Oroväckande

Dagens småbarn är mer påverkade av media än någonsin. Självklart påverkas de också av oss ungdomar, eftersom vi också påverkas av media. Igår kväll diskuterade jag och mina små systrar (som är 6 år gamla) om vikt. De är 6 år gamla och bryr sig redan om man är "tjock" eller inte. Vi satt där och Sue-Sanna som är den yngsta frågade mig om vem som är smalast i familjen och om vem som är tjockast. Sue-Ellen och Sue-Sanna är båda två smala som pinnar, Sue-Ellen har dock ingen barn mage, som Sue-Sanna har, så Sue-Sanna sa direkt att Sue-Ellen är smalast. Sedan kom Sinderella in, hon är 8 år, och tänker på vad hon äter. Detta är något som jag tycker är hemskt. Jag menar alla mina systrar är FÖR SMALA, de behöver alla gå upp i vikt, och de är för små för att behöva tänka på vad de äter. Det spelar ingen roll om de äter mycket godis och skräpmat, de påverkas inte av de. De ska inte behöva tänka på sånt, men själkvklart tänker de på de.
Alla filmer som de ser på TV och DVD påverkar de. Alla skådespelare är smala, de finns ingen på film som är lite större. all tecknad film som görs är exakt likadant, om det finns nån figur som är lite större så är den antingen bara en liten utstött figur, aldrig huvudrollen. Detta får barnen som kollar på det känna att man behöver passa in, och vara smal. Barbie filmerna är en av de som är värst nästan, (detta kan dock bero på att mina systrar kollar väldigt mycket på det) de finns ingen roll i barbie-filmerna som är lite stora eller ens vanliga, alla är pinnsmala och ser helt "perfekta" ut, med långt hår och fina klänningar. Möjligen skulle de finnas nån som är lite stor, men de skulle vara den "onda häxan" i sådant fall.

Det som är så synd är att jag inte kan påverka om vad det är som produceras, jag har ingen makt över det, och kommer aldrig heller att ha det. Vad jag däremot känner är att jag måste försäka påverka mina systrars inställning till detta. Till och med skolsystern har sagt att de tre är för smala, men de förstår de ju inte. De är för unga för att förstå. Men jag tycker inte att de är för små för att förstå att de är helt underbara som de är. Jag kan inte tvinga dem att gå upp i vikt, jag har inte den rätten, eftersom jag en gång i tiden också såg ut på det sättet. Men de ska verkligen inte börja tänka på att inte äta lika mycket och inte utvecklas. De växer fortfarande, och de skulle absolut inte gynna dem, om de inte äter ordentligt.

Idag är det Nyårsafton, jag hade egentligen tänkt att fira det med mina vänner. Men självklart sätter min mamma stopp för det och ger mig typ utegångsförbud...Fan kom det ifrån liksom...Hon har aldrig gett mig det, och jag har inte gjort nånting alls för att få det. Det enda jag gjorde va att jag bad om att få fira nyår med mina vänner, och för henne var det ett tillräckligt "brott" för att ge mig utegångsförbud. Jag lovar gått folk att hon har PMS.
Så nu bllir det så att jag ska fira nyår med familjen och släkten, som vanligt. Jag är inte alls förväntansfull, det blir samma gamla visa, som det alltid ha vart i 16 år. Ordet stavas TREVLIGT. Jag kommer att ha det trevligt, precis som alla andra släkt gatherings. Men nästa år ska jag då absolut inte vara hemma och fira nyår. You bet on that! ;D



År 2008

Årets mål: 
Gå ner i vikt
Årets achievment: Gått ner i vikt
Årets misslyckande: Att få en dansar-kropp
Årets vän: Sara <3
Årets nyfunna vän: Sofia ^.^
Årets förlorade vän: Thimmy, I'm sorry...
Årets förbättrade vänskap: Pascal n_n
Årets sorgligaste: Att skiljas från min klass!
Årets roligaste: Att umgås med min nya klass
Årets upplevelse: Paris!!! <33 Och Visby
Årets lärare: László  =D
Årets favorit ämne: Pas de Deux!! <333
Årets krokben: Mina skador. =(
Årets misstag: Att jag öppnade upp mitt hjärta... :-/
Årets försvinnande: Tron på ever lasting
Årets besvikelse: Min mentor

Nyårslöfte för 2009: Få en tränad dansar-kropp.

Michelle ♥


First day at shcool

Det är den allra första dagen, men det är ingen skola utan bara en klas, för oss elever så att vi kan komma tillbaka till skolan lite tränade i alla fall. Det var inte så jobbigt som jag hade tänkt mig, men jag känner att kroppen tagit jullov, för visst är jag lite utmattad efter bara en klass. Och i vanliga fall så har vi minst två klasser om dagen plus teori-lektioner, och det är då man blir utmattad.
Men men, man får ta lov lite här och var, och det här var ju till och med ett lov. Så varför skulle jag inte utnyttja det... ^.^ Haha

Efter klassen så var jag ute och lunchade med min long-time non seen friend. One of my beloved friends.  Vi åt på Taco Bar och till mitt försvar så måste jag säga att de är inte så onyttigt som de låter.. xD Sen så gick runt i stan och kolla på kläder, since it's mellandasrea och allt, så kan ni ju tänka er hur mycket folk det var. Klausterfobia hehe.
Vi pratade om allt möjligt och gud vad jag saknat det!!!

Ikväll kommer morbror och hans fru över till middag. Så jag antar att det blir en kväll där jag inte säger så mycket, eller kan ligga på soffan och kolla på TV. Men trevligt ska de bli i alla fall. Vi ska äta pekinganka tror jag.

