så otroligt roligt att äntligen få gå och se den, ända sedan den började visas på bioreklamerna och på TV så har jag velat se den. Efter bion åker vi hem och äter ännu mera nyårsmat, och på måndag åker vi hem till mormor och morfar och äter nyårsmiddag med hela släkten i Sverige.

Jag var hos sjukgymnasten igår och nu har vi kommit fram till att jag måste börja ta det lite lugnare igen, eftersom min hälsena har börjat göra väldigt ont igen. Så det känns som om jag har fått ett bakslag just nu, vilket det också är, så det känns ju såklart inte alls så bra. Men men, som in sjukgymnast sa, det här kommer att vara en vår av rehab för mig, vad är en vår i jämfört med fyra år? Ingenting ju! Så jag klara mig, det är bara det att allt har verkligen en dålig timing. Allt som jag en gång har behövt ta itu med, kommer nu tillbaka på en och samma gång, så det är allt ifrån roligt att jag ska behöva deala med allt jobbigt på en och samma gång...

Anyways so let me just wish you all a Happy New Year, let us hope your Chinese New Year started up better than mine. Because after all it's Valentine's day tomorrow, so even if you don't celebrate Chinese New Year, you would supposingly celebrate Valenntine's day, right?

Michelle ♥

Oh wine


Underbart, haha. Nej jag skojar bara lite, men otroligt vuxen-aktigt kändes det att kunna beställa vin för första gången i mitt liv. ^^

Den här veckan har börjat relativt bra, förutom att jag bara är väldigt trött och känner mig sådär halvsjuk.
Klasserna har gått hyfsat bra, jag har i alla fall kännt att jag har arbetat och är oftast helt utmattad efter en dansklass, men så fort jag tar ett steg utanför danssalarna så kollapsar min kropp och hjärnverksamheten. Jag somnar på teori-lektionerna, jag sover på bussen på väg till-och-från skolan, jag somnar när jag läser läxorna, och det värsta av allt; jag känner inte av hunger...
Vart ska jag då få min energi ifrån om jag inte får i mig tillräckligt med energi från maten? Usch, det blir en sån där jobbig cirkel som man kommer in i.
Men jag hade tänkt att bättra på det under den här veckan, eftersom vi har repetitioner till sex varje kväll, och då måste jag ju orka göra bra ifrån mig där också.

Nu är det väl dags att börja med lite läxor innan jag somnar igen

Michelle ♥

Det nya livet

Åh va skönt att veckan äntligen är över och att det snart börjar en ny. Trots att den här veckan har kännts otroligt lång så är jag ändå jätteglad för det. I måndags avslutade jag en långvarig och komplicerad vänskap, vilket gjorde så att jag på tisdagen kunde fokusera på att bara vara glad och fira min 18-årsdag, på onsdagen var det ett möte som fick mig att både gråta och bryta ner senare på kvällen, torsdagen blev bättre med en fika i the Coffeeplace, fredagen flöt på otroligt bra med bra klasser och lunchdate med bästisen, för att sedan avsluta veckan med en mysig födelsedags middag på Jensens med några av mina närmsta vänner och sedan var det såklart utgång.
Söndagen har väl spenderats som den alltid görs, sova tills efter 12, äta frukost då man vanligtvis äter lunch och sedan lata sig framför Tv'n med huvudvärk. Perfekt vecka med andra ord, jag har både varit som gladast och som ledsnat den här veckan, jag har haft jätte bra dansklasser hela veckan, och hunnit kunna börja om på nytt med mitt liv.

