Ahhhhh!!!

De är här! De är här!!!!! Biljetterna till konserten är här!!!

Det gjorde min dag helt utan tvekan. Jag har varit så seg i huvudet och blev så otroligt trött under föreläsningen imorse. Efter det så satt jag och Mia och skrev vår metodrapport i två timmar dessutom. Trötta ögon och överarbetad hjärna...Apropå trötta ögon, jag var hos optikern igår för min synundersökning och ska nu hämta ut mina glasögon nästa måndag.
-Jag blir en glasögonorm! (och lite fattigare också...)

Nästa steg blir till att boka flyg till London. Shopping och konsert! Kan de bli bättre än såhär??


My biggest love

Ahhh!!! Ähxkfisispbfdldknsöaä. Sådär, nu har jag dampat klart. Ursäkta för detta, det är bara så att jag är så glad och taggad. Igår natt köpte jag precis biljetter till westlifes sista konsert någonsin. Jag har tidigare nämnt att gruppen ska (efter 14 år) lägga ner bandet, årets konsert blir deras farewell tour, och JAG har biljetter till det! Förstår ni hur stort det här är?! Hur mycket det betyder för mig?? Sist jag såg de spela var 2006, sex år sen alltså!
Jag älskar och avgudar de så otroligt mycket, oavsett vad ni tycker och tänker! Det spelar ingen roll om de mest sjunger smörballader, det gör de åtminstone bra iallafall.


On the bus

Sitter på bussen på väg till mormor oh morfar i Skarpnäck just nu. Jag och tvillingsystrarna har spenderat hela dagen med att kolla på twilight; new moon och eclipse. Gårdagens fredagsfilm var då såklart inget annat än den första filmen Twilight. Eftersom de inte förstår engelska så extremt bra och ibland inte hänger med undertexterna så ställs väääldigt många frågor under tiden. Varför? Varför? Varför?? Jag måste få erkänna att de går en på nerverna efter två filmer...hah. Nu tjatar de på att få se den fjärde filmen, det är nästan tur att filmen inte har kommit ut på dvd än(tror jag iallafall).

Ikväll ska jag bara ta det lugnt hemma hos mormor och morfar,och mysa med mina kusinbarn Sebastian och Tobias. Jag hade kunnat gå ut såklart, men med tanke på att jag ska fira min 20-årsdag nästa helg med rejäl utgång så spar jag mig ikväll. Man måste ju få ihop ekonomin! Det är så mycket 'småutgifter' som kostar så mycket.
På måndag har jag en tid hos optikern och jag är ganska så säker på att vi kan kalla mig en glasögonorm efter det. Haha det är inget fel med det, jag hade ju glasögon när jag var yngre. Men men en tusenlapp fattigare på måndag blir jag garanterat!

Bäst jag avslutar inlägget nu, twinsen är på hugget med sina frågor!


Mixat

Just nu ligger jag i soffan och slötittar på how i met your mother. Det har varit ett bra tag sen jag hade tid över för att kolla på tv. Egentligen har jag inte det heller, men jag är så otroligt trött och har ingen ork till att plugga. Så jag tänkte ge mig själv lite ledigt nu innan middagen. Imorgon efter föreläsningen ska jag och min labb partner sätta oss ner och skriva vår första metodrapport för terminen. Jag har ju aldrig skrivit en sådan, så nog är jag lite nojig över detta. Lyckligtvis så har min labb partner gjort det innan, så helt vilsen blir vi inte, hehe.


Nyanya

Imorse åkte jag in till skolan för att medverka i ett minnesexperiment. Försöket gick ut på att jag skulle lära mig 40 ordpar på swahili, det var intressant och rätt så kul. Själva utförandet av försöket var inte något speciellt; jag satt vid en dator och fick lära mig ordparen. Men, om man tänker efter så är poängen med experimentet ganska coolt. Frågeställningen som grundar för det här experimentet är huruvida vi genom olika metoder minns bäst. Jag fick lära mig ordparen genom att sitta och kolla på ett par i taget i tre vändor, medan andra kanske fick skriva ner de. I vilket fall som helst så kommer det att framgå i resultatet om vilken betingelse som påverkade egenskapen (minnet) mest. Låter intressant eller bara luddigt?? Ingen fara ni, så länge jag tycker att de är kul så räcker de! Haha. Nu ska jag lägga mig och ladda för en lång dag på universitetet imorgon! Sweet dream!

Just ja! Ni kanske undrar vad nyanya betyder?? Det står för tomat på swahili och var ett av de orden som fastnade, haha.


Gott nytt på er!