Imorrn ska jag till skolan och ta en till en klass, det ska bli kul. Klassen är inte så svår, den är faktiskt väldigt enkel. problemet är bara att jag har väldigt ont  mina hälsenor, speceillt den vänstra... Min remiss till St Görans Sjukhus för att mäta comartment i vaderna har äntligen kommit. Jag ska ditt den 12 och undersökningen tar ca en timme. Det ska bli spännande, men de är klart att jag inte riktigt vill ha ett dåligt resultat. För just nu känner jag verkligen inte för att operera. INTE ALLS!!! n_n

Michelle ♥

Min rygg behöver knäckas

Firandet av julen inkluderar väldigt mycket stilla sittande. Vi gör egentligen inget speciellt, utan sitter för det mesta på soffan och spelar kort. Iår spelade vi i ca 6h innan natt hungern tog över. I hela 6h satt vi och spelade kort, vi tog inga pauser. Och min rygg stelnade typ... ^.^ Efter det så satt jag och Victoria vid datorn och browsade lite innan vi gick in till vardagsrummet för att sova. Men självklart skulle killarna sitta och spela Xbox till halvsex, så vi fick inte precis nån skönhetssömn.
Vi fick ungefär 5h sömn innan vi blev väckta, och åt brunch vid 12 tiden. De vuxna satt fortfarande och spelade kort, så vi fick ordna mat själva. Efter det så okte jag som tidigare nämnt till Heron City och kollade på Australia. Nicole Kidman och Hugh Jackman är helt fantastiska i filmen. Och själva filmen är helt gripande, jag har redan lovat mig själv att jag måste köpa den på DVD. Efter filmen så åkte vi tillbaka till mina kusiner, och spelade Den nya Monopol, med nya stockholmsgator och med kreditkort. Mina kusiner och jag satt pch spelade det i 5h innan det vara dags att åka hem.

Igår tillbringade jag hela dagen till att sova ut och kolla på en kinesisk serie. Jag var helt enkelt en soffpotatis, vilket var väldigt skönt. i alla fall efter att ha varit hemma hos. mina kusiner i 24h med en åtsittande klänning som man var tvungen att sova i också. Nu satt jag ju hemma i mina myskläder och kollade på film. n_n
Snart ska jag hem till mormor och morfar, eftersom det är lördag. På måndag ska jag börja dansa igen, och det känns lite skrämmande att behöva sätta på sig balettkläderna, i alla fall nu när man har lagt på sig lite jullovs hull. Men jga överlever nog. Imorrn ska jag nog försöka göra nåt med nån. Jag kan ju inte sitta hemma varje dag och kolla på filmer, trots att det är jävligt skönt... xD


Min klänning som jag hade på mig på julafton, senare på kvällen så bytte jag den med min syrra eftersom hennes klänning var obekväm. Det är min syrra som har på sig den på kortet.


Shellys klänning som jag senare bytte med henne. Det var också den här klänningen som jag sov i.
Det är jag som har på mig den på kortet.

Michelle ♥

Juldagen

Säger man fortfarande god jul...?^.^

Vilket fall som helst så hoppas jag att de flesta människor hade det trevligt igår kväll. Jag var ju som tidigare nämnt hemma hos mina kusiner och firade jul, och varje år så slutar det med att vi övernattar där. Iår var det inget undantag. Sadly så var jag tvungen och sova på soffan, och det var absolut inte skönt, med tanke på attt jag sov i min klänning. Just nu är så obeskrivligt trött, pga att jag inte kunde få sova ordentligt förens halvsex imorse. Min brorsa och mina kusiner satt i vardagsrummet och spelade Xbox till halvsex, med nästan högsta volym. Eller det vara säkert inte det, men det vara hur jag upplevde det i alla fall.  n_n

Nu ska jag till Heron City och kolla på Austraila som har premiär idag. Vi får hoppas att jag inte somnar... xD

Michelle ♥

God Jul!!! :D

Det finns inte så mycket mer och säga än GOD JUL till alla där ute. Jag önskar att jag kunde göra mig hörd, även till dem som kanske aldrig hört talas om julen.  Fast jag det finns inte så mycket en 16-åring kan göra så mycket. Men det är alltid bra att de finns i mina tankar trots allt.

Jag vill inte skriva upp en lista på vad jag fått, som min syster har gjort. Det känns inte riktigt rätt att jag ska skylta med vad jag fått. Men jag kan säga att jag fick tillräckligt med presenter för att göra mig nöjd. Vad jag däremot inte förstår är att min mamma inte kan vara en god förebild vid den här tiden på året. Julklappen som jag, min brorsa och min syster köpte till henne, blev hon inte nöjd med. Det första hon gjorde var att kritisera vårt val av present...När ska hon börja förstå att få presenter inte är det viktigaste?! Ibland orkar jag bara inte med hennes tjat om materiella ting i världen som hon inte har råd med. Jag menar, saker är inte allt i världen. Det ska inte ens vara med på prioriterings-listan på saker man behöver för att ha ett lyckligt liv. Det viktigaste är att man har varandra, att man kan känna tillhörighet och trygghet i sin omgivning. Och min mamma kan inte ens för en dag, förebrå med gott exempel och visa mina yngre systrar att presenter inte är allt. Men nu ska jag inte sjunka in i nån form av depression av skuldkänslor. Det är ju trots allt julafton!

Ikväll ska vi hem till mina kusiner och fira jul med släkten. Detta har blivit någon form av tradition hos våran släkt, så de ska bli trevligt att umgås med släkten. Julfirandet som vi har är inte som alla andra firar det. Vi dansar inte runt julgranen eller gör något sånt alls. Utan vi åker dit och äter middag, och sitter bara och umgås. Vi firar jul på ett helt annat sätt egentligen, förutom att vi är tillsammans. Precis som alla andra, det är bara vårt sätt att fira det när vi är tillsammans, som skiljer sig.

Nu ska jag kolla på Kalle Anka. ^.^
Och GOD JUL TILL ER ALLA!

Michelle ♥

Dan före dan

Idag 23 december, är det dan före dan. Imorgon kommer tusentals barn att skrika och hoppa av glädje för att de fick leksaken de ville ha eller tröjan de ville ha.  Att det finns miljontals barn ute i världen som inte ens kan få mat för dagen, finns inte i våra tankar. Det är ju inte så att vi är hemska människor för det, utan det är väster världens och de krsitnas tradition att fira jul. Men att jag just nu tänker på de, och sedan tänker på alla presenter jag får imorrn, är inte precis det bästa om man vill vara som gladast. För hur mycket nån än vill så kan man inte undvika ifrån skuldkänslorna som man får.
That's why, jag spenderar tid idag till att tänka på de andra barnen som har de värst, istället för att göra de imorrn. Så att jag kan känna mig lite lycklig lottad after all.

