Oscarsgalan

Wohoooo!!! Så var årets mest prestigefyllda gala över. Jag och min bror satt uppe och följde galan hemma i vardagsrummet, från röda mattan ända in till att sista priset delades ut, dvs priset för bästa film. Lyckligtvis så vann både Colin Firth och The Kings Speech priserna som jag hoppades på att de skulle vinna.

Bästa film-The King’s Speech
Bästa regi-Tom Hooper, The King’s Speech

Bästa manliga huvudroll-Colin Firth, The King’s Speech

Bästa kvinnliga huvudroll-Natalie Portman, Black Swan
Bästa manliga biroll-Christian Bale, The Fighter

Bästa kvinnliga biroll-Melissa Leo, The Fighter

Och enligt mig själv så går priset för bäst klädda kvinna på röda mattan till Natalie Portman, vi får inte glömma att hon är gravid nu också.

Dem här kvinnorna var inte dåliga heller


Michelle ♥


Baserat på en sann historia

Nu när det bara blir kallare och kallare igen så kan det ju vara skönt att mysa sig ner i soffan och se på någon bra film. Om det finns ett par stackare som har brist på bra filmer att se, så kan jag starkt rekomendera The Fighter, 127 timmar och Love and Other Drugs. Alla de här tre filmerna är väldigt speciella i sig, då dem har en gemensam faktor; filmerna bygger på en sann historia. Inte nog med att jag alltid berörs extra mycket av filmatiseringar som bygger på en sann historia, utan alla skådespelare i alla filmerna (dvs huvudrollerna) är så extremt övertygande och bra.
Mark Wahlberg, Chrisitan Bale och Amy Adams gör alla tre ett enastående jobb i The Fighter.


James Franco (som ska leda Oscars galan iår) lyser rakt igenom som äventyraren Aron Ralston, som fastnar i en kanjor och enda sättet att ta sig loss är att amputera sin egen arm.


Jake Gyllenhaal och Anne Hathaway (som även hon ska leda Oscras galan iår) gör båda ett värdigt jobb i sina roller.
Just ja, jag glömde nämna att Chistian Bale, Amy Adams och Jams Franco har alla tre blivit oscarsnominerade för sina insatser i respektive produktion!
Michelle ♥

Snabb recap och update

Jag har varit extremt dålig på att uppdatera den senaste veckan och skyller bara på lathet egentligen. Vi kan snabbt dra igenom min helg. Vi åkte ju på turné i fredags till Västervik och det var extremt kul. Alltid kul att få göra något utöver det vanliga! Och som det alltid händer när jag besöker en ny stad, så lyckades jag få i mig nötter och fick en allergisk reaktion i bussen på vägen hem till Stockholm. Nästa morgon skulle jag flyga till Berlin, så det var bara att vräka i mig allergitabletterna och hoppas på det bästa. Lördagmorgon flyger jag och min syster till Berlin, hon följde med mig som rese-sällskap då jag skulle göra en audition i Dessau på söndagen. Auditionen gick helt okej, jag fick det inte. Men det gjorde inget, för dem valde dansare efter etnicitet och inte riktigt efter teknik. Så jag tar inte så illa vid mig, jag kan ju inte hjälpa att jag inte ser ut på ett visst sätt! På måndagen så var jag tillbaka i Stockholm och så började skolan igen på tisdagen (då min klass var i Falun i måndags på turné).
Det är inte så mycket som har hänt förutom att jag överväger att börja plugga i höst på högskolan. Just nu är jag i ett skede där jag inte vet vad jag tycker om dansen längre. Jo, jag vet. Jag har gjort både föreställningar och audition och jag tyckte om det. Men så fort jag är tillbaka på skolan så förändras allting och dansglädjen försvinner. Idag på klass så tänkte jag att jag skulle kunna ge vad som helst för att få sitta vid en skolbänk och plugga! VAD SOM HELST! Leva ett vanligt och normalt liv för omväxlingens skull...
Min syster och jag i Berlin. ^^

Michelle ♥

Turné imorrn

Imorgonbitti drar hela klassen iväg till Västervik för ett gästspel med vår projektföreställning 'Cursum Perficio'. Det ska bli väldigt roligt att åka iväg med i princip hela klassen och göra en liten klass-resa liksom. Bussen går 06.30 vilket betyder att jag måste gå upp senast 05.00 och gå hemifrån halv. Usch, vakna så tidigt är inte riktigt min grej, men en-två gånger gör ju inte så mycket. Den här föreställningen kommer att vara den första och sista turné-föreställningen för mig, vi ska nämligen till Falun på måndag också, men då hinner jag tyvärr inte upp dit. För samma morgon landar jag på Skavsta flygplats efter en audition-helg i Berlin/Dessau. Jag flyger till Berlin på lördagmorgon med min syster, så det ska bli skönt att ha en audition/weekend-resa med bara min syster.
Iallafall så hoppas jag att allt ska gå bra, både med föreställningen i Västervik och min audition till Anhaltisches Theater på söndag. Visserligen har jag en inflammation i min högra fot, men jag tänker inte sitta hemma och missa auditions för de. Dvs så länge foten inte förstörs helt såklart!
min underbara klass ^^

