Mösspåtagning!!!

nu är det fan inte långt kvar alltså!!


vanilla och jag har gått här sedan fyran!


och här är min underbara klass!!! ^^

Jag kanske glömde nänma att mösspåtagningen var igår, men det är nog underförstått. Ikväll ska valborg firas traditionesenligt i Uppsala med alla andra studenter och klassen.

Michelle ♥

Sommarvärme

Sommarvärmen har äntligen nått Stockholm! Inte för att vi har missat det, under dem senaste dagarna har i princip alla stockholmare krypit ut ur sina bon och slagit läger i stans alla parker och uteserveringar, inklusive mig själv. I måndags satt jag och Sara och glassade i solen, följt av en härlig promenad på söder, igår strosade jag runt själv och idag tog jag en välbehövlig lunch och fika med Lorinde. Visserligen var vindarna en aning kraftigare än igår, men man ska inte klaga för mycket!
Det komiska med hela det här är att man glömmer bort att pollensäsongen pågår i full gång. Och olyckligtvis är jag(som väldigt många är)pollenallergiker. På toppen av det så har jag glömt att ta min allergimedicin, så jag är mer eller mindre väldigt påverkad av all pollen. Min näsa, mina ögon, till och med halsen har påverkats. Men men, det måste komma lite ont med allt det goda, och vad är lite snuva i jämförelse med sol och värme?
mötte upp Lorinde idag för en lunch och fika! ^^

Michelle ♥

Påsklovet

I tisdagskväll kom jag och min syster tillbaka från vår lilla London-resa, och sedan dess så har jag inte orkat koppla upp mig vid datorn. Fast det är nog förståeligt med tanke på att vädret har varit alldeles perfekt för att vårsola lite och glassa en massa. Det är väl vad jag mer eller mindre har gjort, förutom att glassa en massa. Sen jag kom hem så har jag spenderat några dagar ute i trädgården och vårstädat, vi i familjen har även sett till att bilen har tvättats. Jag har alltså bara försökt hålla mig upptagen med sysslor som man i vanliga fall inte hinner med. Dessutom så har jag även passat på att avverkat ett antal filmer som jag spelat in eller som jag har haft på min "måste se-lista". V för Vendetta, Luftslottet som sprängdes, The One, She's all that och ett par filmer till. Två bio besök har jag också hunnit med. I torsdagskväll åkte jag in till stan för att se Never let me go med Anika och igårkväll såg jag Red Riding Hood med min bror och syster. Eftersom det redan är påskdagen idag så betyder det att lovet snart är slut, på tisdag börjar skolan igen och nästa gång jag går på lov så slutar jag även skolan och tar studenten. Gud så tiden går fort! Jag hade ju som uppgift att leta efter min studentklänning i London, men hittade tyvärr inte någt som föll i smaken. Däremot så shoppade jag galet mycket annat i London och jag kan ju inte riktigt klaga över mina fynd. Min sommargarderob är mer eller mindre fulländad, visserligen kan man alltid addera flera saker till den, men jag är ganska nöjd med situationen just nu. Shopping var den helt perfekta trösten efter ännu ett 'nej' efter min audition.
efter min audition i Herne Bay gick jag och min syster till stranden och njöt av vädret ^^

Michelle ♥

LONDON NÄSTA

Imorgonkväll bär det av till London igen! Som jag har längtat. Det ska bli så oerhört kul att spendera ungefär halva påsklovet där, och det bästa är att det inte enbart är för nöjes skull, utan jag ska ju såklart på audition på söndagen också. Den här gången åker jag med min syster igen, och vi ska hinna med både audition, shopping och träffa kusinerna. Det enda som kan kännas lite snopet är att vädret här i Stockholm kommer att bli jättefint nu i helgen, medan i London så kommer det att regna...Glassa i solen kommer inte riktigt vara något som jag och min syster kan göra då, men fika i regnet går ju också! Dessutom så kan jag trösta mig med att shoppa en massa, så det ska nog gå bra ändå!

