Ömt

Sist jag skrev något så nämnde jag ju att jag inte hade några som helst hälsenesmärtor längre, och jag kan vara så glad och rapportera om att jag fortfarande inte har haft några sådana besvär under hela veckan.
Visserligen så är veckan inte slut än men det är inte mycket dans kvar i alla fall. Som idag, idag hade jag bara en teknik klass dvs en balettklass och sedan så hade jag bara teorilektionen kvar. Imorgon så har jag två teknik klasser, balett och modernt, så lite tuffare lär det bli, sedan så ska jag också ta niornas och ettornas pas de deux klass men det ska nog gå så bra så. På lördag blir det en klass och sedan så är det ju helg och vila står högt på agendan just nu.
Igårkväll lyckades jag däcka framför TV'n redan vid halvnio och mina vader är så otroligt ömma för tillfället, det beror ju såklart bara på att jag faktiskt har börjat hoppa ganska mycket nu igen, så det är inga konstigheter alls, men jovisst känner jag av dem ändå...


Visst är det härligt att våren äntligen börjar komma nu? ^^

Yaaay!

Idag var det en bra dag förutom att musikteori-provet gick åt helvete. Men det vägdes upp på två röda!
Först och främst så hade jag en otroligt bra klass idag, hälsenan kändes inte och det började inte sticka till lite förän på slutet av repet, så det var jättebra. Senare på eftermiddagen så tog jag pas de deux med niorna och ettorna, bara för att komma igång med det igen. Jag har ju trots allt inte haft det på FEM hela månader, så jag tänkte att det vore smartast att ta en enklare klass innan jag börjar med min egen klass igen. Daniel var så himla snäll som tog den klassen med mig.
Iallafall så har mibn dag alltså varit väldigt bra. Inga hemska hälsenesmärtor, jag har fått en remiss för att få en ultraljud på mina hälsenor och jag börjar göra framsteg igen inom dansen. :D
För en gångs skull så är det inte så att jag bara sår och tramapar vatten längre.
Jag och Sara upptäckte Söders finare höjder i lördags när det ändå var så fint väder. ^^


Alice in Wonderland

Igårkväll var jag och såg den omtalade filmatiseringen av Alice i Underlandet. Det finns i 3D version, så vi bestämde oss för att prova på den upplevelsen. Just nu känner jag inte riktigt för att ge en reccension av filmen, men jag kan säga er att Tim Burton gjorde ett bra jobb. Självklart var det inte den bästa av hans produktioner, men Alice i Underlandet får tre stjärnor utav fem. 3D effekterna var inte så speciella, så om man planerar att se den så funkar den vanliga versionen minst lika bra tror jag.
Johnny Depp



One less to go

Idag så hade vi äntligen vårt (inte så efterlängtade) prov på Historia. Däremot så är det otroligt skönt att det få det gjort, och kunna släppa det nu. Tidigmodern tid tillhör det förflutna nu. Nu är det Upplysningen som gäller på Historian och det provet kommer inte att komma på ett bra tag. Det jag nu behöver fokusera på är att plugga inför Musikteori-provet på måndag, och sedan så är det redovisnings-arbetet i Religion. Efter det så finns det inte så mycket att göra fram tills påsk i alla fall.

Efter skolan idag så passade jag på att gå hem till Sofia som ligger hemma och är sjuk. Jag tog med Ben&Jerry's glass och vi satt och pratade om allt mellan himmel och jord, däribland snygga killar (kändisar såklart) och så bläddrade vi i de senaste numret av Cosmopolitan och hittade en och annan roliga saker..bland annat ett test "Vilken sextyp är du?" där det går ut på att välja en färg mellan orange, grön, lila och rosa. Jag valde lila och klassades då som:




Imorgon så är det studiedag, eller vi är i alla fall lediga från all teori, så då blir det sovmorgon för hela slanten!

Lägg av, du skämtar...

Men kul, igårkväll när jag gick och lade mig var jag helt inställd på att tandställningen skulle bort morgonen därpå, men så ringer de från Tandregleringen och säger att min tandläkare är sjuk, så vi måste stryka mina tider! GAH, jobbigt läge blir det nu. Jag var så otroligt inställd på att den skulle bort idag, men så när jag sitter och njuter av min sista frukost med tandställningen så ringer de. Nu missar jag musikprovet...Haha nej men det är väl det enda som väger upp det hela; att jag missar provet. För jag hade kört på det.
Det är inte min dag idag alltså, får hoppas på bättre lycka under veckan istället!