Michelle ♥

Ljus i mörket

Det är inte mycket som går bra just nu. Skadan i foten blir bara värre och värre, repetitionerna med Hugo Viera är vad dem är...Men så får man en bra liten nyhet och helt plötsligt känns allting inte lika tungt längre. Alldeles i lagom tid till mitt lilla födelsedagsfirande med Sofia och Linnéa i fredagskväll! Jag fyllde ju 19 förra veckan in onsdags men så har vi inte kunnat fira det, så vi löste det i fredags. Pizza, presenter och vuxendricka i all ära, men det bästa var nog ändå bara grejen att vara med mina två favoritflickor en hel kväll! Ens vänner kan verkligen vara ljuset i mörkret, men det har jag ju konstaterat tidigare.
Sist vi var ute och firade Sofias 18-årsdag i januari! ^^

Michelle ♥

ONE DAY

ONE DAY heter boken som jag läser för tillfället, och jag har faktiskt kommit en bra bit in på boken nu. Jag vet att jag inte brukar skriva om böcker jag har läst eller läser, men den här är verkligen väldigt mitt i prick för just mig. Omständigheterna i romanen och förhållandena är så bissart träffande. Ni borde läsa den i varje fall. Jag vet att jag har lyckats få Anna läsa den och hon ger tummen upp för den, så tveka inte, läs den!



Just ja! Romanen har nu blivit filmatiserad och har premiär senare iår. Huvudkaraktärerna Dexter och Emma spelas av Jim Sturgess och Anne Hathaway


Jim Sturgess och Anne Hathaway ^^

Jag längtar tills filmen kommer!!!

Michelle ♥

blockbusters

Under den här veckan så kan jag erkänna att jag har slappat lite i skolan, vilket betyder att jag har hunnit kolla på två extremt omtalade filmer som gjordes i avseende för att vara blockbusters. Kings Speech och Balck Swan. Två filmer som är i två helt olika genrer men som ändå har någonting så väldigt gemensamt, dem är båda förhandsfavoriter inför årets Oscars gala. Och jag förstår det. Jag tror det blir lite svårt att förklara varför dem var så bra som jag tycker men Kings speech vara bara hur bra som helst. Colin Firth gör en hur bra insats som helst alltså! Och Black Swan var helt störd, hela filmen är helt skruvad, vilket gör den bra tror jag.
Colin Firth och Helena Bonham Carter. Alltid lika bra!


Natalie Portman gör typ sitt livs roll.. ^^

Michelle ♥

Trassel

Kom precis hem från Heron City där jag har varit och kollat på Trassel med min familj. Trassel handlar om Rapunzel, bara att Disney har skrivit om historien lite, så att det inte handlar om en prins som kommer och räddar henne. Utan det är en charmig ung man, som råkar försörja sig på att stjäla, men nog om honom. Det handlar om Rpaunzel som vill ta sig ut och se världen som hon så länge drömt om och skådat från sitt fönster i 18 år.
Sjukt härlig och gullig film, som får en att bara må bra. Dessutom så har dem framställt Rapunzel som en bedårande skönhet, helt oemotståndlig!
Det var väldigt skönt att koppla av på kvällen med att gå på bio och liksom göra annat. På det här sättet känns det som om jag fortfarande gör nåt av min fritid förutom att bara såsa hemma.
hennes hår är 23 m långt!! ^^

Michelle ♥

Hugo Viera

Den här veckan, precis efter föreställningarna så drog våra repetitioner med Hugo Viera igång. Ingen vila här inte. Det kommer nog att bli bra det här, att få göra Hugo Vieras verk till jubileumsföreställningen. Även om han arbetar på ett väldigt partiskt sätt vilket gör att alla inte får göra lika mycket, men jag hoppas att det löser sig. Just nu är det verkligen ganska rörigt upplagt, men det kanske bättras sen...
Igår var det kinesisk nyårsafton och på toppen av det så var det min födelsedag! Ni kan tänka er att det firades stort, det är inte varje dag som nyårsafton och min födelsedag krockar ju. Och även om jag inte tycker om tårta, så hade mamma bestämt sig för att köpa en ändå. Det var kanske lika bra, för den va lite god (eller ja iallfall de två första tuggorna). HAHA Men min födelsedag var bra tycker jag. Effektiv dag uppburet av ett muntert humör hela dagen.
Idag har det varit lika bra, och vi har fortsatt ha repetitioner med Hugo Viera. Koreografin har ju inte riktigt börjat arta sig, men det börjar bli någonting nu.


det här är en stillbild från när jag och Johan videobloggar under projektförestllningarna. ^^
vi var några som turades om att videoblogga så att vi kan samla på oss material inför skivan!

Imorgon efter repetitionerna med Hugo Viera så bär det av till Göteborg. I princip hela klassen åker ner till Göteborg för att göra audition till GöteborgsOperan och Nudans nu i helgen. Det ska bli så himla roligt, inte för att man troligtvis kommer att få jobbet eller så, men att man åker hela klassen och gör en erfarenhetsresa tillsammans. Bilder och filmer kommer att finnas dokumenterat efter den här audition-helgen! Vi är ett gäng so mredan åker ner tillsammans och sedan så är vi ett litet gäng som kommer att bo hos Sofia tillsammans, så de kommer att vara hur bra som helst känner jag. Den här helgen är välbehövd nu precis efter föreställningarna.

Michelle


RSS 2.0