Vadå höstlov??

Det är höstlov för alla barn i Stockholm just nu, stora som små. Lågstadiet till gymnasiet, de har alla lov och gör vad de vill. De stora sover bort halva dagen för att ladda upp inför den andra delen av terminen, de små kollar på TV och leker med sina kompisar hela dagarna. Vad gör jag då? Vad gör vi som inte är i skolan längre, vi har(som vissa skulle anse det) lov hela tiden, vi behöver inte något lov då...Vi sover ju bort halva dagen varje dag, kollar på TV och är med våra kompisar varje dag, vi är en blandning mellan de små och de stora. Och det stämmer väl, till den största delen. Även om jag inte sover bort halva dagen, någonsin förutom när jag är sjuk, så kollar jag på TV(eller TV-serier på datorn) varje dag och jag umgås med kompisar, men inte så ofta som jag hade velat. Mina dagar passerar bara nuförtiden, till största delen är den slut innan jag ens hunnit lägga märke till det. Jag går till dansen varje morgon, kommer hem äter lunch och sätter på datorn, får lite engelska pluggat och sen är det middag, efter middagen blir det streaming av TV-serier och sen lägger jag mig. Nästa dag är exakt densamma. Sedan så finns det undantag, då jag kanske äter lunch ute med en kompis, eller möter upp någon på kvällen, men det händer inte så extremt ofta, för jag har inte riktigt orken. Fast det kan bero på att jag är sjuk och har varit det ett bra tag nu. Inte för att det förvånar mig, mitt immunförsvar är inte precis i det bästa skicket...
Just ja, jag glömde nästan! Jag jobbar ju också, hela helgen lång, från fredag till söndag. Varav fredag och lördag räknas nästan som nattjobb. Jag slutar ett på natten, lagom tid för att möta på en massa fulla kompisar på vägen hem. Att jag dessutom har kinesiska på söndagsmornarna är ju lagom kul. Fyra timmars sömn och sedan är det upp till skolan, på toppen av det så ska jag jobba fyra timmar på kvällen hos pappa också. Det gillar vi starkt. Så nej, jag sover aldrig bort halva dagen om jag inte måste göra ett aktivt beslut att skolka träningen på måndagar, och det brukar jag vara ganska duktig på att göra, eftersom jag tränar på kvällen också. Men det här var ju inte det jag ville komma till. Det jag skulle påpeka var att nu är alla andra har lov och är fria att göra vad de vill, så är det helt tvärtom för mig. Jag som har haft lov hela hösten, har helt plötsligt en helvetes massa skola den här veckan. Mitt Engelska C prov är nästa vecka tisdag och i fredags fick jag tre skolböcker, tre romaner och ett häfte på sju sidor inför provet. Är det karma kanske? För att jag har haft lov hela hösten och nu helt plötsligt är det ombytta roller??
Jag funderar på om jag kanske ska låta luggen växa "ut" och ha mittbena igen...^^

Imorgon ska jag iväg till CityAktuen för ett återbesök bara för att kolla att axeln är bra och senare på kvällen ska jag på en föreställning. Trots att jag har prov snart, betyder det inte att jag inte kan ha ett socialt liv, men sova bort halva dagen existerar bara inte helt enkelt.
Michelle ♥

Sailor Mars 2.0

Vaknade för cirka tre timmar sen av att mina systrar sprigner upp och ner för trappan, antar att det är lätt att vara barn helt enkelt. Själv så kom jag inte i säng förrän vid tre, och det berodde inte på att jag hade varit ute. Utan jag kom raka vägen hem från jobbet! Men ikväll ska det bli ändring på det, eller natt rättare sagt. Efter jobbet inatt ska jag förhoppningsvis möta upp min kusin och gå på Fried Rice, (ett asiatiskt socialt nätverk som arrangerar events) det är Halloween-tema och det håller av i Göta Källare. Eftersom jag aldrig gått på något sådant event, så tänkte jag att det är tryggare att åtminstone ge sig ut på främmande vatten med minst en person som man kan lita på, haha. Egentligen så är det ingenting farligt ju, det är bara att GK blir en klubb där majoriteten är asiater (stureplan har ju ett övertag på blonda svenskar...) Get my point??
Efter Fried Rice så ska jag möta upp mina vänner och så får vi se vad vi hittar på helt enkelt, efterfest, dra vidare till någon klubb som stänger fem, ja you name it. Vi får se helt enkelt. Men kvällen till ära så ska jag vara Sailor Mars! Hur bra är inte det?? Jag var Sailor Mars för ett och ett halvt år sen, på en studentskiva och nu när jag ändå ska på Fried Rice, så varför inte, eller hur??
Cute huh?? ^^

