Glider hos morfar

Är hemma hos morfar i Skarpnäck just ju och bara chillar. Mamma har tagit med småsystrarna på kryssning och vi tre vägrade åka med. Personligen så har jag väl åkt med på en båt en gång för mycket för iår med tanke på att jag jobbat på en?! Haha. Jag hade ambitionen att gå ut ikväll och förfesta inför nyår imorgon, men tänkte till och beslöt mig för att mysa i mjukisbyxor och en bra film, istället för en åtsittande korsett och lame hiphop musik. Så nu sitter alltså jag, Shelly och Andy här och har det extremt lugnt med morfar. Han blev så glad när han visste att vi skulle komma över ikväll, mormor har ju åkt med på kryssningen vilket betyder att han är (eller skulle ha varit) helt ensam ikväll. Nu hade han bland annat lagat ihop revbensspjäll och zucchini till oss, och så har vi fått choklad såklart. Vi får alltid det runt juletid. Gott har det varit!

Just nu har jag ingen aning om hur planerna ser ut imorgon, men sådant brukar lösa sig. Jag är inte så extremt taggad precis, det har blivit en sådan stor hype över nyårsfester tycker jag. Egentligen är det inget annat än ännu en kväll där man ger sig själv en ursäkt för att supa sig redlöst full och leva natten ut som om morgondagen inte väntade runt hörnet.


Både syster och bror verkar ha det relativt slappt ändå?! ^^ haha

 


Läkarbesök

Sitter i väntrummet på vård centralen och väntar på att min läkare ska komma och kalla in mig; jag gillar inte att sitta i ett väntrum! Eftersom jag har varit sjuk ett bra tag nu (jo jag vet att jag har gått ut och festat) men jag har mått dåligt ett bra tag nu, det var bara faktumet att jag behövde jobba som höll mig kvar på benen. Nu när både jobbet och relationer avlägsnast så kryper sig bacillerna fram och gör en svag och maktlös, igen haha. Det jag ville komma fram till är att jag tänkte få det uppkollat för en gångs skull. Måste till banken imorgon och flytta mina pengar till sparkontot, jag vill ju inte tappa mitt kort och få kontot länsat. Jag har ju trots allt slitit som ett djur för lönen som finns i kontot.

Efter läkarbesöket ska jag träffa Anika för en fika alternativt en shoppingrunda, vi får se vad vi känner för helt enkelt. Imorgon förmiddag ska jag och min syster Sinderella iväg till kungens kurva. Lillskiten vill köpte ett par skor som finns där ute tydligen. Senare på kvällen ska jag möta upp Sara och gå på bio. Vi ska se the girl with the dragon tattoo och efteråt fika på fåtöljen. Vännen min ska snart, strax efter nyår åka tillbaka till Cannes, så vi får verkligen se till att passa på att umgås så länge hon är kvar här!

Julhelgen har varit ganska seg och precis som det ska vara. Jag hade ju varit ute kvällen innan och enbart sovit tre timmar till julaftonsmorgonen, men jag klarade av julafton galant, haha. Något bakis men det gjorde inget. Julafton flöt iväg ganska så lugnt, det blev sällskapsspel och mycket skratt med släkten hemma hos min morbror. Juldagen flöt iväg ännu mer avslappnat. Jag var hemma med mina syskon och ett par kusiner. Vi låg och slappade framför tv'n hela dagen. Framåt kvällen åkte vi ut till heron city för att kolla på new years eve, mysigt var ordet. Annandagjul spenderades ute på stan med mamma och min syster Shelly och sedan var det middag hemma hos mormor och morfar.

Imorse åkte jag och mina småsystrar till huddingehallen och simmade, efter det bjöd jag på pizza och en lång promenad hem, haha. Vi hade turen som kunde få skjuts av pappa dit, men hem vägen fick klara själva!