Sjukling

Jag har varit sjuk hel veckan och det verkar inte som om jag blir någe bättre. Jag har drogat te, honungsvatten och gurglat saltvatten, men inget vill tydligen hjälpa, nu börjar jag faktiskt känna paniken komma. Tänk om jag inte blir frisk till imorgon? Jag  orkar och vill verkligen inte vara sjuk och missa mera dans!
Men nu ska vi inte prata om orättvisa här inte, det finns ju människor som har det värre än mig, mycket värre.
Eftersom jag jobbade igårkväll hos pappa så missade en och annan sak, först och främst missade jag en klassmiddag som några i klassen tog ett jättefint initiativ till att arangera, sedan så missade jag även Melodifestivalen. Jojo, det kan väl verka lite 'töntigt' hos vissa personer att titta på den, men så får vi inte glömma att det är Sveriges största musiktävling trots allt, och det är lite av en folkfest.
Som tur var så lyckades jag ställa in radion på rätt kanal och fick åtminstone lyssna till en del av finalen. Alla ni som bänkade er framför TV'n vet såklart vem som vann, ingen mindre än Anna Bergendahl. Personligen så höll jag på Salem Al Fakir, så självklart är jag lite smått besviken. Någon som hade en annan favorit? Min syster Sinderella höll häpnadsväckande på..Eric Saade! Haha, skämt å sido, sjävklart höll hon på honom. Vad ska man förvänta sig, hon är nio år, i princip alla lågstadie-mellanstadiebarn går runt och beundrar honom, som alla beundrar Zac Efron.
Salem skulle ha vunnit, och trots att han inte gjorde det så är han ändå en vinnare hos mig!

Morgonmys

Åh det känns så hemskt att ha missat en helveckas dansträning. Visserligen har jag nu på ett sätt fått två veckorslov istället för en vecka, men det är absolut inte roligt att behöva komma i form en vecka senare än alla andra, speciellt inte med tanke på att jag har varit sjuk också. Men men, som jag tidigare nämnt så har jag bara mig själv och skylla. Jag borde såklart veta bättre och bara stanna hemma HELA veckan utan att ta ett endaste steg utanför huset, bara för att bli frisk. Ligga hemma och kurera mig med mängder av te, alvedon, glass till halsen och god sund mat och kanske möjligen lite choklad och annat skit.
Men så har jag haft det otroligt mysigt trots att jag har varit sjuk, så det väger upp det ändå! ^^

Sedan när jag tänker efter, vad är en förkylning i jämfört med lunginflammation?
Fick precis reda på av mamma att mormor har lunginflammation och mår jättedåligt. Usch det ger en verkligen lite perspektiv på saker när man tänker efter.

Julafton 09, mormor och min kusins son Sebastian. ^^

Vänder om och ler som om allting är i sin ordning

Trots att veckan bara börjat så känns det som om min kraft som ska räcka för en hel vecka, redan försvunnit. Det har nog bara och göra med att jag är sjuk och borde egentligen inte ha gjort något annat än att vara hemma och drick te, men så har jag envisats med att åka in till skolan och vara med på teori-lektionerna.
Så faktumet att jag inte blir frisk är väl ganska uppenbar? Jag går till skolan, (visserligen bara på teori-lektionerna som inte gör så mycket), men jag går ut och det blåser någonlunda, vistas bland andra som säket är halvsjuka; självklart blir jag inte frisk om jag inte tar hand om mig själv nog. Men men det ger sig, jag får väl ta en och annan alvedon och dricka igen mig lite på te och hoppas på det bästa.
Usch huvudvärken blir bara värre och värre, ska nog ta och vila ett tag nu.

Skön vecka ändå

Och jag har gått upp klockan åtta varje dag under lovet på grund av dem här små monsterna. Haha, nej men skämt åsido, hela veckan så har jag lämnat av dem på fritis, vilket betyder att jag har gått upp tidigt varje dag. Egentligen är det inget att klaga över, för då har jag haft tid för att göra allt som jag har behövt göra; rehab-övningar till exempel.


