Ger de ett försök imorrn

Jag har inte varit i skolan på över en vecka, det är så långt så till och med Levi har ringt och kollat läget, det gillar vi skarpt. Men skämt åsido, Levi är faktiskt en jätte gullig ung man som jag har gått i samma klass med sen vi var tio år, han ringde tidigare ikväll för att fråga hur jag mår och om jag planerar på att komma tillbaka till skolan snart. Lyckligtvis så kunde jag ge honom ett bra svar. För jg hade nämligen tänkt att åka in till stan och gå på teori-lektionerna. Dansa är ganska out of the question men det betyder ju inte att hjärnan inte är med. Självklart vore det perfekta om jag kunde få börja dansa igen, men så kan man ju inte få allt här i livet.
Dagarna har verkligen bara passerat så jag har knappt någon uppfattning om vilken dag det är och allt. Men vad jag vet är att jag har prickat av ännu fler filmer, däremot så är det nog lite för många för att jag ska orka ge en liten åsikt om dem alla. Så vi nöjer oss med att bara posta en liten bild på varje film som jag har sett istället.
Söndag
Robert Pattinson, Keira Knightley och Renée Zellweger. (Alla brittiska skådespelare)

Måndag
Hugh Grant, Emma Thompson, Alan Rickman, Colin Firth (i princip alla etablerade brittiska skådespelare) och Robert Pattinson.
Tisdag

Dakota Blue Richards, Ioan Gruffudd, Kirsten Bell och Amy Adams. En annan blandad kompott idag.

Michelle ♥

Morfar 77

Just nu är jag hemma hos morfar och mormor och firar att morfar fyller 77 idag. Det har varit middg med hela släkten och senare följt upp med tårta. Emellan dessa två aktiviteter så har jag kollat på Easy A och The Kids Are Allright. Det kanske låter konstigt att jag skulle välja att kolla på film och inte 'mingla' med släkten istället, men då kan jag ju skylla på att jag har varit sjuk och är fortfarande lite sjuk så jag har inte  orken på min sida för att mingla. För människor som vill se två relativt nya filmer så rekomenderar jag dem här två. Dem är verkligen två väldigt speciella filmer med en story som gör intryck. Inte så Hollywood med andra ord.
Med tanke på att morfar fyller 77 iår så kan jag inte låta bli att påpeka att tiden går väldigt fort. Det känns som om det bara var för en vecka sen som vi fortfarande bodde i Eskilstuna och morfar fyllde 60...
Emma Stone i Easy A är hur rolig som helst och Mark Ruffalo som spermapappa; HAHA ^^

Michelle ♥

som på tv-serierna

Ni vet alla de här sjukhus serierna där patienter åker in till akuten med ambulans och de står en massa personal redo att ta över. Man skulle ju aldrig riktigt tro att de går till på det sättet riktigt, för visst överdriver dem ju bara en massa. Fast riktigt så är det, för det står en massa personal där som är redo att ta över och undersöka dig. Fast i mitt fall så var det såklart inte lika dramatiskt och hektiskt, jag blev ju inte skjuten eller något sådant. Nej, absolut inte, utan jag svimmade av hemma och var medvetslös ett tag, och när jag vaknade upp så hade mamma redan ringt ambulansen och dem kom hit väldigt snabbt faktiskt. (Nu så bor vi ju bara två minuter från brandstationen där dem skickar ut ambulansen ifrån, så det var kanske det som gjorde det..)
Men iallafall så satte de dropp på mig och så fick jag syrgas och efter det bar det iväg till sjukhuset.
Jag vet att det kan låta lite konstigt, men jag har alltid undrat hur det är att åka i en ambulans, och visst var det lite spännande. Som tur var så bedömde läkaren att mitt läge var stabilt och vi fick åka hem efter att alla provresultat hade visat sig. Tre timmar och lite till på akuten och sen så fick jag äntligen sova i min egen säng när klockan var vid fyra på morgonen..
Trots allt som har hänt så mår jag faktiskt väldigt bra idag, det är nog den bästa dagen hitills sen jag började bli sjuk..Det kan bero på att jag fick drop som stabiliserade upp mitt blodtryck och allt sånt som det kommer med.
Dem här två filmerna har jag nu skalat av ^^

