My back hurts

Så har ytterligare en vecka gått och gud vad saker har hänt. Eller nu ska jag inte vara en dramaqueen, men visst har saker hänt mig. Som i tisdags lyckades jag av någon dum anledning göra illa min rygg på pdd-klassen så nu har jag haft jätte ont hela veckan (dvs om tisadag, onsdag och torsdag räknas som hela veckan) men ont har det gjort i alla fall, och det är verkligen inte roligt, speciellt inte med tanke på att jag precis blivit frisk från hälsene skadan, jag tycker ju att en liten paus från skador vore skönt. ^^
Men men, jag lär mig mycket från att inte kunna böja bak och lyfta på benen. Det blir lätt att man glömmer hur mycket arbete som egentligen kommer från de djupa, låga magmusklerna.
Däremot så är det väldigt skönt att vi inte har en massa repetitioner den här veckan, så då har jag ändå kunnat ta det relativt lugnt, och min danslärare Marie är så otroligt förstående och hjälper mig att träna så bra som möjligt, trots att jag är lite rörelsebegränsad just nu.
Sedan är de också tur att det är lite av en långhelg nu. Med Valborg och första Maj, så har vi alltså inte några repetitioner imorgon eller på lördag och vi har defenitivt ingen dansklass på lördagmorgon heller. Så det blir en kort dag imorgon (vi slutar 15:15 efter min relgionsredovisning med Sofia) och sedan så har vi två hela lediga dagar!
Ska kila iväg och göra klart min redovisning för imorgon nu.

Michelle ♥

Om man ändå hade en pappa som va miljonär

En ny vecka har nu börjat och det skulle inte förvåna mig om även den bara flyger iväg. Hela Europa har ju under de senaste veckan varit väldigt påverkade av askmolnet som kom från Island, och det har påverkat oss som har astma. Men om jag nu klagar över att det har varit jobbigt att andas under de senaste två veckorna, så ska jag inte säga någonting nu. Eftersom askmolnet sakta men säkert drar sig bort från Europa nu, så slår pollensässongen till, och jag bara väntar på att det ska bli sämra tider för oss pollenallergiker och för oss som har astma...Usch, inte nog med att jag redan har dålig kondition, utan nu blir det till och med extra svårt att bara andas när man har ansträngt sig. Men men, nog med klagomål!

Kom hem för inte så länge sedan och kollade mina mail, och där väntade något som förgyllde min dag lite till. Nederlands Dans Theater sommarkurs; Maximum Dance Course har tagit emot min ansökan om att få åka dit och träna i sommar. När jag skickade in min ansökan så sa dem att kursen redan va full, så jag sattes på väntelistan, och nu har det öppnat upp en plats för mig! Jag kunde inte vara mycket gladare över den här nyheten egentligen, förutom faktumet att jag på något sätt redan bestämt mig för att åka till Ungern och dansa...Och det värsta är att jag redan har anmält mig till det.
Det är i sådana lägen då man önskar att man hade en pappa som va miljonär, det är itne så att kurserna krockar, så jag skulle egentligen kunna åka på båda, men problemet är pengarna. Jag har inte pengarna för att kunna åka till både Ungern och Nederländerna...


Såhär glad är jag just nu, om man räknar bort pengafrågan. ^^


Michelle ♥


En kväll med Piff och Puff

Lördagen har varit relativt skönt. Vi hade bara en klass, vilket betydde att jag slutade klockan tolv idag. Självklart passade vi(jag, Annelie, Sara, Sofia, Linnéa och Rebecca)på att njuta av det underbara vädret och åt lunch och sedan yoghurtglass ute i solen. Det finns inte mycket som är bättre än en glass när det är soligt. Efter det så lekte jag, Sofia och Linnéa runt lite på stan för att sedan åka ut till pappa och jobba. Annelie, skulle efter hennes opera-klass åka ut till mitt jobb, och så blev det. Spontant bestämt, men gud så underbart. Hon och jag är som Piff och Puff, och det var bara så otroligt skönt att bara umgås med henne en hel kväll och prata om allt och inget. Jag menar, jo vi pratar non-stop i skolan också, men där är det alltid så mycket folk omkring och att kunna prata helt öppet om allt och inget blir ganska svårt. Så en helkväll utan att behöva titta oss bakom ryggen efter oönskade åhörare så kunde vi bara vara Piff och Puff. Sådär härliga som bara vi två kan vara!
Jag och Annelie som Piff och Puff. ^^