Sue-Sanna och Sue-Ellen

Men imorgon så är det back to basics, eller jag hoppas det i alla fall. Som jag nämnde tidigare så har jag dragit på mig en förkylning och det har inte blivit bättre, om något, så har det bara blivit värre. Usch och fy inte alls så kul! Så vi får helt enkelt se om jag orkar pallra mig upp klockan sex imorgon och åka iväg till skolan, i vilket fall som helst så blir det inget dansande, inte om jag vill bli frisk inom en snar framtid.
Och förresten, vad gör det om jag stannar hem en extra dag? Inte mycket alls, världen rullar på som vanligt och man lär inte ens sakna en liten individ som jag.

Däremot så är det lite synd att inte kunna få träffa min nuvarande danslärare Elise, hon sms:ade mig precis och frågade hur jag mår. Hon är verkligen gullig och omtänksam, påminn mig om att tacka henne ordentligt när jag blir frisk från min skada. Som hon har tagit hand om mig, och tar hand om mig!
Massa kärlek till henne TVEKLÖST


Shutter Island

Har precis vart och sett Shutter Island och måste säga att den är ett MÅSTE för er där hemma. Jag vill inte ens skriva om den, för då kan jag riskera att säga för mycket, men pallra er till biograferna och se filmen, det är mitt råd till er! :)
Och om du inte är ett fan av thriller, så gå åtmisntone och se Leonardo DiCaprio göra ett enastående jobb.

Tiden går fort när man har...

Kul vet jag inte men det är ju så ordspråket lyder. Men jovisst har mitt sportlov gått fort, jag tror att jag nämnde de i början av lovet, att jag är säker på att lovet kommer att gå över på "två röda", jag kunde inte ha mera rätt. Trots att det har gått fort så har jag i alla fall fått lite uträttat under veckan. Jag har hunnit med att uppdatera min blogg-design, kollat på den efterlängtade serien av Stolhet och Fördom, gjort om lite i mitt rum så att 'flickrummet' blir mera vuxet, eller lite och lite, jag tycker att det blev en ganska stor förändring faktiskt. Jag har hunnit med två möten/rehab tid med min sjukgymnast och framförallt så har jag sprungit runt om på stan och i Huddinge och letat sommarjobb.
Imorgon ska jag träffa en kompis runt tre-tiden för att senare gå och kolla på Shutter Island med en annan, och på söndag ska jag träffa ytterligare en kompis som jag inte sett på länge.
Egentligen är det jätte dåligt planerat av mig att klämma in alla mina 'träffar' med kompisar på slutet av veckan, när jag kunde ha träffat dem under veckan. Men men de hjälper inte att beklaga sig över det ändå.
Apropå sjukgymnasten, så har mina hälsenor blivit något värre nu, dem vill verkligen inte ge med sig. Nu har jag och min sjukgymnast kommit i överens med att jag inte ska hoppa något alls första veckan efter lovet, utan jag ska vänta med det och bara fokusera på att arbeta med halvtå och antalet av det. Usch, på ett sätt känns det som om jag trampar vatten hela tiden, det spelar ingen roll vare sig hälsenorna blir bättre en vecka och sämre en annan, för i slutändan tar det ändå ut varandra...
Även om det är fredag, så ska jag ändå gå och lägga mig tidigt ikväll. På grund av vädret här i Stockholm så har jag lyckats dra på mig en förkylning under veckan. Halsont och huvudvärk är något som jag har känt av hel veckan, så nu känner jag lite panik inför att börja skolan igen. Man vill ju vara frisk och kry så att man kan dansa fullt ut efter lovet!

Stor flicka nudå



När man inte har något speciellt och göra, så letar man runt bland gamla bilder ochi vips så åker allt in på en och samma bild.