Kinas allra största och viktigaste högtid firas för fullt nu runt om i världen. Självklart tillhör jag en av de som firar detta då. Nu är det drakens år och de luktas för babyboom i Kina, såklart, att födas i drakens år är rätt så attraktivt.

Något annat som är attraktivt är god syn. Eftersom jag spenderar hela dagarna åt att läsa från power points och böcker belastas mina ögon väldigt mycket och de tröttas ut; min syn blir inte bättre av det heller. För ett år sedan gjorde jag ett syntest och optikern konstaterade att jag har ett brytningsfel i ena ögat och det måste stabiliseras med glasögon. Ett år senare och jag står fortfarande här utan att ha besökt optikern. Problemet är att jag har börjat känna av svårigheter i vardagslivet...jag måste nog se till att besöka optikern och skaffa mig ett par glasögon! Bra syn är attraktivt!

Tillsist vill jag bara önska er ett gott nytt år!!


My week with Marilyn

Filmen som är baserat från Colin Clarks dagbok under den tiden då de spelade in prinsen och balettflickan i London är härlig och genuin. Colin Clark faller (som alla män gjorde) för den anspråkslösa och levande sexguddinnan Marilyn Monroe. Titeln säger egentligen ganska mycket om filmen. Det handlar om Colins tid med Marilyn under filmningsperioden, hur hon förför och förhåller sig till honom, hur han (ung och oerfaren som han är) dras in i något som alla män bara kan fantisera om. Om ni råkar ha 90 minuter över någon dag så tycker jag att My week with Marilyn är något som ni kan slå upp. Filmen är lättsam och snygg. Löjligheten som Colin står för och Michelle Williams tolkning av vår tids största sexikon är superb! Se den för all del!


Enorm frivillighetsvilja

Produktiv dag idag, produktiv och effektiv. Började dagen med klass på balett akademin och sedan bänkade jag mig på Stockholms universitetsbibliotek i tre och halv timma och gjorde mina instuderingsfrågor som föreläsarna givit oss. Haha givit låter så gammaldags, men de heter faktiskt så! Det känns otroligt skönt att jag har blivit klar med det allra första kapitlet och kan nu spendera helgen till att läsa på inför nästa veckas föreläsningar, och det är inte lite att läsa. Jag tror att vi sammanlagt kommer att behöva läsa 200 sidor eller något sådant...min helg är planerad haha!

Skämt åsido men söndagen är något planerad iallafall. Det är ju trots allt kinesiskt nyår!
Nu ska jag återgå till jobbet. Pappa ropar!


För jag är så duktig!

Åh lite stolt är jag trots allt. Klockan slår snart halvtolv och jag sitter fortfarande med plugg. Jag har kommit i underfund med hur man klarar av att plugga så mycket som jag gör nu; i intervaller. Plugga intensivt i 50-60 minuter och ta en paus på tio. På så sätt orkar man iallafall tre timmar, sedan kan det vara bra att ta en längre paus på en timma eller så. Vilket som, så är det aldrig effektivt att försöka sitta ner i fem timmar eller något åt det hållet. Hjärnan kan inte hålla sig sååå koncentrerad. Det finns till och med studier som visar att under en lektions första 40 minuter så är hjärnan som mest skärpt och villig att ta in information--->> inlärningsnivån blir högre. Det ni!!

Min rast är slut nu, ska se till att avrunda en sista uppgift innan jag går och lägger mig.


Hejkomochhjälpmig 2.0

Hahahahaha det tar ju aldrig slut! Idag, efter både min föreläsning och allra första seminarium så gick jag på bibliotekets välkomstevent. Det bestod av en genomgång av hur och vart man navigerar sig på bibliotekets hemsida, sedan var det en guidad tur runt om vissa delar av biblioteket. Observera att jag lägger vikten på 'vissa', för biblioteket är oerhört stort. Nu finns det säkert större bibliotek, (vad vet jag liksom) men byggnaden är ju fan byggt för att efterlikna en finlandsbåt!? Om jag känner mig själv rätt så kommer jag förmodligen att irra runt i biblioteket letandes efter psykologi-sektionen. Apropå sektioner, biblioteket har inte ens sorterat ämnena i bokstavsordning! Historia står tex under K-sektionen och arkeologi under J, var och vad är logiken med det?! Lyckligtvis behöver jag bara hitta upp psykologi-sektionen, (som säkerligen inte står under P) och sätta mig tillro med det.

Nu ska jag återvända till studierna!