Michelle ♥

Ännu en dag hemma

Febern har äntlilgen gått ner till runt 38 grader nu, så de är skönt. Nu hoppas jag bara på att min kropp förstår vikten av att bli frisk så snabbt som möjligt. Om mindre än tre veckor så ska jag ju dansa på efterfesten av Nobelfesten och för att jag ska kunna göra det, så måste jag hinna bli frisk innan och få lite repeterat. Även ifall jag och Anika har bestämt oss för att dela upp variationen, så betyder det inte att den är lätt. Med andra ord så behövs det ett par run-througs av den.
För att fördriva tiden lite idag så har jag spenderat dagen med Julia Roberts och Richard Gere i Pretty Woman och Runaway Bride


Båda två är helt fantastiska och personkemin som dem har jämt emot varandra..WOW ^^

Michelle ♥

The Young Victoria

Som jag nämnde igår så hade jag och har fortfarande feber. Jag har bara suttit hemma hela dagen och kurerat mig med en massa honugsvatten och risgröt. Dessutom så har jag också passat på att kolla på The Young Victoria med Emily Blunt och Rupert Friend i huvudrollerna. Jag vet att det kan låta en aning töntigt, men jag gillar att kolla på filmer som bygger på en verklighetshistoria och den här handlar ju om drottning Victoria av Storbritannien, under hennes yngre år som drottning då hon träffade prins Albert, som kom att bli hennes man.
Emily Blunt och Rupert Friend som drottning Victoria och prins Albert ^^

Just sitter jag och kollar på Stolthet och Fördom igen. I brist på brittiska film alternativ så kan jag alltid fly in i Jane Austen's värld för en timma eller så. Jag vet inte riktigt än om hur jag ska göra imorgon, jag får helt enkelt känna efter när jag vaknar upp, om vare sig jag kan ta mig till skolan och dansa och ha mig. Annars vore det nog bäst om jag stannade hemma en dag till. Mest önskvärt vore det ju om jag inte har feber även när jga ite går på alvedon.
Michelle ♥

Harry Potter and the Deathly Hallows part 1

Igårkväll så var det girls night out med Harry Potter och det var så otroligt bra. Regissören David Yates har verkligen lyckats med att få med i princip allt från boken, jag var faktiskt ganska skeptisk till att dem i början skulle dela den sista boken i två delar och göra två filmer av den, men nu när jag har sett den första delen så tar jag tillbaka allt som jag sa om det innan. Det är så otroligt bra gjort, visserligen slutade den förta delen med värsta cliffhangern, men för oss som har läst boken så passade det faktiskt att sluta just här. Nu ser jag bara fram emot att få se den allra sista delen i juli.
Just nu ligger jag hemma och har feber, jag fick det igår eftermiddags men bestämde mig för att trotsa det och åka in och se filmen ändå. Så nu mår jag väl en aning krassligt fast det ar det värt!
Michelle ♥

Repetitioner all day long

Den här veckan har varit extremt påfrestande med en massa långa repetitioner med koreografen Hugo Viera. Ungefär ett tio-tal av oss i trean ska få jobba med honom till vår jubileumsföreställning i vår, skolan fyller 30 eller något så det ska firas med föreställning på Operan. Han berättade att vårt stycke ska avsluta kvällen, så det är ju väldigt bra. För man ska ju antingen öppna föreställningen eler avslluta den. Men tillbaka till påfrestande repetitioner, vi har haft upp emot tre till fyra timmars rep varje dag under den gångna veckan, så min kropp är helt mörbultad. Träningsvärk och smärta i hela kroppen, dessutom så tar det extremt mycket på krafterna, så jag har i princip däckat vid åtta varje kväll, det jobbiga då är att man tvingas hålla sig upp i två timmar till för att plugga.
Bland annat så har jag nu avklarat min sista uppgift i Svenska B, den fem timmar långa uppsatsskrivningen är nu gjord och (visserligen skolkade jag mitt danshistorieprov) men jag har hört att provet är lätt. Majoriteten fick MVG och de flesta hade inte ens pluggat så mycket.
Hugo Viera ^^