sist jag var i London va i vintras med Rebecca, och då fanns de inte ens snö! ^^

Michelle ♥

En onsdag

Snart, om bara två dagar så ska jag gå på mitt livs sista påsklov! Lite skrämmande att det snart är slut, men samtidigt så ser jag så oerhört fram emot det. Så sent som igår fick jag min studentmössa i handen, och nu står den fint inpackad på mitt skrivbord. Om bara två månader så tar jag studenten, kan man tänka sig, tre års gymnasieutbildning är snart avklarad. PUH! Vad härligt det ska bli. Apropå härligt, igårkväll gick jag ut och åt middag med en vän från Danmark som var här och sökte till skolan. Eftersom vi inte har setts på två hela år, så behövdes den här kvällen för en massa catch ups. Sofie och jag funkar verkligen ihop. Det roliga är att vi lärde känna varandra under en sommarkurs i Köpenhamn i två veckor, och vi bara klickade. Det klickade så pass bra att vi än idag har kontakten, hur härligt som helst!
jag och Sofie för två år sen, vi glömde ta en bild på oss igår :(

Snart är det ju som sagt lov, men innan jag går på lov så ska jag ha en uppdansning i balett på fredag. (En uppdansning är mer eller mindre en klass där vi utvärderas av lärarna på skolan och framförallt av rektorn.) Det betyder alltså att vår balettlärare är på krigsstigen varje dag och har varit det i över en månad snart. Fast å andra sidan så är hon alltid på krigsstigen, men nu innan uppdansningen så har hon stressat upp sig ganska så rejält faktiskt. I vilket fall som helst så ska det bli skönt att ha en allra sista uppdansning innan trean tar slut, och att sen veta att man i princip är klar med utbildningen efter lovet gör hela saken mycket mycket bättre.
bilden togs av Gustav (som inte kan vara med i stycket pga en skada) under ett rep med Hugo Viera.

Michelle ♥

Ge mig sol

Just nu är jag extremt trött, jag vaknade fyra imorse och har rest ända från Zurich tillbaka till Stockholm. Förutom att jag är extremt trött så är det ändå rätt så okej. Victoria och jag har haft det helt underbart i sommarvärmen, vi har strosat runt på gatorna utan jackor, suttit vid vattnet och ätit glass och så har vi fått en massa sol när vi promenerat. Det känns som om allt detta hände för så länge sedan, och ändå var det bara igår. Vilket får mig att ogilla läget hemma i Sverige nu. Temperaturen går knappt över 5+! Och det blåser ju som jag vet inte vad, usch. GE MIG SOL OCH VÄRME NU!
sol och värme var precis det vi hade i Zurich ^^

Michelle ♥


Högskoleprovet

Idag har tusentals studenter suttit och skrivit Högskoleprovet i hopp om att bli antagen till en Högskola eller Universitet till hösten. Själv har jag skrivit det bara för att skriva det, och inget mer med det. Det var inte ens för att skriva så att jag vänjer mig vid det för att nästa gång kunna skriva bättre. Utan idag skrev jag verkligen bara för att skriva, inga krav eller prestationsångest, bara för att få ha det gjort. Kul var det faktiskt, om än något irriterande då jag (precis som de flesta) led av tidsbrist. I vilket fall som helst så var det en erfarenhet i sig. Om jag kommer att pluggga till hösten är fortfarande en fråga som jag själv inte kan svara på, så de återstår att se.
I och med att jag valde att skriva Högskoleprovet idag så vara jag tvungen att missa pas de deux-klassen och repet med Hugo Viera. Helt ärligt så tänkte jag inte så mycket på det under provtiden, men efteråt så kändes det inte alls så himla bra. Jag vill ju trots allt dansa, även om provet var 'roligt' att skriva, så längtade jag faktiskt efter att få dansa och bara röra på mig!


ur mitt solo från projektföreställningen 'Cursum Perficio' ^^

Michelle ♥

RSS 2.0