Michelle ♥

Kick-Ass

Ikväll efter en hel veckas av hårdträning igen, så bestämde jag och några vänner för att göra något tillsammans. Självklart passade vi på att gå på bio och se den kritikerhyllade actionkomedin Kick-Ass och innan dess så åt vi en härlig middag tillsammans på The Square bara oss tjejer emellan.
Det var så otroligt skönt att för en gångs skull verkligen bara sätta sig ned och umgås med dem här tjejerna på ett sätt som man vanligtvis inte hinner med. Som jag nämnde i mitt inlägg innan så är det verkligen fullfart hela tiden, vi hinner knappt äta lunch i lugn och ro. Så där satt vi fem förväntansfulla men något utmattade glada tjejer och pratade om allt mellan himmel och jord, innan vi mötte upp tre vänner till för att gå och se på filmen.
Lill-tjejen som kallar sig Hit-Girl är nu officielt en av mina favoriter. ^^
Filmen var otroligt värd att se, så jag rekommenderar verkligen Kick-Ass för alla som vill få sig ett gott skratt, bla.


Tidigare så nämnde jag att jag behövde dra lite i bromsen, och jag kunde inte har mera rätt egentligen. För nu börjar jag verkligen känna av att allt går för fort, det är inte så att jag har börjat få jätteont i min hälsena nu inte, utan jag tänker mera på min hälsa. På grund av min astma och pollenallergi så har jag börjat känna av det extremt mycket, så extremt så att jag i torsdags tog en överdos av Bricanyl och fick svindel under min sista teoriektion, följden av det blev att jag bokade in mig på en tid hos jourmottagning senare samma dag, så imorse var jag på apoteket och hämtade ut en ny och starkare inhalator och allergitabletter.
Men jag kan inte säga att jag tycker att det ger någon effekt, för trots att jag har tagit på en dos av mmin nya inhalator och en allergitablett så mådde jag så otroligt dåligt under modern-klassen, vilket resulterade i att jag var tvungen att sätta mig ner för att inte må ännu värre. Jag ville inte riskera att spy och svimma tänkte jag.
Michelle ♥

Fullfart

Veckan bara försvinner iväg känns det som, rätt som det var så är vi redan på onsdag nu ju! Imorse gjorde jag äntligen min textanalys redosvining inom kristendomen och judendomen, så det känns skönt att ha det avklarat, nu har jag en till redovisning om Buddhism i Kina nästa fredag med Sofia, och på torsdag (nästa vecka) så har jag det allra sista Naturkunskapsprovet, sedan så ska det nog lugna ner sig igen. Jag kan bara komma på att jag har en romanredovisning och en inlämning angående det svenska språkets utveckling efter Valborg-helgen, sedan så är det bara två uppdansningar och en massa repetitioner kvar. SKÖNT! ^^
Lite såhär känner jag just nu, att bara slå huvudet i golvet och ta en paus.


Det skulle vara bra att få dra i bromsen lite då och då, så att det inte går för fort. Har man inte alltid kört på den här farten så kan det vara lite läskigt, och det är väl lite så jag känner, att allting går för fort. Självklart är jag jätte glad över att kunna dansa fullt ut varje dag och kunna prestera mitt max, men samtidigt så är jag lite rädd för att jag ska göra för mycket och dra på mig något annat, tex en annan sorts skada, och det är verkligen det sista jag behöver...ännu en motgång. Som om det inte räckte med fem år liksom...
Michelle ♥

Bolero, Les Noces och Våroffer

Idag ska hela skolan till Operan och se på genrepet av Bolero, Les Noces och Våroffer, det ska bli så otroligt roligt att få se det. Jag får hålla tummarna för att det inte ska stöta på några stora tekniska problem som kan fördröja hela repet, eftersom vi har repertoar senare på eftermiddagen, och då vill man ju inte komma försent eller något sådant.
Det här ska vi gå och se klockan tolv idag. ^^