Idag är det öppet hus på skolan, så jag ska nog börja göra mig iordning för att åka in och dansa. Efter klassen på skolan så ska jag bege mig till Operan och ta klass där, men jag funderar på om jag bara  ska sitta och kolla på istället. Och så ikväll, efter klassen på Operan som slutar vid sex, så skaj ag se Harry Potter och dödsrelikerna! Jag längtar så mycket till ikväll alltså!
Michelle ♥

Off to Handelshögskolan

Senare idag ska jag och Anika åka in till Handelshögskolan för att ha ett möte med the room manager för NobelNightCap 2010. Vi ska nämligen dansa på efterfesten och ska nu prata om just hur allt ska gå till. Det ska faktiskt bli ganska kul att få göra nåt privat utanför skolan för en gångs skull, speciellt med tanke på att vi i årskurs tre inte ska vara med på skolans Luciaföreställning. Jag tycker personligen att det är ganska dåligt att vi inte får vara med, men så kan man ju inte få allt här i livet! Nu får jag ju ändå min lilla föreställning med Anika, så det väger upp det.
Jag och Anika var så gott som tvillingar i somras ^^

Michelle ♥

Determined

OH yes I'am! Nu jävlar ska jag bara vara frisk alltså. Inga mer skador, inga mer depressioner och absolut inga mer frustrerande bakslag! Haha, de låter väl bra? Inte för att jag inte är skadad längre, för det är jag. Men om jag bestämmer mig för att inte vara de, så kanske, kanske min kropp reagerar på det och släpper smärtan?! Det mest hemska är nog inte att jag bara missar en massa värdefull träning, utan faktumet att jag lyckas göra sååå många lärare besvikna. Eller ja det är ju inte precis jätte många, men det är iallafall dem som jag ser upp till otroligt mycket. Tex László, som är min pas de deux lärare, (jag åkte ju till Budapest i somras för att träna för honom) och han är extremt arg och besviken på att jag har lyckats dra på mig min skada igen..Och Joesphine, min nuvarande danslärare, jag kan se på hennes blick att hon är besviken och frustrerad. Det är några fler lärare som också uppger den här hopplösa känslan till mig, och jag kan säga er att det bara sporrar mig till att göra en storslagen comeback, MEN INTE när László gör det...Nej usch alltså, jag får en klump i halsen när han reagerar som han gör! Jag känner mig så hemsk och dålig, men just nu, alldeles nu, så känner jag att det finns faktiskt lite av en upprorisk flicka inom mig som vill bevisa för honom att jag ska klara mig ur den här fällan den här gången. Om det är förevigt? Det vet man aldrig, men det är något som jag inte tänker slösa tid på att tänka nu!
László hjälpte mig och Anton i somras med bla arabesque-lyftet

Och från och med nästa vecka har jag bestämt mig för att börja med tå-rehab också. Vilket betyder att jag ska ta de yngre elvernas pas de deux-klasser för att bygga upp min styrka igen. Anledningen till att jag ska göra det och inte börja med tå på klass är för att Josephines tå-övningar är tusen gånger mer påfrestande för fötterna än vad en pas de deux-klass gör, speciellt niornas, ettornas och tvåornas klasser. Jag går ju trots allt i trean och har redan gjort alla dem övningarna innan, så det blir alltså ett perfekt tillfälle för mig att bara fokusera på tekniken och inte på stegen.
Michelle ♥

Liten get together

Kom precis hem efter en liten get together med några underbara och härliga vänner. Vi gjorde inte så mycket, utan hade bestämt att vi skulle vara lite utklädda (dvs ett litet mini halloween-tema) och sedan blev det Saving private Ryan och Lejonkungen med chips och godis. En äkta fredagsmys-kväll allstå.
Men det behövdes med tanke på att Lisen, Gabbi och Julia bor i Budapest nuförtiden så ses man inte så ofta. Vi som fortfarande bor kvar i Stockholm har det ju lite enklare att samla ihop oss och mötas upp, däremot så blir det lite svårare när de tre bor där nere. Så emellan filmerna hann vi också med en massa talks om allt mellan himmel och jord, då det blir lite svårt att få med allting på brev eller faktiskt hitta tid som passar varandra så att man kan skypa. Dessutom är det en helt annan grej att faktiskt kunna sitta ned och prata med varandra än att prata med varandra över nätet.
Filmen var mycket längre än vad jag trodden den skulle vara, men det var det värt.