Pure

Utgången med kusinen(som senare utvecklades till utgång med kusinerna) var grymt kul! Det var jag, Vincent och Ricky. Jag och Vincent kom dit till elva och satte oss ner med tre omgångar dricka och satt och pratade en massa. Stället var ganska så dött och dansgolvet kom inte riktigt igång förrän efter tolv. De va också runt den tiden som Ricky dök upp; och då slank kvällens första shots ner och sedan vart det lite mer dricka och shots. Till det varvade vi såklart med en massa dans på det lilla dansgolvet som va packad med asians, haha. Hiphop musik spelades blandat med musik som va sisådär. Jag hade helst dansat till house eller mer utav hederlig radiopop musik som alla dj's remixar skönt. Men men! Min kväll var iaf extremt lyckad och det var bara så kul att gå ut och klubba med kusinerna. Jag att ju aldrig gjort det, det kommer att rättas till i framtiden; dvs om jag kommer att ha tid att gå ut i vår. Efteråt gick vi till mc donalds vid Hötorget och vilade oss, eller rättare sagt jag ville äta pommes frites, haha. Resultatet blev att vi satt där i kanske någon timma innan vi rör på oss mot tunnelbanan. Vi satt och pratade om em massa saker som jag inte riktigt kan komma ihåg, för tillfället. Sådant brukar komma tillbaka, så jag är inte orolig! Haha!

Hoppas nu alla får en riktigt god och mysig jul nu ikväll och under helgen. Själv tillbringar jag julafton något bakis, men det är inga problem. Jag ska köra ikväll så jag kommer ändå inte dricka något. Lika bra det. Jag har druckit ganska mycket den här veckan med bartömning i tisdags och en chill utgång med Rebecca i onsdags!

Jag fick en awkward turtle av min bror i julklapp, så himla adorable!!


Som lovat!

Sitter på bussen hem från morfar nu. Slänger upp en bild på korsetten dom lovat. En resumé från gårdagens utgång kommer lite senare idag. Måste skynda mig hem så att mina systrar kan få öppna julklappar!


Cousin's night out!

Sitter på tåget in till stan och ska möta upp min kusin. Ikväll blir det debut för oss två att gå ut tillsammans, ska bli kul! Efter det åker jag med honom till Skarpnäck och så ska jag sova hemma hos morfar. Mycket enklare att ta tunnelbanan ut till skarpnäck mitt i natten än att ta nattbussen ut till Huddinge ju. Det blir nog en mysig julaftonsmorgon hemma hos morfar, han blir nog glad över att få lite sällskap med tanke på att mormor ligger på sjukhuset nu. Hon blir utskriven först imorgon. Apropå utgång jag har nu en vag uppfattning om hur kvinnorna kände sig på 1700-talet med korsett och allt. Har nämligen på mig korsetten från Versace kollektionen 'Versace for HM', som den sitter åt! Visserligen får jag ju en snygg figur och allt, så jag ska inte klaga. Men man ska fan inte böja sig framåt, bakåt eller till sidan, för det är lite obekvämt... Jag lägger upp en bild imorgon för bevis! Hah!
Just ja! Jag nämnde aldrig hur det gick med mitt sista delprov i engelska c; hörförståelsen gick ganska bra. Tror jag fick fem poäng från fullpott och den muntliga redovisningen gick väldigt bra. Som jag tidigare nämnt så har den muntliga delen aldrig varit ett problem för mig. För när jag väl börjar babbla så kan jag inte sluta. Och det viktigaste är ju att jag inte pratar en massa goja, utan jag diskuterar faktiskt precis det man ska liksom. Så det är skönt; MVG på den kursen då! Nästan den bästa julklappen från mig själv, till mig själv.

Jag har varit så effektiv idag, har hunnit med både frukost-date, slå in alla julklappar, lagat middag och målat naglarna! Haha.


Girls morning out!

Idag mår jag bra, bortsett från att jag är snörvlig och har en hals som brinner på 360 grader! Om ett par minuter kommer Sara att vandra in på fiket och så kommer det att bli timmar av prat och skratt. Som jag har saknat henne! Vi har säkert inte setts på fyra månader elle något åt det hållet. I höst har vi hållit kontakten genom att brevväxla, något gammeldags men det är också avsikten med detta; att hålla kontakten på ett gammalt och hederligt sätt; bort från Facebook! Hah!