Hejkomochhjälpmig

Visst är det skönt när man känner sig som mest ensam och så känner alla andra i rummet exakt likadant?? Det hände idag. Stockholms Universitets välkomstdag gick av stapeln mellan tolv och fyra idag, eftersom jag varken hade några föreläsningar eller seminarium att gå på så tänkte jag att det vore bra att gå på ett sådant event. Nu fick jag bland annat en guidad tur runt campus; slipper man irra runt och leta efter rätt byggnad...dessutom fick vi oerhört mycket bra och givande information som jag kan ta med mig till mina studier i framtiden. Nu tappade jag tråden känner jag. Det jag ville komma fram till var och är iallafall att jag kände mig ganska så ensam och ovetande hela tiden, jag kände ingen där och kunde inte riktigt gå fram och prata med någon. Jag stod där mest för mig själv och följde lydsamt med vår guide runt om i campus. Förmodligen de värsta som kan hända(förutom att bli påkörd såklart) men det 'bästa' var ju att nio av tio personer betedde sig exakt som jag gjorde. Trots att vi bara kunde ha börjat prata med varande så valde vi hellre att gå runt och vara stumma enslingar, än att göra ett försök desperat till konversation. Haha, visst är det patetiskt av oss? Dessvärre går det inte göra någonting åt det. Vi unga vuxna är ju kända för våra obetydliga snoffserier.

Just nu hat jag legat i sängen ett bra tag, men trots det så har jag gjort nytta. Jag har nämligen suttit och läst ur min psykologibok sen nio ikväll. Och innan middagen så satt jag även då med boken framme och fick lite gjort. Jag ska inte tjata på så mycket om mina studier framöver, men det blir ju lätt att jag skriver ner exakt det jag känner mig för...


Only forever to go

Så var första föreläsningen på universitet över! Personligen så tycker jag inte att de var så inspirerande, men så pratade han mest övertäckande om psykologi. Det var inte förrän efter halva föreläsningen som han faktiskt kom in på utvecklingspsykologi; då det började bli så förbaskat intressant. Nästa föreläsning är först på torsdag, så imorgon ska jag bege mig till balett akademin och ta klass innan jag sätter mig i biblioteket och läser på inför nästa klass.

Just nu sitter jag på tåget på väg hem, föreläsningen var hela tre timmar lång idag! Lyckligtvis så var det här ett specialfall. Mina föreläsningar kommer i framtiden enbart vara två timmar långa. Det är lagom långt, längre än så orkar man nog inte sitta stilla utan att bli extremt trött pga syrebrist. Måste kila nu, är nämligen framme i Huddinge station!


Jaaaa va kul

Kursen har knappt börjat och jag vill redan gå in i väggen! Första föreläsningen är imorgon från elva på förmiddagen till två på eftermiddagen, jag hoppas att den åtminstone är på svenska...Om inte, så har jag ett pyttelitet problem, bara pyttelite. Kurslitteraturen för den här delkursen; utvecklingspsykologi är nämligen på engelska så det gör ju allting en aning svårare. Jo jo, visserligen har jag läst engelska c så de borde ju inte vara något problem tycker man. Trots det blir det psykologiska språket på engelska en klass över mig, vissa texter hänger jag inte alls med i, och det är inte särskilt roligt. Ni kanske undrat varför jag pluggar innan jag ens har gått på en föreläsning? Poängen med det är att jag vill vara väl förbered inför föreläsningen imorgon. Genom att läsa igenom vad vi ska prata om imorgon så kommer jag att hänga med bättre i föreläsningen och på så sätt försäkra mig om att faktiskt lära mig något utöver det kg redan kan.

Nu ska jag återvända till studierna igen, jag har myst med de sen tolv idag och plugget non-stop. Är något stolt över mig själv, vi får se hur länge frivilligskraften håller i sig. Jag är säker på att om en vecka eller så, så kommer jag att dra mig för att plugga så länge de går! Haha.


Reward

Sitter på tåget på väg in till stan för en kvällsfika med Rebecca nu. Jag kände att jag förtjänade det med tanke på att jag att har suttit och pluggat inför psykologin hela dagen, dessutom så har jag spenderat hela helgen med att städa övervåningen och undervåningen. Vi har börjat förbereda en massa saker inför det kinesiska nyåret som infaller nästa söndag! Kul ska det bli, eller snarare mysigt. Det blir inte så mycket ståhej i jämfört med vad de gör i Kina. Igårkväll satt jag, mamma, pappa och min bror uppe till två på natten och gjorde kinesiskt godis som ska ätas om en vecka (dvs om det finns nåt kvar tills dess, hah!)