Klockan var nog snart fyra när vi satte på filmen, men åh så bra och fin den här är!

Nu ska jag snart kila iväg till pappa och jobba. Vi får se hur mycket jag orkar med tanke på att vi gick och lade oss efter sex imorse, men med tanke på att jag försökte få lite sömn så blev det nästan fem timmar iallfall.
Michelle ♥

Michelle hit och Michelle dit

Jag blev väckt imorse av att min 10-åriga syster smyger sig in i mitt rum och säger: "Michelle, det har vart inbrott på pappas jobb inatt.." Sedan går hon bara iväg. -Jaha, tänkte jag då. Vad händer nudå? Själv tyckte jag att det var ett ganska så ovanligt sätt att bli väckt på, jag menar vad är oddsen liksom??
Jag somnar såklart om efter den lilla incidenten, klockan var ju bara runt sju på morgonen. Vid nio någon gång ropar mamma på mig: "Michelle du ska åka in till vårdcentralen och lämna in Sinderellas prover och efter det så ska du åka hem till mormor och morfar i Skarpnäck för att hämta upp ett dörrlås och åka ut med det till pappas jobb ute i  Vällingby." -Jaha, tänkte jag då. Okej då är det väl bara och börja göra sig i ordning då eller? Men det blev aldrig så, jag bestämde mig för att först sätta på en film och äta både frukost och lunch innan jag skulle agera springflicka hela dagen. The New World, en omfilmatisering av Pocahontas bestämde jag mig för att kolla på. Colin Farell och Christian Bale är ju inte precis två hemska män att kolla på!


Lika utmattad här, fast av en annan anledning ^^

Så efter filmen strax innan ett så tar jag på mig springflicka rollen och beger mig först till vårdcentralen i Huddinge, tar en liten sväng till Apoteket av personliga skäl, för att sedan följa upp med 'min order' dvs ta bussen ändå till Skarpnäck, för att sedan åka med tunnelbanan ändå ut till Vällingby. Väl framme hos pappa så trodde jag att min uppgift var avklarad. Jag följde hela routen ju! Men nej! Då får jag en ny uppgift, för tydligen så räckte inte dörrlåset som jag fick med mig från mormor och morfar, utan det fattades ännu en till del. Så då skulle jag åka till Hässelby gård (som till min lättnad bara låg två stationer från Vällingby) och köpa den saknande delen, eftersom jag ändå skulle åka iväg och handla, så bad pappa mig att ta en sväng till COOP för att köpa isbergsallad. -Jaha, tänkte jag då. Då vär det väl bara dags att sätta igång innan det blir alldeles för mörkt ute. Som tur var så var jag klar med allt detta inom en timma och kunde sedan efter det stanna hos pappa tills stängning.
Efter en dag som denna, då jag faktiskt rent av sagt åkt genom en större del av Stockholm så får man vara en aning utmattad!

Michelle ♥

The Social Network

Har nu sett den omtalade filmen om facebook; The Social Network. Själv tycker jag att Jesse Eisenberg gör ett ytterst charmigt och bra jobb som Mark Zuckerberg, grundaren av Faceook. Han pratar i 120 och ibland undrar man om en människa kan prata så snabbt om något så invecklat!
Nejdå, men filmen var bra, även om jag rekommenderar er att ta allt med en nypa salt. Både Zuckerberg och medskaparen Eduardo Saverin har sagt att det inte var riktigt så händelseförloppet gick till.
Michelle ♥

RSS 2.0