När man talar om trollen, min fina vän anlände precis!!

Michelle <3


Ledighet at last

Så var den riktiga granen inhandlad. Jag måste medge att jag var en aning överraskad när jag kom hem igårkväll och så luktade det så underligt; den nya granen stod så fint pyntad i vardagsrummet såklart. Aldrig nånsin har vi haft en riktig gran, vi har alltid använt vår plastgran. Och det är ju förståeligt med tanke på att vi alltid haft en massa småbarn hemma. Det är ju inte så kul att ha krypandes barn som äter på allt när det står en gran i vardagsrummet, stackarna skulle ju bara börja äta av granen!

Jag vaknade för inte så länge sen och beslöt mig för en gångs skull att äta frukost. Det blev lingongrova med hallon marmelad till, helt underbart. Till det kokade jag ihop ett specialte. Anledningen till att det räknas som 'special' är för att det inte går att köpa här i Sverige och man kan inte göra i ordning de genom att bara koka tevatten. Utan för att smaken ska komma fram så måste man koka vattnet med teet och sedan smaksätter jag det med lite färsk mynta. Det är fantastiskt gott och mycket smakrikare än att dricka vanligt påste.

Nu sitter jag och myser med antologin 'other englishes literature'. Klockan fyra idag ska jag in till HGY och göra mitt allra sista delprov i engleska c och sedan är det ledighet som gäller! Jobba ska jag inte göra förrän nästa år i Mars och plugga ska jag inte göra förrän någon gång i januari. Men det är ju bara en kurs på 30.0 p så jag tror att det lär vara en ganska så lugn kurs.

Något som jag däremot är lite stressad över är dansen. Jag har kollat och letat efter auditions som jag vill göra eller kan tänka mig att göra, men jag hittar inga som jag blir riktigt intresserad av. Det finns ett kompani i London som jag har fått upp ögonen för, men de verkar inte leta efter nya dansare än så länge. Antar att jag får vara som på stand-by och anmäla mig så fort de ger sig ut på marknaden, haha. Nu måste jag återgå till min antologi! Jag har lite andra ärenden som jag måste hinna med också innan det blir fest ikväll på båten med alla mina kollegor! Då ska vi äntligen fira av den gångna säsongen och framförallt julbordet!

Michelle <3


Those tiny things that makes one a little bit happier

Idag är jag glad!! Och varför? Jo för att idag idag är det den sista dagen som jag jobbar för året. No more work for me! Hihi. Det ska bli så extremt skönt att få vara ledig ett tag nu. Självklart återstår de problem och bekymmer som jag tidigare kort nämnde om, men i en sådan här mörk period så får man grabba tag i livets små glädjen, som det här tex; sista julbordet ikväll och sen stänger vi för säsongen. Förmodligen det bästa som hänt mig på väääldigt länge...och vad gäller allt annat så har jag faktiskt ändå fått utlopp för mina känslor, så nu kan det bara gå uppför igen. Man kan ju inte falla längre ner när man redan nått botten, eller hur? Dvs om jag inte bestämde mig för att börja gräva min egen grav där nere, men än är det inte dags för det än, hah!

Ska bege mig in mot centrum nu. Det är översvämning på vägen dit, så det blir en liten omväg för mig in dit. Dessutom så är det förmodligen sjukt halt på vägarna; jag lär väl se ut som bambi på hal is...

