Tråkad

Vilken svordom använder du mest? -Fuck
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? -06:00
Var köper du dina matvaror ifrån? -Min mamma köper dem
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? -ta bilden
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? -dyra märkes kläder
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan? -japp
När var senast någon stötte på dig? -Idag
Vad åt du till middag senast? -nåt kinesiskt
Kan du vissla? -nope
Tittade du på tecknat när du var liten? - självklart
Äger du några popband t-shirts? -nope, men vill
När flög du senast? - i juli, förra sommaren
Pratar du några andra språk? -Si, I do
Har du gråtit offentligt? -skojar du!? XD
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? -nja, kanske
Vad har du med dig in på bion? -popcorn
Vad har du för väder? -soligt
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? -ska börja på gymnasiet efter sommaren
När sov du senast på golvet? -för en vecka sen
Vilken är din favorit drink? -jag dricker ju inte...så
Gillar du din boendesituation? -ja, det gör jag väl
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?- jag klarar mig på 6h
Är dina dagar fullbokade och stressiga? -om de inte va...
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?-nope
Hur gammal blir du nästa födelsedag? -17. WIE!
Tror du på liv på andra planeter? - nja,, kanske. Varför inte
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? -ge upp/fuck you om du ger upp
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? -om jag var tvungen
Tycker du om att krama folk? -oftast, ja. men jag utesluter vissa typer
Äger du en digitalkamera? -japp
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? -lucy liu och kristin kreuk, kanske
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? -ja, lite iaf
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? -nej, fyfan. självklart inte
Är du mörkrädd? -ja, lite iaf
Tre saker du alltid har med dig? - läppsyl, ipoden och mobilen


Michelle ♥

JA

Äntligen, jag har gått och längtat efter att sluta dansa för terminen och det var så skönt att äntligen få danslov. Jag var ju grymt trött på allting efter uppdansningen. Så snacka om att jag känner mig så lättad.
En annan sak var dock inte lika skönt, och det var idag när jag var tvungen att rensa skåpet. Jag hade sammanlagt två stora väskor/påsar plus min vanliga väska att bära på när jag åkte hem idag . Inte nog med att jag hade mycket att bära på, utan det ska var proppfullt på tåget också. Men jag känner att det var det värt.

Ibland kan jag bara känna att allt är hopplöst, och ibland kan jag känna att det faktiskt finns hopp för mig.
Jag hade nämligen utvecklingssamtal idag och Charlotte (min danslärare) sa att jag har gått framåt väldigt mycket. Det negativa var att hon tyckte att jag hade för hög frånvaro. VA!? Jag kan medge att jag har missat kanske två av tio lektioner, men det är knappast mycket. Aja, hon får tycka vad hon vill.
Annars tyckte hon att jag har potential och att jag är väldigt amitiös. XD

Idag så skulle vi hålla tal på svenskan,, haha. Det gick ju som det gick. Inte för dåligt men inte alltför bra. Lite lagom.
Efter det så satt jag, Levi, Hanna, Jasmine, Gisela, Henke, Pascal, Nour och Vanilla och diskuterade en massa saker mellan himmel och jord. Ända tills vi blev tillsagda att lämna matsalen. Hehe.

Dagens höjdpunkt var ändå när jag var på väg hem och en kille försökte ragga upp mig. Jag var på väg mot centralen, i gången mellan T-Centralen och Centralen, när jag helt plötsligt känner att någon drar i min arm och säger:
Random guy- Excuse me, but I just coludn't help this. But you are very pretty, I just coludn't help to say it. But I think yhat you look very young, so I don't know.
Michelle - Ehh, okay.
Random guy - Yes you are really pretty, it's true. You are so beautiful.  I just had to tell you that. So
how old are you?
Michelle - I'm 16, ehm, thank you.
Random guy - That's very young. Yeah you are really beautiful. I'm Jeremy.
Michelle - Michelle
Jeremy - Michelle, it's nice to meet you. You are so pretty. So what are you doing tonight?
Michelle - Ehm, I have homework and stuff..So I
Jeremy - Yeah, you are very young, but you are really pretty.
Michelle - Thank you, ehm...
Jeremy - Well, I have to let you go now, but you are very beautiful. Take care.
Michelle - Thank you, bye.
Jeremy - Byebye!

