lite blåsigt

Imorse, eller ja i förmiddags runt ett tiden vaknade jag av att det blåste så extremt mycket. Självklart var (och är) det inget mindre än Stormen som det talas så mycket om just nu. Berit tror jag att vi kallar den för. Är man lite mindre så kan det bli svårt att stå på två ben, eller om man bara är allmänt full; som inatt. Efter jobbet så gick jag och mina arbetskamrater ut och dansade. Vi började med en liten 'sen förfest' på båten och sedan gick vi till någon ryskklubb som heter bolero. Där stannade vi tills stängning vilket jag tror var runt tre och sedan drog vi vidare till Lobby och dansade loss. Kan ni tänka er hur svårt det var att inte ramla omkull när jag gick hem från stationen imorse? Höga klackar och så var det lite blåsigt. Haha. Iallafall; Stormen. Varför ska det vara en storm nu, när det egentligen borde snöa?! Än en gång; Växthuseffekten. Jag vet att jag har tagit upp det innan, men det spelar ingen roll. Det är väldigt synd att vi får en storm runt adventtiderna, när man helst vill ha lite snöfall bara. Jag ska inte fördjupa mig mer i ämnet känner jag. Min hjärna är lite för seg för att behandla viktiga och kloka frågor. Det kan jag ta imorgon eller någon annan dag när jag är mindre sliten. Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan åka iväg och jobba hos pappa ute i Vällingby.
Igår var det Michelles sista kväll på Vindhem för säsongen, så hon lämnade ett litet meddelande till oss ^^

Michelle ♥

For you, a thousand times over!

Jag köpte hem The Kite Runner idag (på svenska Flyga Drake) och den är så otroligt fin! Visserligen har jag läst boken, så jag vet ju hur berättelsen utvecklar sig, men det var ett par år sedan och nog blev jag överraskad...Hela berättelsen är så extremt...jag vet inte ens hur jag ska uttala mig. Den är bra, mer än bara bra. Den är unik och sticker ut; bläddrar man igenom min bok så ser man flera sidor där pappret har ändrat form pga att mina tårar har stänkt ner sidorna. Kärlek, svek, flykt, nystart, försoning och ever after, de orden skulle jag använda för att beskriva Flyga Drake. Jag vet inte om Khaled Hosseini skriver på arabiska, persiska eller engelska, men av vad jag vet så ska en roman helst läsas på originalspråket och inget annat om möjligheten finns; för det är då berättelsen ska vara som bäst. Vad jag försöker säga är väl att jag tycker att man absolut borde se filmen och bättre upp läsa boken! Men om man inte har tid för det, eller inte är någon vidare bokläsare, så kan man allra minst se filmen, för det är den värd.
De unga skådespelarna gör ett fantastiskt jobb som Amir och Hassan :)

Michelle ♥

Girl with green eyes

Visst är det skönt, men ändå lite konstigt att november månad snart är över och vi har fortfarande inte fått snö här i Stockholm?? För ett år sedan (dvs om jag kommer ihåg rätt) så var det en massa snö runt den här tiden ju. Jag hade till och med på mig mina UGGS för att det var så kallt. Nu kan jag fortfarande gå runt i skinnjacka, även om det är lite kyligt med det och ha sneakers. Växthuseffekten, det är vad det här är. Jag ska ju egentligen inte klaga så mycket, det är skönt att det är så varmt. Fast jag kan ändå inte rå för att känna lite oro just på grund av växthuseffekten, men men. Jag har ingen verksam lösning på det, förutom allt det vanliga när det kommer till vad en privat person kan göra för att förhindra växthuseffekten, men mer än så kan jag inte göra. Inte du heller, eller någon annan som inte kan göra väldigt drastiska och verksamma förändringar som faktiskt fungerar.
Nog om det nu. Jag nämnde ju att jag höll på att läsa ut min andra roman i torsdags, well jag gjorde det och nu är jag halvägs in på min tredje och sista roman. Det ska bli så skönt att få det klart och sedan bara förbereda för min muntliga redovisning, som jag har bokat in preliminärt den 12 december. Jag har ju en redovisning om engelsk litteratur utanför england också. Så egentligen är det ganska mycket att göra, men det ska jag klara av. Förhoppningsvis går det bättre än läsförståelsen och uppsatsen. Nu läser jag alltså den sista boken som heter Girl with green eyes, som tydligen ska vara en romantiskklassiker skriven av Edna O'Brien, en irländsk författare som föddes 1930 och enligt upgifter från wikipedia fortfarande lever.
Just ja! Jag var ju och såg Breaking Dawn i torsdags. Filmen var helt okej, jag anser själv att de inte borde ha delat upp den sista boken i två delar, för ingenting hände egentligen. Det vart aldrig något klimax i filmen och så slutade den så väldigt klyschigt med en cliffhanger som inte ritktigt fungerade för mig. Har man läst boken så vet man vad jag pratar om. Hela första delen av boken är väldigt mellow och hade i princip kunnat vara vilken kärleksfilm som helst; med bröllop och smekmånad. Jag skulle inte rekomendera den om man inte är ett fan av Twilight.
Michelle ♥