Michelle <3


the emotions beneath it all


Jag uppdaterade min lilla (sk) dikt och passade på att uppgradera det hela och posta in det i en bild. Mycket här i världen minns man bättre och tydligare när det finns förevigat på bild; en bild säger ju mer än tusen ord, så varför inte låta dikten vara de första orden?
Att jag skulle må dåligt, det visste jag. Jag har haft på känn att det förr eller senare kommer att brista, men aldrig trodde jag att den utlösande faktorn skulle vara något som jag sen långt tillbaka förskjutit; medvetet också. Så egentligen är det bara mitt fel att jag har låtit mig själv påverkas av fel faktorer. Eller fel och fel, nu blev det ju som det blev och då kan jag inte påstå att det var fel. Sådant kan jag inte styra. Sanningen är bara att det här gjorde så att allt blev för tungt för att hålla inne och det sprack helt enkelt...
Det skulle vara att ta i om jag säger 'aldrig', men faktiskt så trodde jag verkligen inte att jag skulle bli så påverkad av en person som aldrig riktigt kom att stå mig så nära som vi (den här personen och jag) hade hoppats på att vi skulle göra. Vi hade en månad där saker och ting var bra, och sedan kom det så mycket annat i vägen och 'vi' kom i kläm helt enkelt och bortprioriterades. Jag hade själv inte så mycket emot att 'vi' kom i kläm, för det här är vad det innebär att vara vuxen tänkte jag. Man måste prioritera och ibland är det så att en själv hamnar sist i prioriteringslistan. Men även om 'vi' inte hade tid att spendera med varandra, så betyder det inte att någonting nödvändigtvis behöver ha förändrats. Vi sågs ju, kanske inte så ofta som jag hade velat men det vara relativt regelbundet och känslorna; de behöver man inte visa öppet för hela världen tycker jag; de tyckte han...
Missuppfatta mig inte nu. Jag mår inte dåligt pga en kille! Utan det här var bara det som fick vattnet att koka till. Andra livsomfattande beslut bidrar betydligt mer till grytan än en kille. Tro mig, jag hade aldrig kunnat få utlopp för mina förtryckta känslor om det handlade om en kille...
Michelle ♥

as if

as if I want to smile
as if I want to laugh
as if I want to cry
as if I want to...

as if I must cook
as if I must clean
as if I must work
as if I must...

as if I have to make plans
as if I have to arrange the day
as if I have to sort things out
as if I have to...

as if I need to love
as if I need to hate
as if I need to feel
as if I need to...

as if I am happy
as if I am sad
as if I am composed
as if I am...

as if I do not value life
as if I praise death
as if I neglect the existence
as if I...

as if all I do is living
as if all I know is this
as if all is well
as if everything is fine!

Ut och vidare

Ska bege mig ut till Solna nu och sedan vidare till jobbet. Tvillingarnas luciatåg var supermysigt och vi köpte lotter för 200 kronor; och vinsten? Ett ljus och en filt! Hah! Väldigt värt pengarna känner jag... pratade lite kort med att par vänner som jag inte haft så mycket kontakt med på sistone( dels pga jobb) men på söndag så ska vi ha en lite klassåterträff med julmys som tema. Det passar ju ganska bra in med tanke på att det är fjärde advent också. På fredag ska jag kort möta upp Richard och rädda honom från en smärre kris, det är inte ofta han vänder till en och ber om hjälp ju, haha. No hard feelings darling! Jag är bara glad art jag kan hjälpa till såklart. Måste rusa nu om jag ska hinna med tåget!