Idag tog jag ett bad för en gångs skull, jag brukar aldrig ta mig tid till ett bad. Utan det brukar mest vara en dusch. Men eftersom det är jul och allt, så tänkte jag unna mig själv lite relaxing. Skönt var det i alla fall.
Nu har jag lovat mina kära systrar att jag ska göra lite gulliga frisyrer åp dem, de står och skriker just nu. Så jag hade tänkt och gå upp och göra det åt dem... ^.^

Michelle ♥

Fjärde Advent

Tror jag att det är i alla fall. ^.^

Igår var jag, mamma och Shelly ute och julhandlade lite i sista minuten.
Efter det så skulle de vidare ut till Farsta C, för ett ärende och jag skulle till pappa och jobba igen. Shelly hade tagit "ledigt" för den här veckan, så jag hoppade in för henne istället. Men innan jag åkte till Vällingby så såga jag till att köpa Shellys sista julklappar. Hon kunde ju såklart inte vara med när jag köpte den, så de var ett perfekt tillfälle för mig att inhandla hennes julklapp. Men jag kan säga att det var inte så kreativt av mig. Jag köpte saker som var ganska tråkiga egentligen. Men men, så får det vara ibland.

Vi två har bestämt oss för att köpa en kamera ihop, så vi inte behöver vara beronde av familjens kamera. Det kan däremot vara lite onödigt med tanke på att familjens kamera ofta står oanvänd. Men vi två har i alla fall bestämt oss för att göra det. Jag kan ju egentligen köpa en själv, men eftersom Shelly så gärna vill ha en också, så kan jag ju spara lite pengar genom att dela priset med henne. haha

Idag har vi två stannat hemma och haft ett film-maraton, medan mamma åkte iväg till mormor och morfar med små tjejerna, och Andy åkte till pappa. Vi började klockan tolv med Harry Potter och Fången från Azkaban, följt av Harry Potter och den Flammande Bägaren, sedan så kollade vi på Grinchen som gick på kanal5 (Taylor Momsen aka Cindy Lou Who är såå söt!) Efter det så blev det säsongs avslutningen avGossip Girl och snart så ska vi sätta på Harry Potter och Fenixordern. Vi kör på Harry Potter-tema som man kanske märker. xD
Jag har kommit underfund med att jag och Shelly verkligen har potential till att bli soffliggare i framtiden, haha.


Apropå fjärde Advent så närmar sig julen verkligen med rasande fart. Jag kan knappt förstå att another year has gone, practically. Jag menar det är ju trots allt en vecka till innan Nyår, men yet, another year has gone away. Lite skrämmande med tanke på att man inte blir yngre med tiden... Snart ska jag faktiskt ha ett jobb och kunna försörja mig själv, iland kan det verkligen vara skrämmande; framtiden alltså.
Julen närmar sig i alla fall, och snart ska denna girighet av materiella ting uppfyllas, när vi öppnar våra julklappar på julafton i västvärlden. Jag vet att det är en ganska konstig reflektion jag gör nu, och en kort också. Men jag antar att jag blev en aning påverkad av Grinchen och hans prat om hur giriga vi egentligen är. Julen handlar ju faktiskt om att vara tillsammans med nära och kära, och känna sig trygg hos dem. I västvärlden känns det som om många har glömt det, och firar endast för klapparna. SAD, that's what it is.

Nu ska jag sätta på Harry Potter och Fenixordern

Michelle ♥

Hero

Igår runt tio-tiden bestämmer jag mig för att gå upp. Jag tänkte att jag för en gångs skull på hela veckan kunde gå upp tidigare än elva. Precis när jag sätter min fot utanför mitt rum så smäller ytterdörren till, tanken som flög i mitt huvud var då "vem är hemma så tidigt?" Det visade sig vara min kära border Andy, han hade visst redan slutat vid nio-tiden. Tänk vad man egentligen hinner mycket på så lite tid. Jag menar jag låg fortfarande och sov min underbara skönhetssömn när han gick till skolan, och hade precis vaknat ur den, när han kom hem.
I vanliga skulle mina storesystersplikter ta över, och se till så att min lillebror skulle få en ordentlig lunch, men jag var alldeles för trött för att orka göra det. Så jag sa åt honom att värma en panpizza istället. ^.^
För er som inte vet hur gammal min brorsa kankse tänker att jag är väldigt hemsk. Men faktum är att han är ett år yngre än mig...Så han kan absolut laga sin egen lunch..haha
Niki ringde också och undrade om jag ville ut och julhandla med henne, jag ville så gärna göra det, med tanke på att Shellys julklapp fortfarande finns nånstans ute i stan. Men jag som planerar så mycket hade ju självklart lovat Sinderella att hon fick ta med sig en kompis hem, och då skulle jag ju självklart vara barnvakt. Så jag var tvungen att lämna återbud till Niki. [I apologize]

I onsdags när jag träffade Sara så berättade jag för henne om hur allting hade gått med den här personen, och hur jag kände. Och det är inget nytt, utan bara det jag tidigare nämnt i bloggen. Men Sara läser inte bloggar, så jag berättade det för henne istället. Dessutom så förstår man nog bättre om man får höra det muntligt av mig skulle jag tro.  n_n
I alla fall så älskar jag att bara prata ut med Sara, det är inte så att hon kommer med de bästa förslagen eller råd. Utan hon bara får mig att må bra. Hon är som en klocka, hon håller mig liksom kvar på marken. Och det är bra, för det händer ganska ofta att folk svävar upp i de blå allt för lätt. She is like my Hero, but not a regular Hero, A non violence Hero. She is my Angel. Såna finns de väldigt få av.