Det är nu det nya livet börjar. Jag är 18 och har växt otroligt mycket under mitt år som 17. Nu känner jag mig själv så himla mycket bättre, jag vet vem jag är och vad jag vill, jag känner med mig själv om hur jag kommer att agera vid överraskande händelser och jag vet hur jag ska tackla motgångar, om och om igen.
Erfarenheter det är vad jag har fått under det här året, erfarenheter som jag kommer att kunna ta med mig hela livet ut. visserligen inte mycket erfarenheter med tanke på att mitt liv precis börjat, men nog med erfarenheter och misstag som jag kommer att kunna ta med mig livet ut.
Jag vet med mig själv att det är nu jag kommer att börja leva livet, att våga ta chanser och risker. Ta det osäkra före det säkra, att hellre ångra något jag gjort än att ångra något jag inte gjorde.

Nu dags att göra mig iordning för nästa vecka och dess överraskingar.

Michelle ♥

Lång vecka

Den här veckan har varit otroligt lång för mig. Redan i tisdags kände jag att det skulle vara fredag, så ni förstår väl att det känns som om jag har haft en väldigt lång vecka. Som tur är så är det torsdag nu, bara en skoldag kvar och sedan så är det lördag, vilket betyder att det är dags för Green House Audition, som är en sommarkurs i sommar här i Stockholm och Uppsala, det skulle verkligen vara kul om jag kom med, för då ger det mig fyra veckors dans, och helt avgiftsfri. Det positiva med det är då att jag kan spendera mina pengar på en annan kurs som jag också så jätte gärna skulle vilja åka till. Om allt löser sig på det sättet som jag vill, så betyder det att jag kan dansa under sex hela veckor i sommar och ha ungefär fyra veckors ledighet. PERFEKT med andra ord! :)

Nu vill jag bara se till så att jag kommer i form till på lördag och att inte förvärra min skada såklart. Som sagt så betraktas jag som frisk nu, men det är bara det att jag måste komma tillbaka i min egen takt, det betyder att jag inte kan ta alldeles för stora steg framåt, utan jag måste långsamt krypa mig fram så att jag inte får några bakslag. Jag har nog någonstans planerat att om allt går som planerat så kommer jag att vara 100 % tillbaka efter Sportlovet. Det innebär att jag kan göra en fullklass utan att behöva sätta mig ner på grund av att jag inte kan göra stegen, förmodligen så kan jag behöva förenkla stegen en aning, men annars så ska inga moment vara ett hinder längre.

Michelle ♥
.

18 År

Åh vilken underbar dag det har varit! Idag blir jag 18 hela år, kan ni tänka er det?? Det är bara så himla roligt att äntligen bli 18, och kunna bryta mig fri på mitt sätt. Visserligen kanske man inte direkt känner så mycket från igår till idag, men det är faktumet att jag blir 18 som gör det hela 1000 gånger roligare och härligare. Haha, jag måste få säga att min dag började ändå relativt bra, självklart så vart jag lite segare imorse än vanligt, vilket betydde att jag var tvungen att stressa lite något sånär till bussen, men annars har det varit jätte bra. Lorinde en vän i ettan (som i princip är som en lillasyster för mig) gav mig ett handgjort födelsedagskort och choklad till mig som present, och det var det första hon gjorde när hon såg mig imorse. Hon är bara för söt den lilla tjejen! MERCI LORINDE ^^

Ibland undrar jag vad jag skulle ha gjort utan mina vänner, jag skulle verkligen inte kunna leva utan dem, så långt vet jag i alla fall.
Men tillbaka till ämnet då, min dag löpte på med en massa kramar från underbara vänner och framförallt en massa skratt och skoj. Det viktigaste var nog att jag hade en bra balett klass också, om den klassen hade gått dåligt så hade jag förmodligen gått och surat hela dagen, trots att det är min födelsedag. Men som tur var så gick det väldigt bra, kanske inte lika bra som förra veckan, men jag tror det bara har med att jag är lite tröttare den här veckan.


18 kommer att vara ett år av mycket positiva händelser, 17 år var ett år av att prova på livet och göra misstag, att skaffa sig lite förgrundiska erfarenheter. 18 kommer att bli ett år där jag gör om nya misstag och provar på det verkliga livet! ^^

Michelle ♥


RSS 2.0