Michelle ♥

I L O V E Westlife

Jag läste i tidningen förra veckan att Westlife tydligen ska splittras upp efter 14 år som band, inte för att det kom som en chock för mig. Vi Westlife fans har länge haft de på känn med tanke på att dem har blivit mindre och mindre produktiva dem senaste åren. Till jul ska dem släppa en greatest hits album och till vår ska dem ha en farewell-tour runt om i England. Varför har dem bara turnén i England för?! Sist Westlife gav en konsert i Stockholm var 2006, det är fem år sedan! Dem har däremot varit här på PR-tour för två av deras nya album, både 2007 och 2008. Men som sagt, en konsert har dem inte haft på sex år. År 2007 var det året då jag till och med träffade dem! Dem hade en skivsignering i Gallerian och jag var en av dem sista som fick köa till en autograf. Året därpå hade dem aldrig en skivsignering, däremot ställde dem upp i programmet Förkväll på TV4 för en intervju om deras nya skiva. Så i vår ska dem alltså ha en farewell-tour och det finns inget undantag där, Westlife håller sig till Britain och inget mer, olyckligtvis...Därför funderar jag nu på att köpa biljetter till konserten i London den 23 eller 24 Maj. Jag vet själv inte om det bara handlar om en impuls eller om jag verkligen ska göra det. Pengar har jag ju, frågan är bara om det är absout värt det. Jag vill ju så gärna se dem en sista gång. Det var ju så länge sen!!!
Att det sedan finns minst lika många människor som jublar över att Westlife äntligen lägger ner bryr jag mig inte om. Westlife är och kommer alltid att vara bra för mig. Dessutom så tar allt slut förr eller senare.
Shane, Nicky, Mark och Kian från Westlife ♥

Michelle ♥

English C

Nu blir det till att plugga engelska varje dag inför tentan den åttonde november. Det är tur att min bror kan låta mig låna hans engelska c bok, på så sätt slipper jag köpa en egen lärobok för 500 kronor. Nu sparar jag ju ganska mycket genom att läsa ur hans och har ett hum om vad han gör för nåt på sin kurs på skolan. Speciellt med tanke på att tentan äger rum i hans skola! Sedan så hoppas jag på att få läsa ett par kurser på universitet till våren också. Men sista anmälningsdagen var i lördags, så det lär ju vara ett tag kvar innan man får veta om man har blivit antagen till dem kurserna som man vill läsa.
deprimerande eller inspirerande??

Michelle ♥

中文考试 och One Day

Har precis skrivit ett prov på kinesiska och det gick faktiskt bra! 100 poäng, vilket innebär att jag fick fullpott. Då kan man ju inte önska sig något annat ju. Det här provet är det första kinesiska provet jag gjort på två år, så det var lite av en omständighet. Så klockan 9.30 imorse satte jag mig ner och började skriva provet och lämnar in den 12.00. 12.15 får vi tillbaka proven och jag har fullpott. PUH! Var känslan som kom.
Snart ska jag iväg och jobba hos pappa och efter jobbet ikväll har jag en dejt med Anika. Vi ska gå och se One Day! Om ni bara visste hur länge vi två har gått och längtat efter det! För ett år sedan läste vi ut boken om Emma och Dexter, och nu iår har den gjort succé i Sverige och skapat sådan hype. Men det är den värd. För hisorien om Emma och Dexter är verkligen rörande och hjärtvärmande! Det spelar ingen roll om filmen är bra eller inte, för jag kommer att älska den ändå. Bara för att jag är ett sådant fan av One Day, men också för att Emma och Dexter är som jag och en vän ju.
Ikväll ska jag äntligen få se filmatiseringen av One Day! ^^

Michelle ♥

Gossip Girl season 5

Nya avsnitt av Gossip Girl har börjat sändas på kanal5 nu, men jag orkar inte vänta på att femman ska sända dem och har redan sett dem två första avsnitten på nätet. Idag hade jag tänkt att kolla på ytterligare ett avsnitt av det och sedan skala av ett nytt avsnitt av How I Met Your Mother. Grey's Anatomy går ju på tv ikväll, men självklart har jag redan sett alla avsnitten som kommit på nätet. Egentligen borde jag inte kolla på sådant här och istället ägna mig åt att plugga med tanke på att jag har ett prov på kinesiska på söndag, och om två-tre veckor en tenta i engelska. Menmen, jag pluggade kinesiska igårkväll och tänkte plugga lite engelska ikväll. Så min eftermiddag kan ju spenderas med gott samvete åt allt som är helt onödigt.
den är bara så bra helt enkelt! ^^

Michelle ♥

Träningsvääärk

Tränade för László igår och nu har jag en sådan extrem träningsvärk i både baksidor och insidor. Jag ska i och för sig inte klaga, det är ju precis därför jag tränar för László, för att få den sortens träningsvärk och känna sig någorlunda duktig. Klassen var inte så tekniskt svår, men just för att övningarna var enkla så kunde jag verkligen fokusera på att göra allting så tekniskt korrekt som möjligt. Det är alltid kul att tran för László, han är verkligen en av dem bästa lärarna som jag har haft. Jag tror att jag kan ha skrivit det tidigare, men det gör väl ingenting att nämna det en gång till?? Jag åkte ju till och med till Budapest förra året och tränade för honom på sommaren under de tre veckorna som han anordnade sin årliga sommarkurs.
Jag och Anton förra sommaren i Budapest när László hjälper oss med ett lyft.

Michelle ♥

RSS 2.0