Idag ska jag ut och luncha med my Angel, vi ska sitta på Wayne's Coffee har vi bestämt. haha. Sist vi satt där så fastnade vi där i ca tre timmar. Och då fikade vi bara, så jag undrar hur länge det blir den här gången... ;D


Det är så roligt att se förändringar ske, oftast så märker man det först efter att förändringen skett. Men att se det ske är som att vara vaken när man drömmer. Det kan vara så uppvaknade att se det, samtidigt så vill man bli lite överraskade ibland. Vi är ju så vana med att se att nåt hänt, först efter att det har hänt. Så det är verkligen nåt nytt för mig. Jag pratar förstås om min syster Shelly och hennes steg in till kvinnligheten. Hon har alltid vart pojkflickan i familjen och klassen. Och att se henne gå från liten pojkflicka till ung kvinna är verkligen svårt att föreställa sig. Det är inte bara för att jag är hennes syster, utan även hon tycker att det är lite skrämmande.
Jag önskar bara att jag nån gång i mitt liv kan vara vaken vid en förändring, jag hoppas att jag kan få uppleva nåt liknade. För det är verkligen storslaget.

Nu gott folk, ska jag göra mig i ordning för att luncha med Sara. Och sen ska jag till pappa och jobba lite. C=

Michelle ♥


Pepparkaksbak och Leonardo DiCaprio

Igår efter att jag vart och hämtat lillsystrarna från skolan och hämtat paketen från posten, så gick vi hem och bakade pepparkakor. Det låter mycket mysigare än vad det var. Jag okrade till en början inte vara med, utan gjorde bara vad en storasyster sklle göra. Ta fram allting åt dem och såg till att de hade tvättat händerna. Men efter ca en timme och klockan börjar dra sig åt sex, så bestämmer jag mig för att snabbt kavla ut degen och och lät de sätta dit formerna. De hade under en timme bara hunnit fylla en pålat, och middag skulle snart serveras på vårt bord, så jag var tvungen att snabbspola allting, hehe.
Vad jag har kommit underfund med är att baka pepparkakor är roligt, men att sen behöva äta dem är ren pain. xD
Nej fullt så farligt är det inte, men de är inte goda det kan jag lova er. Det jobbigaste blir i sånt fall att behöva diska allt sen.

Till kvällen så bänkade jag mig framför soffan för att kolla på Titanic. Det var evigheter sen jag såg den, jag var kanske 12 år då. Den allra första gången jag såg den så var jag 8 år, jag minns bara bilderna, för jag förstod självklart inte vad de sa. Men jag kom ihåg att jag grät, för mamma grät. Jag tyckte det var sorgligt för mamma tyckte det. Jag var helt enkelt väldigt rörd. Igår kväll var det inget undantag, men jag kunde hålla det inombords, den här gången förstod jag även de sarkastiska tonerna och stoltheten hos karaktärerna i filmen. Jag förstod allt som jag hade gått miste om när jag såg den vid 12 års ålder.
Detta är som livet och dess väg. Vi är aldrig färdig lärda, vi tar aldrig studenten från kunskapen om livet. Tvärtom att lära sig om livet, börjar på allvar när vi tar studenten. Så när jag är ännu äldre så ska jag sätta mig ner och kolla på Titanic. Idag är jag vid Rose's ålder och jag förstår mig på henne. Jag förstår exakt vad hon känner. Om några år kanske jag kan lära mig att förstå Hockley ännu bättre. Ni förstår säkert hur jag resonerar. Leonardo DiCaprio är så sööt i Titanic, han ser så liten ut. Babyface till hundra. Och om nån har sett Blood Diamond så kan man skåda hans utveckling från pojke till man.
Leo är tio år äldre nu, men nån som inte gillar honom nu...För mig gör det inte nåt. n_n
Idag ska jag till skolan och möta Sara för att fixa mitt sl-kort iför nästa termin. Efter det så ska vi till nån Te-shop för att Sara ska handla nånting där. Jag funderar på att droppa in nånstans och köpa resårband till min repetoar-kjol. Vid fem så ska vi till Kulturama och se på deras föreställning, Amanda ska vara med. Vi ska dit och kolla på henne egentligen. ^.^ Jag har inte sett den tjejen på en månad, saknar henne verkligen.
Nu när det är lov så tänkte jag också försöka spendera lite tid med nåra andra från klassen min gamla klass (det år lite svårt att sluta benämna det som klassen) Men jag vet också att de inte slutar förrän på fredag, så nu kan jag utnyttja tiden väl, genom att spendera min lediga tid till att vara en bra dotter som gör alla hushållssysslor som en mamma gör, och vara hemma och göra min övningar. =D

Nu ska jag duscha och göra hushållssysslor, sen ska jag in till stan.

Michelle ♥

Grumpy face

Imorse lyckades jag faktiskt ta mig upp raden klockan 10, och det är ju ett litet framsteg från igår. Vad jag däremot inte rev av imorse var min tänkta morgonpromenad. För när jag vaknade så regnade det, är det bara jag eller är det ödet som inte vill att jag ska gå på en promenad..Hehe, jag kanske skyller på vädret för att jag inte vill gå på en promenad. Spekulationerna kan vara hur länge som helst..haha.

Jag antar att jag vaknade på helt fel sida idag, för jag var grymt lättretlig imorse. Det kan också bero på att jag insåg att jag har en massa disk att sköta, igen. Och att min familj inte plockade efter sig, efter frukosten. Jag blev i alla fall väldigt sur, och började konstigt nog skrika. Så jag antar att jag vaknade på fel sida imorse, och det är ju aldrig bra. Men jag har förmodligen redan lugnat ner mig tills dess att de kommer hem.

Posten kom precis, min faster som bor i England skickar varje jul julklappar till oss, och de har kommit. Så jag måste in till Centrum och hämta ut dem idag, uh, vet ju inte riktigt om jag orkar det, haha. (Jag är så lat) (a)
Jag måste ju hämta lillasystrarna från skolan idag igen, igår tog det 40 minuter att hämta dem, och vi bor bara 10 minuter ifrån. Så kan ni förstå hur långsamma dem är...? Men de är söta, fast man önskar såklart att de kunde vara lite rappare. ^.^

I'm off to lunch now...

Michelle ♥

After Eight before eight...