Another day of work

Jag är helt utmattad efter ytterligare en dag på jobbet. Jag har nog aldrig sagt vad jag faktiskt gör på jobbet på dagarna, kan vara bra att förklara tror jag. Igår och idag har vi bakat småkakor inför jullbordet som körs från den sista november till den 17 december. Förra veckan rullade vi köttbullar och chokldbollar. Egentligen så ska jag inte vara med och förbereda detta eftersom det är jobb som säsongsanställda ska göra, men iår behövde dem lite extra hjälp med tanke på att deras säsongsanställda servis slutade, så jag har fått hoppa in de här två veckorna. Men det är bra såhär, för nu har jag fått lite fler timmar under november där vi bara kör åtta gånger sammanlagt, och det blir ju inte så mycket timmar då. Genom att komma in på dagen för cirka sex till sju timmar, ger mig lite mer timmar, så det är skönt. För det betyder ju att jag får mer ut i lön! Haha. Tillbaka till vad jag gjorde på jobbet igår och idag då; vi bakade alltså en massa småkakor, såsom gaffelkakor, drömmar, muskotsnittar, chokladciggarer, ristoppar, marsipan, kokostoppar och konjakbollar doppade i choklad. Det har verkligen varit en hevetes mycket att göra de här senaste dagarna. Det är storbak och inget annat. Idag gjorde jag tjugo satser av kokostoppar vilket gav ungefär 1000 styckna kokostoppar...Tänk er att allt vi har bakat har hamnat runt den siffran...Visst blir det inte så konstigt om jag är utmattad då?
Sist vi fick göra något lite utöver det vanliga var på Halloween, då gjorde jag bla pumporna ^^

Nu ska jag gå och lägga mig i min säng och försöka läsa ut min andra roman utav tre som jag ska ha läst till Engelska C. Vi får se hur det går, just nu är jag så trött så att jag skulle kunna somna, så om jag lyckas hålla mig vaken så kan jag nog läsa ut boken. Jag har ju trots allt bara sex kapitel kvar. Imorgon ska jag iväg till Balettakademin och träna på morgonen, sedan planerar jag att bara vila under dagen och på kvällen ska jag och min syster iväg til Heron City och kolla på Breaking dawn.
Michelle ♥

Workaholic

Jag känner mig lite smått som en workaholic faktiskt. Den här veckan har jag jobbat från onsdag. Visserligen är det kanske inte så mycket om man jämför med någon som jobbar heltid, men det är ändå ganska mycket för mig. I tisdags skrev jag ju Engelska C prov, det var delprovet: läs- och uppsatsskrivning. Provet gick helt okej, jag satt från nio på morgonen till ett på förmiddagen, det var ganska tröttsamt och jag fick en sådan otrolig skrivkramp efter ett tag. Så jag har ändå haft fullt upp hela veckan, det är väl det jag försöker säga tror jag. Den enda dagen då jag kunde träna var i måndags och igår. I onsdags och torsdags så jobbade jag från nio på morgonen till fyra på eftermiddagen, så jag missade träningen på morgonen. Men i måndags och igår kunde jag träna som vanligt. Det är ganska synd faktiskt, för jag hade velta träna mer den här veckan. På Balettakademin så gav Victor Valcu klasser och hans klass var väldigt bra. Hade varit kul att få träna en hel vecka för honom haha. Vi får se vem de är nästa vecka, jag håller tummarna för att det ska vara någon bra. Visserligen jobbar jag tisdag och onsdag på dagen, och fredag och lördag på kvällen, men jag kan ändå ta tre klasser nästa vecka. Det är bättre än två klasser. Kom på att jag jobbar imorgonkväll också, hos pappa, så då blir det ju jobb fem dagar i veckan den här veckan, precis som ett heltidsjobb ju. Jag ska se om jag hitar någon ork att gå ut nästa fredag med mina kollegor. Vi jobbar i och för sig på lördag igen, men det ska gå bra med tanke på att vi börjar fyra på eftermiddagen så vi har tid att sova ut, haha.
Rebecca och Johan ska åka med på båten ikväll ^^

Michelle ♥

RSS 2.0