Halvelva idag ska jag till Spohiahemmet och få en ultraljud på min hälsena för att se om det är någonting där. Visserligen så har jag inte ont på det sättet längre, men det kan ändå vara bra och ta reda på orsaken till att jag har haft så ont, så himla länge. Förhoppningsvis tar det inte så lång tid, för jag vill hemskt gärna se genrepet.
Michelle ♥

Ny vecka, nya tag

En ny vecka har precis börjat och jag måste få säga att jag ser fram emot den oerhört. Inte för att det händer något speciellt eller så, utan det är mest bara för att det är en ny vecka, vilket betyder att det är dags för nya klasser och utmaningar. Just nu så mår kroppen bra följden till det blir att jag även mår mentalt bra. Nu betyder det ju inte att jag nödvändigtvis är sådär sprallig glad eller så, utan jag menar mest att min inställning är positiv, och om det är några i min omgivning som har en negativ inställning, så ska jag banne mig smitta av mig med min positiva!
Michelle ♥

Fredagsmys

Idag är det äntligen fredag och vad är inte bättre än lite mys hemma med mina systrar och lite smaskigt till? Speciellt med tanke på att min vecka har varit så tuff, inte tuff i den bemärkelsen att det skulle ha varit jobbigt att vara i skolan, utan jag tänker mera på att den har varit väldigt fysiskt krävande. Jag har ju börjat dans fullt ut nu på klass, det enda som jag är lite försiktig med är de allra stora hoppen, så det är ganska krävande just nu, för jag jag har ju trots allt inte tränat på det här viset på hela fem år.

Om jag fortsätter så här med all träning så är jag säker på att jag snart kommer att komma mer än bara i form, förhoppningsvis så kan jag kanske toppa den också lagom fram till uppdansningen i maj. Visserligen så är det ungefär fyra veckor fram tills de, men jag känner ändå att det börja bli lite press att börja slipa på klassen. Under den här veckan har vi haft tid till att lära oss övningarna och alla steg, nu är det däremot dags att börja jobba på dem. Så att vara på toppform skulle inte vara något dåligt direkt.
Idag blev religionsprovet äntligen avckeckat, så nu har jag inte alls mycket kvar att göra på hela terminen. Det enda som återstår är min roman redovisning, två religions redovisningar (och jag har redan förberett den ena) ett naturkunskapsprov  och så har jag förmodligen ett prov i Historia också, mera kan jag inte komma på.
Michelle ♥

Tah dah!


WIE, tandställningen är nu borttagen och det gjorde verkligen min dag. Och på toppen av det så var det också fint väder idag. ^^

Allt har faktiskt gått relativt bra idag, visserligen så stormade jag in mitt under balettklassen och hoppade i princip bara in och började dansa fullt ut, men så värt det var. Vad gör det att jag missar en halvtimma ungefär för att ta ut min tandställning, eller hur? Trots att jag missade en del, så hängde jag ändå med rätt så bra under hela klassen, att jag sen kände att jag arbetade med fel muskler är ju en annan femma, men så kan man ju inte få allt.

Jag kan åtminstone trösta mig med att jag under pas de deux klassen hittade rätt muskler igen, och kunde på så sätt arbeta rätt igen. Även den klassen gick otroligt bra, eller ja, alltså jag och Levi (min nuvarande pdd partner) klarade i princip allt. Arabesque-lyftet och Sissoneouvert-lyftet funkade mycket bättre idag, så snart känner jag på mig att vi inte kommer att ha några problem alls med att sätta det.

Vi hade även repetition idag (vilket vi oftast har varje dag, men jag väljer att inte nämna det) och även den gick hyfsat bra. Mycket av koreografin sitter fortfarande inte riktigt, hjärnan har uppfattat stegen, men kroppen hänger inte med riktigt än, så det får jag jobba på. Dessutom så har jag tid på mig, med tanke på att jag inte är med i det 'första laget' eller det s.k preminilära laget, utan jag är ju mera en 'backup'.