Jag och Rebecca sågs i fredags för en lunch för första gången sen hon kom hem från Miami, då diskuterade vi om vår spektakulära 20-års fest i februari. Självklart uppdaterade vi varandra om jul- och nyårsfirandet också, först efter det började vi spinna på om vår fest.
Jantänt säker på att vi kommer att fortsätta spåna vidare om hur vi vill fira vår (sammanslaget) 40-års fest! Haha.
Speaking of whitch, här kommer hon!


花木兰

Hua mulan. Den filmen såg jag i fredags när jag var hemma hos Annelie. Vi hade bestämt för middag i stan, det blev taco bar och sedan satte vi oss på fåtöljen med kladdkaka och morotskaka. Efter att ha suttit där ett tag så kände vi för att kolla på en film, varpå Annelie föreslår den kinesiska mulan (som jag aldrig sett men hon har...sju gånger!) jag har helt kärat ner mig i den, precis Annelie har. Nu har jag laddat ner den och såg den igårkväll igen haha.

Alla vet ju sen tidigare att så fort jag skriver om en film här på bloggen så är det för att jag rekommenderar den oh mulan är inget undantag. För er som inte förstår kinesiska så kan ni göra som min kära vän och se filmen med text. Och jag måste varna er att filmatiseringen av den här spelfilmen är inte precis som disneys mulan. All munterhet och sånger gapar tomt i den här filmen. Men se den för all del!!


Stockholms universitet

Imorgon är det dags, då ska jag för första gången bege mig till Stockholms universitet och registrera mig för min psykologikurs. Kursen börjar först nästa vecka med upprop men hela den kommande veckan är det dags för registrering. Jag tänkte att det är lika bra att få det gjort och sedan börja läsa in lite om vad som komma skall på den första föreläsningen. Apropå det, jag måste också se till att köpa all kurslitteratur som jag kommer att behöva.

Så allt detta hade jag tänkt att fixa imorgon och sen fortsätta i samma anda och möta upp Richard för att luncha och prata om utlandsstudier och utbildningar som kan vara aktuella i höst.

Vår mini-julafton som jag nämnt om gick av igår. Då samlades den så extremt härliga supertrion på café macchiato (såklart) och klappar delades ut. Det blev såklart även timmar av prat och skratt också, främst nörd-ämnen som star wars (observera att det är anika och richard som diggar star wars) och kuriosa fakta som Richard gladeligen delade med...hah.

Boken som jag måste plocka upp i veckan inför kursstarten!


Twenty to be

Om exakt en månad blir jag tjugo, eller ja en månad minus en dag, haha. Klockan är tre på natten och jag har lite svårt att somna, så jag kände bara för att kika in här på bloggen och få lite tankar nedskrivna. Förhoppningsvis tröttar jag ut mina ögon med det här och somnar snart! Mina kramper i magen har inte gått över än, så värmekudden är min fortsatta temporära lindringsmetod. Jag ber till alla gudar att det ska gå över så fort snart som möjligt, det här är fanimej trevligt alltså! Nog om självömkan kanske?! Haha

Idag har jag varit ute och träffat Sara en sista gång innan hon åker tillbaka till Cannes. Vi satte oss på café kladdkakan som vanligt och tjattrade på om allt angående nyårsfirandet och framtidsaspekter. Mysigt var det och oerhört behövande! Efter det gick jag runt på stan själv och handlade lite sena julklappar. Jag, Anika och Richard ska nämligen fira en (som alltid) sen mini-julafton. Exakt vilket datum det inträffar har vi inte bestämt än, men det ämnet har framförts och datumet diskuteras för tillfället.

Nu ska jag inte gnälla så mycket mer, måste försöka få lite sömn!!
God natt alla glada!


Nytt år

Alla som är bakis räcker upp en hand?! Tänkte väl de, haha. Jag tänker inte försöka återberätta nyårsfirandet, vi vet ju att ingen vill höra om det ändå. Det viktiga är att det har varit bra. Jag skålade in det nya året vid skeppsbrokajen med mina tjejvänner. Där firade vi fram tills morgonen. Kul har det varit och extremt lyckat. Perfekt avslut på 2011 och perfekt start på 2012!!

Eftersom det är söndag så har jag (som alltid) varit ute hos pappa och jobbat. Idag tog jag med sinderella ut dit, hon är stor nog att börja lära upp sig lite så att hon kan börja hjälpa till ibland när ingen av oss tre äldre kan. Nu ligger jag i vardagsrummet och slötittar på tv med min värmekudde tätt intill mig. Jag har haft sådana otroliga kramper i magen de två senaste dagarna, de är nästan olidligt. Och värktabletter hjälper inte ens...ibland suger det att vara kvinna!

Nog om allt detta nu. Gott nytt år på er alla och god fortsättning!!!

 


RSS 2.0