Och ja, för er som häpnas över några av bilderna; SJÄLVKLART har jag också haft en liten fjortis i mig...Men så ska vi inte döma mig allt för fort här inte, alla som känner mig vet ju hur jag är. ^^

Pride and Prejudice

Onsdagen har spenderats framför TV'n och BBC's filmatisering av Stolhet och Fördom med Colin Firth och Jennifer Ehle. Den här inspelningen skedde för drygt 15 år sedan och löper under sex avsnitt, den som vi unga är mer vana vid är versionen från 2005 med Keira Knightley och Matthew Macfadyen som Elizabeth Bennet och Mr Darcy. Efter att ha sett båda versionerna av Jane Austen's mest berömda verk så måste jag få säga att BBC's version vann. Och hur kommer det sig?
-Visserligen är Keira Knightley vacker och se på och utstrålar en charm som passar till karaktären, men gillar ni Knightleys tolkning av Elizabeth Bennet så kommer ni att gilla Jennifer Ehles. Och när det gäller Mr Darcy, Colin Firth kunde inte ha gjort det bättre och här slår han Matthew Macfadyen med hästlängder. Macfadyen gör en bra insats, men Mr Darcy känns nästan lite skräddarsytt för Firth.
Så gillar man 2005's version, så gillar man absolut den från 1995, dessutom så såg alla skådespelare ut från 1995 mycket mer passande till filmens utspelningstid.


Jennifer Ehle och Colin Firth

Ikväll så ska jag se till att få svenskan läst och om jag känner för att vara lite duktig så kanske jag tar en titt på anteckingarna som jag fört under lektionerna. Men vi får se hur det blir, för det är ju trots allt lov. Däremot så vet jag med mig själv att man inte ska skjuta på allting bara för att det är lov, hehe. ^^

GRATTIS på dig min ängel!

Åh dagens inlägg tillägnas åt min underbara vän Sara som fyller 18 år idag <3. Vi börjar bli stora nu allihopa, kan ni tänka er att vi börjar närma oss 20-strecket nu... Ojoj förhoppningsvis så får vi alla jobb som dansare om ett år, jag börjar känna stressen och ångesten långsamt krypa sig närmare nu. Men men, det hjälper ju inte att gräma sig över det.

Snart så ska jag och min syster bege oss ut och dela ut lokaltidningar, jag passar på att hjälpa henne nu när jag har lov och behöver få lite träning. Så att dela ut tidningar med henne gör ju bara så att jag får en lång promenad. It's a win-win situation! Efter det så ska jag till sjukgymnasten, min hälsena vill verkligen dra sig. Den har vart lite svullen under dem senaste dagarna men jag hoppas att det hinner lägga sig under veckan, så jag kan börja om på nytt med dansen efter lovet.
Kick ass vill man ju gör efter lovet! ^^


Min ängel blir 18 idag och reser till Venedig för att fira. :D

Ombyte

Har tillbringat hela kvällen åt att göra förnyad version av bloggens design. Jag kände att det var dags att byta, nu när jag ska börja ett nytt kapitel i mitt liv. Det var tänkt att jag skulle ha gjort det redan lagom till min födelsedag, fast tiden räckte inte till. Men nu har jag i alla fall tagit itu med det och gjort lite ändringar.
Mindre gulligull-anda och mera edgy typ...^^

Jag va ju på stan idag och hittade lilanagellack som jag ville ha!


Att jag sedan köpte en till i orange är ju en annan femma, och faktum är att det var min syster som ville ha det.

I brist på något (fortfarande) vettigt och säga så kan jag passa på och säga att jag saknar mina vänner så otroligt mycket nu. Visserligen har det bara gått tre dagar, men hur kan man inte sakna sina vänner när man är van vid att träffa dem sex dagar i veckan?! Och vissa till och med på söndagarna, vilket betyder alla dagar i veckan.
-Haha
Egentligen är jag ju bara för löjlig, tre dagar är ju ingenting. Det finns så himla mycket annat som vi kan klaga över än, att inte få träffa sina nära. Så just nu tacklar jag med att hantera ett I-lands problem, medan människorna i Chile tacklas med jordbävningar och Haiti kämpar för att komma på fötter igen...Usch jag blir bara sur på mig själv när jag tänker efter.
Men så än en gång, det är ju inge fel av mig att försöka sprida lite kärlek till mina vänner, eller hur?


Kärlek till er alla mina underbara sötnosar <333

och bara för att jag lade upp den här bilden så kom jag att tänka på:


sommaren!! Åh, tänk så härligt att bara få ligga i solen och göra absolut ingenting! :D



RSS 2.0