Michelle ♥

Let's roll

Skolan har verkat kickat igång nu och jag känner det främst i min kropp. Den är utmattad och jag sover otroligt djupt under nätterna, åtminstone sen skolan har börjat. Sedan så har vi också den oundvikliga träningsvärken som alltid kommer med som ett bonuspaket efter lite ledighet. Men jag klagar inte, tvärtom bonuspaketet får mig att känna mig otroligt fit på något sätt, sedan så funkar det också som en motivation, med tanke på att jag känner de musklerna som jag bör jobba med hela tiden lite lättare nu.

Så här ligger vi inte på latsidan här inte. Nu efter lovet har jag slutat ta Slow class med Elise, och börjat dansa med Marie i ettornas grupp. Det känns inte alls hemskt eller på något sätt deprimerande att jag "går tillbaka" genom att träna med ettorna, tvärtom så känner jag att det här ger mig så mycket mer. Vi får ju inte glömma att jag inte har hoppat sen vårterminen i sexan, så jag har lite att ta igen, och då är det bättre att börja med ettornas hopp än med tvåornas..eller hur?
Dessutom så är det bara så otroligt roligt att få träna för Marie igen, jag hade henne från sexan till åttan, dvs i tre hela år, och det var hos henne som jag drog på mig en skada (som hade med min muskel tillväxt i vaderna att göra) vilket gjorde att jag var tvungen att sluta hoppa..Så det ska bli så kul att börja hoppa med henne igen!


Tänk vad skönt! Snart så ska vi kunna gå på sommarpromenader i tunna kläder och ha en massa sol och värme. ^^

Michelle ♥

Girls night out FTW

Jag kom hem för inte så länge sedan efter en utekväll på söder. Vi var på Göta Källare/360 som ligger precis vid tunnelbaneuppgången i Medborgarplatsen. Vi hade tänkt att göra Stureplan för en gångs skull, men kände inte riktigt för att hoppas på att få komma in, inte när det finns så många andra otroligt snygga och erfarna tjejer som dem hellre släpper in. Men Göta Källare var inte dåligt, infact så är det Söders hetaste klubb, så det klagar man inte på. Speciellt inte med tanke på att det är 23 års gräns, och vi kom in på två röda! ;)

Människorna där var sköna och lättsamma, musiken var nästintill perfekt, dansgolvet likaså och vi va på topp! ^^
Självklart så var det också mindre sköna killar där som gjorde ett tappert försök på att komma i kontakt med oss, men så var vi väl ganska så bra och diskreta på att dissa dem. Att någon sen bjöd mig på en drink och va rätt så snygg är ju heller inget att klaga på. Bara plus på det.

Ska snart åka iväg hem till mormor och morfar med mina småsystrar, man tänker ju sig att efter en utekväll så blir det inte mer än rätt att jag passar dem idag.


Vi hade precis kommit hem...


och såg ju ut som vi gjorde då, efter tre timmars dans ^^


jag var bara tvungen att ta en bild på mina Jimmy Choo :D


och när Silje fick för sig att tvätta sina balettkläder när vi kom hem mitt i natten! :O xD

Hade vi tagit lite fler och bättre bilder från igår så hade jag faktiskt bjudit på det, men vi tog knappt några...

Michelle ♥

Valentine's day

I brist på annat vettigt att göra igårkväll, så passade jag på att kolla på Valentine's day. Alla hjärtansdag filmen som gick på bio tidigare iår, med 19 beryktade skådespelare i Hollywood. Visserligen är jag cirka två månader sen med att kolla på den filmen, men det betyder ju inte att filmen endast kan ses då. Jo, visst utspelade sig hela filmen under en dag och temat kunde inte ha varit tydligare (titeln säger ganska mycket) men den är rätt så charmig, även om man inte är ett stort fan av Alla hjärtansdag-firandet. Vi får se hur de skildrar barns-, ungdomars-, vuxnas- och de äldres kärlek till varandra, vare sig det är till en vän, en i familjen eller till sin själsfrände.
Personligen så tyckte jag att filmen var väldigt charmig, absolut inte den bästa eller ens i närheten. Men så tror jag inte att det var deras avsikt heller, utan den gjordes mera som ett litet Alla hjärtansdag-projekt, där producenterna lyckats samla ihop inflytelserika skådespelare inom branschen som nykomlingar.
Michelle ♥

bibidi bobidi boo!!!