Haha, nu har jag och Shelly suttit och ätit massor av After Eight, trots att klockan bara är snart halv sju. Så jag antar att vi har förstört aptiten inför middagen ikväll. Not good!, hehe. Men men de är snart jul och min passion inför julen är choklad, så ska jag då sitta och säga nej till choklad...there's no way in world, i alla fall inte nu innan jul, haha. Ås nu sitter jag här och känner att jag kanske skulle ha ätit lite mindre av chokladen trots allt, jag hade inte riktigt behövt ta så många, bara tillräckligt så att man känner att man fått äta det liksom.. Jag måste verkligen börja lära mig att lägga band på själv, hihi.

Har ni nånsin känt att ni vart duktiga som gjort något hemma utan att bli tillsagda av mamma eller pappa, och att sedan inte få nå cred för de.... Well så var det idag för mig.
Jag tyckte att jag var duktig som fyllde diskmaskinen och satte på den, slängde kartonger och tidningar i våran egna lilla återvinningstation i bakgården och delade ut tvätt. Men när mamma kommer hem så undrar hon va jag gjort idag. Ser hon inte att jag städat och fixat disken alls eller...! Jag kände mig lite sårad faktiskt. Så jag blev lite sur och höjde rösten en aning och sa:
 "Jag har faktiskt satt på diskmaskinen, slängt kartonger och delat ut tvätt. Är det nåt mer du ville ha gjort så skulle du ha sagt det. Och jag hämtade faktiskt Sinderella, Sue-Ellen och Sue-Sanna idag. Men visst nästa gång du vill ha nånting gjort här hemma så kan du väl faktiskt säga till så ordnar jag det."

Det var en aning förolämpande av mamma att tycka att jag borde ha gjort mer, hon bad mig inte ens göra nåt. Och ändå fick jag saker gjorda. Så hon kan vara en aning tacksam tyckte jag. Jag hann ju inte bara fixa lite hushållsarbete, utan jag hann också göra min utåtvridningsövningar, lite ryggövningar och stretcha. Imorrn ska jag försöka hinna göra min work-out program för center arbetet. I will need that! ^.^ Jag ska nog också försöka gå upp lite tidigare än tolv och gå på min planerade morgon promenad, det sägs ju att man ska piggna till av frisk luft. Så det är väl vad jag lär behöva, antar jag.

Snart måste jag också in till stan för att hitta den perfekta julblåsan som jag kan ha på mig på julafton. Förra året hade jag en bronsaktig add ljusolivgrön axelbandslös tunika med ballonginslag och korsettliv från Gina Tricot på mig. Jag hade ett lila skärp med en blomma på precis under brösten så att det skulle bli lite babydoll. Den var i alla fall en succé. Så nu ska jag försöka toppa det, men har ingen aning om vad jag vill ha iår. Den ska inte vara en traditionell klänning med de traditionella färgerna, det hade jag ju inte ens förra året. Men jag vill inte heller ha något för överdrivet. Any suggestions anyone...

Nu ska jag kila iväg och äta hemlagad middag á la Pappa, som vi får varje måndag när han är här.  Sen ska jag bänka mig framför Tv'n och kolla på 90210 Beverly Hills.

Michelle ♥

Determination...

Jag ställde klockan på 8:00 för att se till så att jag inte skulle sova bort hela dagen, fast det hela slutade ju självklart med att jag stänger av alarmet och sover till 12:00.! xD Illa är det verkligen, jag hade ju tänkt och ta en morgon promenad. Fast nu så fick jag precis reda på att jag måste hämta mina systrar från skolna sen, så jag får min promenad senare i eftermiddag.. haha.

Jag och Linnéa har gjort upp en pakt om att träna varje dag på lovet, alltså inför bikini-säsongen i sommar (ja, vi vet att det är ett halvår kvar tills dess, men vi vet också att dt inte hjälper att panik banta en månad innan) så vi börjar redan nu, är vi smarta eller vad! ^.^ Så nu ska jag verkligen se till att jag får tillbaka min platta mage till sommaren.
När jag ändå är igång med att träna så hade jag tänkt att slå två flugor i en smäll, genom att göra mina utåtvridningsövningar. Jag ska fan få 180 graders turn-out nu, jag menar jag har ju kapaciteten till det. Nu måste jag bara hitta musklerna.. =D
Jag tror att jag har kommit på en lösning till hur jag ska klara av uppförsbacken i mitt liv just nu... Och det är att inte sitta och grina över hur svårt det är utan bara: Shut up, and keep going upwards! (haha, jag tror inte ens att det ordet finns, men fattar man så =P) Så jag ska inte sitta hemma och tycka att jag ser hemsk ut, utan jag ska då börja göra något så att det förändras. Right...? Egentligen så är det synd att jag först inser det nu. Sist jag hade en sån "insyn" var för tyå nio månader sen...Men de viktiga är att jag hittat tillbaka till de! =D

Nu ska jag get started with my work-out! n_n

Michelle ♥

Trejde Advent

Eller jag hoppas att det är det i alla fall... ^.^ Jag funderar på att kanske förlora tidsuppfattningen i ca tre veckor, eller skulle mitt liv bli en enda röra då.. Haha, ska jag chansa... ;p Det kan ju egentligen behövas med tanke på att mitt liv går ständigt kring tider att passa. Att ha lov är ett sätt att slinka sig ur detta, det bästa vore ju im man kunde åka utomlands och vara på nån semesterort och bara chilla. Men Stockholm funkar också... xD

På onsdag ska jag till skolan och fixa sl-kort och efter det ska jag möta Sara för att gå och kolla på Amandas föreställning. De var typ en månad sen jag sist såg henne. Miss that girl!!
Annars så har jag verkligen inte orkat planera nånoting alls, men de är klart att jag ska passa på att träffa old friends nu när jag har lov och allt, haha.

Jag har inte gjort märkvärdigt alls idag. Satt och kolla på The Hills, som MTV visade hela dagen. alltså det är så synd att jag aldrig hinner kolla på de. Egentligen så är det ju lite nördigt att sitta hemma och följa en sån serie, men sån är jag.. Just, jag har hjälpt mamma att städa lite, moppat golvet och julstädat lite, since it's tredje advent. Gud vad jag längtar efter jul, för jag har faktiskt snart köpt alla julklappar som jag behöver köpa.