Michelle <3


Luciatåg

Igår skulle jag göra de allra sista uppgifterna på Engelska C och sen skulle jag vara klar ju, men icke sa nicke. När jag kom till Huddinge gymnasium så visar det sig att läraren hade glömt bort att vi hade bokat tid, han trodde att det var först på torsdag...Så hörförståelsen kunde jag inte göra, eftersom han inte hade CD-skivan. Vi fick nöja oss med den muntliga redosvisningen av de tre romanerna som jag läst istället. Nu har vi bokat om en tid, vilket är nästa tisdag klockan fyra; då ska jag göra hörförståelsen och redovisningen av två olika författare och dess verk från sex olika kontinenter. Det visade sig att jag hade tolkat den upgiften lite fel. Jag trodde att jag skulle redosvisa sex författare från två kontinenter...Aja, nu får jag iallafall en chans att göra den bra. Muntliga redosvisningar har aldrig varit svårt för mig, jag har lätt för att babbla på, speciellt när jag kommit in i det, haha.
Snart ska jag iväg till tvillingarnas skola och kolla på deras luciatåg. De går i trean och är alltså nio år, men det hindrar inte de från att lussa med levande ljus och allt; proffsigt ju! Jag kanske slänger upp någon bild på de söta små sen! Tidigare idag har jag vart på jobbet och rullat köttbullar i tre timmar, det var en kort dag och inte så jobbig. Ganska skönt att ha en anledning till att gå upp och inte sova bort hela dagen. Imorgon blir det julbord som vanligt och det hela veckan ut, och innan jobbet imorgon ska jag bege mig ut till Solna för att hämta ut mina fotbäddar som jag har specialbeställt efter mina fötter. Min julklapp till mig själv iår!
Min elvaåriga syster vann över mig på wordfeud...lyckat!

Michelle

I'm alive

Jo, jag lever! Jag vet att det var tio dagar sen jag uppdaterade bloggen, men jag har inte gått under. Inte än iallafall. Julbordet på jobbet suger musten ur mig, så när jag väl är hemma så hoppar jag in i duschen och sedan ramlar jag ner i sängen och går inte upp förrän sista möjliga sekund nästa dag. Patetiskt, jag vet. Men jag är trött och har ett dåligt immunförsvar. Min kropp är helt enkelt inte i balans. Nu är det bara sex körningar kvar och efter det kan jag kollapsa. Visserligen är arbetet inte jätte tungt, men det sliter på mig. Min axel har börjat göra ont igen och halsen har börjat klia lite. Jag skulle inte alls förvånas om jag drar på mig en halsinfektion snart. Nog om självömkande!

Det är ju snart jul, vilket innebär att jag måste på julklappasjakt så fort jag slutat jobba. Just nu har jag köpt julklappar till två av mina systrar och till pappa. Jag har fortfarande tvillingarna, mamma och min bror kvar. Dessutom så måste jag köpa julklappar till två av mina vänner också, vi ska fira en mini-julafton på macchiato som vi alltid gör. Jag har en del julklappar kvar att inhandla, så om ni ser mig springa runt på stan så vet ni varför jag ser stressad ut, haha.

Nu ska jag se till att få lite engelska pluggat. Har ett hörförståelse-prov och en muntlig redovisning av tre romaner och 12 olika författare från Irland och Nya Zeeland klockan tre idag. Önska mig lycka till!

Michelle <3


Första julbordet avklarat

Yes, så var årets första julbordskörning avklarad! Jag måste få säga att det gick helt okej. Ingen (dvs jag och min kollega som också jobbar som nisse) tappade silverfaten eller spillde ut såserna. Och det blev aldrig riktigt kaos vid julbordet, med tanke på att det inte var full båt igårkväll. Skönt att få börja första kvällen lite lugnt, sen får vi ju inte glömma att vi hade en tredje nisse ombord  som hjälpte oss två. Han har jobbat som nisse tidigare och visste vart allt skulle vara, och när de skulle vara det; skönt var ordet! Ikväll är det dags för den andra körningen som också innebär full båt och solo för mig och min kollega, vi får se hur det går! Efter kvällens så är det cirka 12-13 körningar kvar och sedan stänger vi för säsongen. Det ska bli så extremt skönt att bli lite ledig faktiskt. Hela hösten, ända sedan jag kom hem från Wien i somras har jag jobbat. Visserligen inte varje dag, men det ska fortfarande bli skönt att få lite 'jullov'. Jag har inte ens börjat handla några julklappar! Iår kommer jag att få springa omkring på stan runt den 20e och 21a och leta efter julklappar till alla i familjen; och det är inte lite klappar att fixa, mamma, pappa och mina fem syskon ska alla ha julklappar...
Småsystrarna min har redan pyntat julgranen, precis som alla år pyntar vi granen den 1a advent ^^

Michelle ♥

RSS 2.0