I måndags snöade det här i Stockholm igen...


För att sedan på tisdagen smälta bort igen. Aprilväder till fullo må jag säga.

-De är som magi, allt bara försvann ju!
Haha, min vän som tillbringade hela måndagen i sängen (efter en tuff natt) vaknade igen på tisdagen och upptäckte att vintern gick lika fort som den kom.

Michelle ♥

The Hangover

Såg precis The Hangover (vet att jag är lite sent ut) men vilken härlig film alltså. Man skulle kunna tro att budskapet med filmen är den klassiska; att man ska lära av sina misstag och ta konsekvenserna av det och ni vet hela den raddan. Men trots att det budskapet finns där lite under ytan så är det fortfarande inte det som man riktar sig på, utan det är bara en rakt igenom härlig living the moment spirit-film.


Zach Galifianakis, Bradley Cooper och Ed Helms med babyn som ingen vet namnet på. ^^

Michelle ♥

I love you Philip Morris

Hon är inte ens halvtio och jag är redan uppe...Haha, men jo så är det för mig, jag är inte typen som sover bort hela dagen, jag kan inte göra det. Undantaget är i sådant fall när jag har varit ute och inte kommer i säng förrän vid fyra-fem-tiden, då sover jag till elva, kanske tolv om jag pressar mig själv...

Ta exempel igårkväll, då var jag och kollade på I love you Philip Morris och kom hem lite innan tolvslget skulle jag tro. När jag väl var hemma så kände jag inte riktigt för att koppla upp mig precis, utan gick och lade mig. Så nu har jag ändå fått ungefär nio-timmars sömn och det är mer än nog, i vanliga fall landar jag ju på sex till sju-timmar.
Men till ämnet, filmen var väldigt speciell. Härlig humor där de driver med kristna och heterosexuella på det homosexuella unika sättet, Jim Carrey spelar ju på hemmaplan och Ewan McGregor, ja han känns lite smygbögig nu efter filmen. Det mest unika med den här filmen är att den är en verklighetskildring, Steven Russel aka Jim Carrey och Philip Morris aka Ewan McGregor dem existerar, dem privatpersonerna. Och hela filmen bygger på Steven Russels liv och det har också hänt. Nu vill jag inte avslöja för mycket, utan ni får dra er till biograferna och kolla på den själv eller ladda ner den.
Jim Carrey och Ewan McGregor i en av de fina och speciella scenerna. :p

Idag ska jag se till och åka in till skolan en sväng och sedan ska jag till tandläkaren.
-Nej, tandställningen ska inte bort. Utan det här är bara min vanliga tandläkare som ska göra den årliga tandhälsochecken. Nästa onsdag då åker tandställningen bort *peppar peppar ta i trä*.

Michelle ♥

Ojdå vad hände med våren?

Sitter här och är smått förundrad, vad hände med våren? Igår var det ju sol och skönt vårväder med minst 10 grader plus, och då säger jag MINST. Imorse när jag vaknade så ser jag att det snöar! Och då har jag ändå varit uppe ett tag nu, och det tunnar absolut inte ut. Är det bara jag eller luktas det konsekvenserna av globaliseringen?
Usch och fy, jag har det svårt att föreställa mig att någon skulle gilla det här vädret...Så mina planer om att sitta i kungsan med en glass i handen idag läggs på is (eller täcks av snö).
Igår var det ungefär ett sådant härligt väder...