I Fredags så var jag i Vällingby C med Yonas och köpte en julklapp till Andy,(good with a guy advice) och igår så var jag i stan med mamma, Andy, Shelly och Sinderella och köpte en julklapp till pappa. Så de svåraste personerna att köpa en julklapp till is done.!! ;D Mammas julklapp som jag Andy och Shelly ska köpa till hade jag tänkt fixa så sent som möjligt, eftersom mamma skulle bara försöka ta reda på vad det är. Den sista är Shelly, hon vet jag nästan vad jag ska köpa till, men hon är också en sån som skulle gå upp mitt i natten och öppna presenten för att sedan slå in den igen. Så jag ska också försöka fixa hennes så sent som möjligt. Haha..

Nu människor ska jag kila iväg och kolla på One Tree Hill och Gossip Girl!!

Michelle ♥

the countdown is klar

WIE! Jullovet mitt har börjat och de är sååå skönt, haha. Jullovet började egentligen redan igår, men då hade jag inte tid att blogga. Och vem hade trott det var pga saker man fick veta på en kväll. Det hela började med att hela klassen åkte hem till Lojs och Sofia efter Showingen.

Showingen gick rätt bra faktiskt, ingen krockade och jag och Henke timeade min utgång från scenen. xD
De modernas komp va väldigt bra, och Zackes koreografi vart helt amazing. Men de roligaste var treornas överrasknings nummer till oss; Luciatåg. Men inte en helt vanlig och ordinär, med Lucia, tärnor och stjärngossar. Utan Johannes var Lucia! de hade tejpat fast en ljusstake på hans huvud och satt ditt ett rött ljus,(Hennrietta sa att de vart lite för att visa att Lucia kan gestaltas av en kille) xD, Danielle va stjärngosse, Erik iklädd tütü och var typ tärna eller nåt, jag kunde inte riktigt bestämma mig..haha, de hade pepparkakor, en tomte och så släpade Oskar med sig en liten julbock på tåget, (jag tror han va herde eller nåt) Men bocken va så gullig, haha. Treornas  luciatåg slog Ramonas årliga Luciatåg på knock out! haha

Efter Showingen så fixade alla sig, vi gjorde oss fina och fräscha. Sen skulle vi gå och äta nånstans, och som det alltid brukar vara så kunde vi självklart aldrig bestämma oss för vart vi skulle till. Så det slutade med att halva gänget gick till en Sushibar, medan vi andra gick till McDonalds, hehe.  Efter middagen så möttes vi upp för att tillsammans åka hem till Lojs och Sofia. Jag lovar att folk som satt på samma tunnelbanevagn hatade oss, vi var ju allt annat än tysta.
När vi kom till sätra så gick vissa in till Ica för att köpa läsk och chips och sedan så vart vi hemma hos de.
Singstar was it, haha. Det kunde inte ha varit bättre, trots att de är två som sjunger åt gången, så tog alla i för kung och fosterland! xD Haha. Men mycket hann hända under kvällen, Singstar var bara början av en kväll som kom att betyda väldigt mycket emotionellt för mig.

Jag fick under kvällen veta en massa saker som jag inte vetat innan, och de var kanske inte ens nödvändigt att veta det. Men jag har min gräns, så jag kommer inte att skriva utförligt om det här i bloggen. Trots det så måste jag få skriva av mig lite, känner jag. Annelie ringde och vi pratade lite om hur jag hade känt efter Showingen om att jag inte var hungrig, sen så berättar hon något som får mig att tänka i nya banor om en person, eller jag blir egentligen mest förvirrad. Och vi två börjar direkt att spekulera om vad de skulle betyda.
Efter det så ringer Jenny och vi pratar lite kort om hur våra liv har varit på den senaste tiden, och bestämmer oss för att prata mer imorrn (fredag).
 Kvällen flöt på bra, vi hade Singstar battle sen, delade upp i lag och battlade, haha.
Vi tio-tiden börjar vissa droppa hem, lite tråkigt tyckte jag. Kvällen hade ju bara börjat! =p. Efter tio, så börjar antalet hemma hos Lojs och Sofia minska. De sista gick vid tolv-tiden. Yonas, Simon, Hannah och Daniel. Men efter fem minuter så ringer Danne och säger att Hannah har glömt sin mobil, och undrar om nån kan springa ner till stationen med den. Jag och Pascal bestämmer oss för att vara nobla, haha. Sofia ville att vi skulle ha med oss en kniv, uti fall att vi skulle möta några turkar, haha, hon är så gullig.
På vägen ner till stationen hinner jag och Pascal prata om en sak som jag flitigt behandlat mina känslor på i bloggen. Alla som läst, det vet vad jag syftar på...hehe. Men de chockerande som jag fick veta av Pascal var att den här personen ångrade sig..Hmm, jag blev CHOCKAD och ännu mer förvirrad. Efter att vi hade mött upp de på stationen så går vi tillbaka till Lojs och Sofia, då däger han att jag borde satsa på det...Pascal tyckte att jag skulle köra på de..Hmm, jag tvivlade. Om personen ångrade sig, så får väl den ta och make everything right... Men jag visste inte hur jag skulle behandla all info som jag precis hade fått veta, jag visste inte ens att Pascal visste om det här.
När vi kommer upp igen så går vi och sätter oss och kollar på Mamma Mia med de som var kvar, men det brast för mig när Meryl Streep började sjunga The Winner Takes It All, alla som hört den vet och vet hur texten går, vet då kanske varför jag inte kunde hålla tårarna tillbaka. Det va lite så jag kände just då, så som texten går..
Så jag sprang ut från rummet och började gråta, Niki såg det och kom direkt ut till mig och lät mig gråta ut i hennes armar. Sen satte vi oss på Lojs säng och så fick jag prata ut om det som hänt, och om hur jag kände. Jag måste säga att det kändes så mycket bättre efter det. Hon förstod mig.
Efter det så sätter vi på Hancock, jag somnade under filmen, men vaknade igen efter den, haha. klockan är typ tre när vi bestämmer oss för att gå och lägga oss, vi knökade ihop oss i varadagsrummet och sov... haha.

Jag är ledsen om du känner dig sårad efter att jag skrivit det här, men du vet ju redan de här. Vi pratade om det igår.
Jag vill bara få skriva ut allt, och det kan låta divigt ibland. Nu vet du iaf varför jag ville hang out med dig igår. Jag ville se om mina känslor för dig var densamma som för typ två månader sen. Jag fick mitt svar; nej de är inte det, och det är inte det på ett bra sätt. För nu är vi kompisar, good ones too. Jag berättar saker för dig som bara mina nära vänner vet. Du ger mig en känsla av trygghet som Thimmy gav, när han var här. Jag tycker inte att vi ska bekräfta nånting alls, utan bara fortsätta hang out och ha de roligt med varandra, så får vi se vart de leder. Jag tycker inte att vi ska pressa fram något.

Igår så vart vi på skolan och åt Julgröt och hade det lite mysigt innan jag åkte till Vällingby. Jag hann till och med köpa min julklapp till min brorsa, haha

Michelle ♥

One more step closer

Yes! Mitt lov börjar snart, mitt ljuvliga efterlängtade jullov börjar snart. Haha. Jag kan verkligen inte rå för att jag blir så happy, min kropp har verkligen inget mer att ge känner jag. Speciellt inte idag. Baletten gick helt åt helvete, eller alltså jag försökte verkligen. Men det gjorde så grymt ont idag, de gjorde ont att bara stå på benen, så imagine på tå och allt...
Jag ville helt seriöst dö typ, haha, nej klart inte dö. Men absolut smälta ner genom golvet och försvinna.

Min psykologi-redovisning gick rätt hyfsat, jag lär få VG, och de är ju bra. Hehe. I alla fall med tanke på att jag förberedde redovisningen kvällen innan.
Matte-provet som jag gjorde för typ två veckor sen gick också bra, MVG, HA, suck on that losers...Nej jag driver bara, men jag är skitstolt över mig själv. Hihi Tre matte-prov den här terminen och MVG på två av dem, haha. Kunde inte ha blivit nå bättre.
Jag är fan matte-nörd snart... ^.^

Imorrn har vi Showing på skolan, och de är då jag ska stå i typ två minuter på scen, utan att röra på mig, medan Hannah och Annelie gör sina solon samtidigt. Först efter att de är klara med sina fraser då börjar jag, jag tror att Stina vill behålla mitt lilla solo, som innebär att jag är helt ensam på scen. Och alltså det är ju bra, då får jag en chans att visa upp mig. Men jag måste säga att jag tycker att det är en aning pinsamt. Men det är väl det som Stina vill att jag ska jobba bort.

Efter Showingen så ska vi alla hem till Sofia och Lojs, och bara umgås med PS2. Hehe. Elin ska ha med sig det och vi andra får ta med oss spel om vi har det. Men det lär bli en skön kväll att bara hang out before we all say goodbye for Christmas.

Nu måste jag skriva klart min novell till imorrn, och sen ska jag kolla på Grey's Anatomy, haha

Michelle ♥

Ett steg närmare

Så var tisdagen avklarad! Ha, nu jävlar närmar sig mitt lov med rasande fart. Vi hade en teori-lektion och en dans-lektion idag, och that was is... Sen så kollade hela skolan på en föreställning av Det Unga Danskompaniet. De är här i skolan och gästspelar. Den var så bra, perhaps mitt framtida jobb...Hehe, önsketänkade i alla fall. xD

Efter föreställningen så får vi reda på att vår Anatomi-lektion är inställd, vilket innebär att jag slutade då. Haha, jag blev så grymt glad, så jag haffar Henke på vägen ut från skolan, så att jag kan ha sällskap i tunnelbanan. Jag kunde inte riskera att åka själv och somna under resan, hihi.
På bussen hem träffar jag brorsan som satt på samma buss, haha vilken tur. Annars kanske jag skulle ha somnat då...
När jag kommer hem så satt jag och kollade på That's 70's Show, haha, gud vad jag älskar den serien,. Tråkigt bara att man aldrig hinner se den, eftersom jag slutar så sent all the time!! Efter det så kilar jag upp på mitt rum och börjar plugga psykologi till morgondagens redovisning; Ångest, Panikångest. Jojo, interssanta saker man får veta alltså. Så om någon vill  veta mer om Ångest och Panikångest så är det bara att kika in på min psykologi-lektion imorrn, haha.

Har precis ätit middag, och ska nu fortsätta plugga.
Men den här veckan planerar jag inte att missa alla Tv-serier som jag följer, haha. Ikväll ska de bli Ugly Betty och Desperate Housewives. ^.^



Michelle ♥



Last week of school

WIE!!. På fredag börjar mitt så innerligt efterlängtade jullov. Jag kan helt seriöst knappt bärga mig, vilket gör mig väldigt orolig över hur de sista skolarbeten ska sluta... Idag hade vi samhälle-prov, och jag väntar mig ett G... Jag vågar inte hoppas på mer just nu, i alla fall inte just nu, när jag var på den sista frågan så pallade jag verkligen inte skriva nå mer. Jag hade så ont i min hand. Efter provet så går jag till naprapaten för den allra sista gången innan lovet för en sista strömbehandling, vilket gjorde så att jag missade engelskan..OUPS! Hihi. Men jag får då reda på att engelska-läraren bestämt sig för att ha ett grammatik-prov med oss imorrn. Imorrn!, Driver hon eller vad, så jag ska egentligen sitta och plugga grammatik, och inte blogga, hehe.