och om det fortsätter som det gör idag, så ser det väl snart ut såhär igen... :(


Jag läser som tidigare nämnt Stolhet och fördom just nu, och blev så otroligt inspirerad av att se filmen igen. Inte den med Colin Firth och Jennifer Ehle, utan den med Kiera Knightley och Matthew Macfadyen. Stolhet och fördom är verkligen ett mästerverk (som jag tidigare nämnt) och filmen, eller filmerna som har gjorts tillhör absolut bland mina favoriter också.
Michelle ♥

Vårstäda

Jag vaknade redan vid nio imorse och bestämde mig då för att skämma bort mig själv med en ordentlig lyxig frukost bestående av toast med ishavsröra och marmelad, ett glas juice och lite vindruvor. För att skapa maximal njutning till det så satte jag på filmen En ung Jane Austen och kollade på den i lugn och ro, medan alla andra i familjen fortfarande låg och sov. Jag tänkte att det skulle passa och kolla på en film om just Jane Austen med tanke på att jag läser hennes mästerverk Stolthet och fördom för min muntliga redovisning i Svenskan senare i vår. Det kan bara gynna att veta mer om Austen och hur hennes egna liv kom att prägla hennes mästerverk.
James McAvoy och Anne Hathaway

När resterande av medlemmarna i min familj äntligen vaknade så var det dags för att sätta igång med vår årliga vårstädning, som ju passar utmärkt under påsklovet då våren oftast brukar anlända vid den här tiden på året.
Så hela dagen har gått åt att dammsuga, skura, plocka undan och sortera ut en massa saker som vi inte längre behöver eller använder. Även om det inte har varit så kul (de är ju aldrig roligt att behöva städa en massa) så känns det ändå ganska skönt att få ha det gjort. Hela huset känns lite fräschare på något sätt, och det är ju bara positivt.
Apropå att få saker gjort, så kom jag på att jag har lite saker som jag helst ska ha gjort klart innan påsklovets slut.
*Svenska- svenska språkets utveckling
*Religion- förbereda textjämförelse uppgiften och plugga till provet (som är på fredag efter lovet)
*Samhäll- göra en analys angående klimatflyktingar
Det är inte så mycket jobb så det ska jag nog utan problem kunna klara av. Samtidigt så ska jag också försöka att komma ut varje dag, ta en promenad och få lite träning.
Michelle ♥

Skärtorsdag

Min enda ursäkt till att jag inte har slängt upp ett endaste inlägg den här veckan är för att jag varken har haft tid eller ork, så ni får ursäkta det. Men nu så är jag här och har all tid i världen, för det är trots allt Påsklov nu. Kan ni tänka er att det bara var för tre veckor sen som jag fortfarande låg hemma och var sjuk? Och nu när jag väl börja komma igång igen, så blir det Påsklov, lite komiskt. Det är ju precis nu som jag gör så himla mycket framsteg när det gäller min hälseneskada, jag börjar bli frisk nu (peppar peppar ta i trä*) och jag är i form, jag känner mig fit for fight varje dag och VILL INTE ha något lov, vars enda syfte är att få mig att bli otränad och slö igen!
En pinsam sak som hände nästan hela förra veckan var att jag däckade framför soffan redan vid halvnio varje kväll. Visserligen så har det inte hänt mig den här gångna veckan, men jag känner mig otroligt utmattad varje kväll, och
har verkligen inte haft ork till att göra något annat än att äta min middag på kvällen och sedan bara göra absolut ingenting, inte ens sätta mig vid datorn och skriva.
Jag tog mig en funderare angående just min utmattning och kom fram till att det sannolikt beror på att jag har börjat hoppa på balettklasserna, och då menar jag verkligen hoppa alla hoppen, och inte bara markera dem eller halvt göra dem, utan nu jävlar är jag på väg att komma tillbaka med fullfart. Så kanske kan min utmattning ha att göra med detta?
Nu ska jag bara se till och njuta av Påsklovet eller snarare Påskhelgen, för på tisdag då ska jag börja träna igen och jag planerar på att hålla igång under hela veckan. En massa underbara och härliga vårpromenader, och så ska jag åka in till skolan och ta klass under veckan. Självklart så ska jag också se till och göra mina magövningar varje morgon.
GLAD PÅSK!!!

Michelle ♥

RSS 2.0