Tim, min mentor och danslärare i balett är i Danmark och gästundervisar. Vilket innebär att vi har haft anda lärare under hela förra veckan och den här veckan aswell. Idag och imorrn kommer vi att ha Marie, min ex-lärare. Den bästa kvinnliga dansläraren på den här skolan säger jag bara. Jag älskar verkligen hennes klasser, utmanande och roliga. Men yet överåtkomliga liksom. Nu ska jag hasa mig upp till mitt rum och börja plugga engelska, möjligen lite psykologi också, eller... Orkar jag det. xD

Michelle ♥

Take 2

Haha, nuhar jag precis kollat på One Tree Hill och Gossip Girl. Och tänkte faktiskt sätta mig på mitt rum och börja plugga inför provet imorrn, men se vilken dragningskraft datorn kan ha, haha ^.^
Jag lovar att jag kommer sitta och skriva provet imorrn, men jag kommer inte att kunna sitta och känna att jag har pluggat nog. Som jag tidigare skrev så kommer jag absolut att få ett G på provet imorrn, de är fan hemskt. Men samtidigt så känner jag att jag borde kunna de här. I nian så pratade v iskitmycket om Demokrati-Diktatur, så jag borde komma ihåg rätt så mycket i alla fall. Wish me luck!!

This thing about us being friends, is just working out as it should be.
Vi har kommit ännu ett steg närmare till att bli bättre kompisar, lite så som jag och Thimmy, almost. Jag och Thimmy kan ju verkligen prata om anything, visst är det inte riktigt så med oss ännu, men jag känner mig trygg nog att kunna göra det, om situationen skulle "begära" det. xD

Nu måste jag verkligen börja plugga!! >_<  :P

Michelle ♥

Visine is what I need

Just nu känner jag att jag behöver Visine för trötta ögon, jag är sååå trött så att det knappt är sant. Hehe
Igår kväll så var jag hos Sofia och kollade på filmer till typ halvtvåtiden, men vi gick inte och lade oss efter det, utan vi kom inte i säng förrens vid fem-tiden... Så ni kan ju tänka er hur trött jag är, men men jag utsatte mig själv för det, så jag har ju ingen annan att skylla än mig själv... ^.^
Det som däremot kan vara lite oroväckande är att jag har samhälle-prov imorgon, och jag har inte pluggat nåt... : S
Sist vi hade samhälle-prov slutade jag på G+, och de är ju illa! Eller... Jag har i all fall lovat mig att inte sluta på de igen.

morbors mottagning var rätt så tråkig så, så thank good att Sofia hade nåt planerat!!! xD (a)


Nu måste jag verkligen börja plugga lite samhälle, fast One Tree Hill börjar ju snart och sen Gossip Girl, så jag får nog börja plugga efter det istället.. Hihi  Jag kommer att få G... -.-

(Ni får ursäkta dagens konstiga och dåliga inlägg, jag är som tidigare nämnt väldigt trött)


Michelle ♥

Impro-Kompx2

Idag och under hela den här veckan och nästa vecka har vi intensivkurs i improviation och komposition, istället för modernt. Det är faktiskt helt okej, jag har ju alltid hatat att imrovisera, men nu börjar det faktiskt bli helt okej. ^.^
Innan så har det alltid vart så att jag vet inte vad jag ska göra, me nu har jag lärt mig att bara slappna av låta kroppen bestämma rörelserna. Så nu fungerar det åtminstone till en grad.

De senaste gångerna har vi  bara komponerat fraser  utifrån olika teman, så som Tid, Rum och Energi,  upprepningar, pauser och  assymetri+symetri.  De har vart sjukt roligt att komponera egna fraser, för att sedan sätta ihop de med tre andras. Senast idag så komponerade vi ytterligare en till fras som vi sedan visade upp tillsammans med någon annan. Men vi satte inte ihop dem, utan vi framförde de bara samtidigt.  Och de var också sjukt roligt!!! :D

Vi hade två impro-komp lektioner idag, en på förmiddagen och en på eftermiddagen.
Så vi hann verkligen slipa till våra fraser och framföra de många gånger. Stina ville att vi skulle visa våra fraser på Showingen nästa torsdag, så vi komponerade ihop alla våra sju fraser, alltså vi blandade inte ihop dem eller något. Utan vi gör alla våra egna, men vi börjar vid olika tilfällen, så slutar också vid olika. Men det är rätt så coolt tror jag, eller alltså jag har ju inte sett de själv, eftersom jag dansar ju i frasen, men de som har sett de tycker att de ser bra ut.
Så nu ska vi visa upp den på torsdag, PINSAMT!!! Hela skolan ska vara där och tiita. Shit, jag kommer dö, plus att det är jag som börjar det hela. JAG startar upp våran fras!!!! :O Jag fattar inte varför Stina gör så...hehe

Mitt jullov börjar nästa fredag!!! WIE! och allt skolarbete som ska in innan lovet börjar tunna av nu.
Anatomi-uppsatsen är klar, Psykologi-provet är gjord, Matte-provet gjordes idag, Nationella i Engelska är klara,
Svenska-uppsatsen är som gott som klar, den ska in nästa torsdag, och så har jag ett samhälle-prov på mändag och en psykoloi-redovisning på onsadg, sen har jag nog betat av allt som vi har behövt göra. n_n Jag är så duktig! Hihi...

Michelle ♥

when everything's dark

Ingenting funkade idag! Jag gjode så jävla dåligt ifrån mig på baletten idag och sedan så ställer dem in pdd. Varför, jag hade ju sett fram emot att ha de. Plus att jag pratade med László i lördags och han sa att vi skulle ha de. Ibland kan jag bara bli så sur... Som typ nu. Så kom jag på att Tim återigen sa att han inte tror att jag kan bli en klassisk dansare utan en neoklassisk. Det är väl lagom tröstande med tanke på att jag går på den klassiska linjen. Silje försökte tappert att få mig att må bättre när jag berättade det för henne. Och jag lyssnade, men tog nog inte in så mycket av det (a)

Jag känner att min framtid (om jag nånsin kommer att ha en framtid) som dansare ser ganska mörk ut. Jag har mina skador och vikten (eller inte direkt vikten, men kroppens utseende) att kämpa med. Så hur ska jag nånsin kunna bli en dansare ens, och klassisk dansare låter way too far away. Men jag får inte ge upp hoppet, det vet jag. Men ibland känns allting bara så svårt, och jag antar att just nu är det vad jag känner. Bara uppförsbacke...

Nu ska jag däremot börja skriva Anatomi-inlämningen till imorgon. ^.^


Michelle ♥

RSS 2.0