Haha
, fyfan va roligt det var. Alltså jag måste medge att jag blev väldigt glad över det. Jag menar det är ju inte så att jag får sådana komplimanger varje dag. Dessutom så såga han ut att vara någonstans runt 20-23 års åldern typ. Alltså gud, va roligt. Klart jag måste dokumentera allt det här.

Michelle ♥

SO-arbetet is killing me

Kina -diktatur eller demokrati?

 

Kina är en diktatur med demokratiska influenser, en globaliserad diktatur. Någonting som inte förekommer ofta i världen. Det som gör dem till en diktatur är bland annat deras brott mot mänskliga rättigheter, så som arbetarnas rättigheter till kvinnornas rättigheter, och deras enväldiga kommunistiska styre. Kina gör visserligen framsteg, men man kan undra hur länge det ska ta innan, eller om Kina någonsin kommer att bli ett demokratiskt land, som USA eller vilket land som helst i Europa.

Den frågan återstår.

 

Diktatur i landet

?Kina är en ekonomisk bubbla som är redo att spricka när som helst.? Ett citat från en dokumentär om just Kina och dess ekonomi. Kina har påverkats väldigt mycket av globaliseringen, detta har gjort landet öppnare för omvärlden. Landet har sedan tidigare varit väldigt stängt och helt enkelt inte velat släppa in de andra länderna för handelsaffärer. Detta gör alltså Kina till en globaliserad diktatur, vilket är väldigt ovanligt. Se bara på Nordkorea, Burma och Kuba. För att kunna förstå Kinas diktatur så måste man förstå sig på Konfucianismen. Konfucius menade att man måste veta sin plats i samhället och hålla den.

Kina bryter mot de mänskliga rättigheterna, men förmildrar bilden av det genom att ändra lagen en aning. Det står nämligen i lagen att tortyr är förbjudet, däremot så är det inte förbjudet att tortera någon verbalt eller psykiskt. Fast alla vet dock att fysisk tortyr uppkommer lika vanligt som om att någon skulle anklagas för ett brott man inte begått.

Kina har länge kritiserats för deras sätt att handskas med misstänkta brottslingar. Ett exempel är bland annat Hu Jia, människorättsaktivisten som dömdes till tre och ett halvt års fängelse för att ?undergräva statens makt?. Enligt tidningen Nya Kina så har Hu erkänt och godtagit straffet, trots att han förklarade sig oskyldig. Andra exempel som pekar på ett diktatoriskt styre i Kina är den begränsade religionsfriheten. Tibetanerna får bland annat inte utöva sin religion, trots att det är religionsfrihet i Kina. Eftersom det sedan tidigare har sagt sig vara ateister. Ett annat brott som är emot de mänskliga rättigheterna är den väldigt censurerade yttrandefriheten. Allt är censurerat i Kina, från tidningar till Internet, från skolans undervisning till läroböcker, allt. Detta är för att regeringen ska se till så att inga människor i landet ska kunna ha kunskapen att ifrågasätta regeringens beslut. Skulle någon göra det, så blir följden sannolikt som det gick för Hu Jia. Regeringen skulle känna att de ?tappat ansiktet?. En ytterst skam hos kineser. På grund av censuren får kineserna inte se ?skandal bilderna? på landet och dess utveckling. Kineserna får inte nyheten om att regeringen gör misstag och missköter sig. Självklart är det på grund av att regeringen ser till att allt som publiceras om regeringen gynnar dem själva. Ett annat brott som Kina bryter mot är dödsstraffet, man kan bryta upp till 68 olika brott för att få dödsstraffet som dom. Några exempel på dem är narkotikabrott, korruption, ett stort antal ekonomiska brott och självklart för mord. Frågan som uppstår blir då, hur kan man få dödsstraff för ett ekonomisktbrott? Hur långt kan Kina gå i ett sådant hemskt system? Och när är det dags att byta från ett gammalt system till ett nytt? Detta måste självklart ändras så fort som möjligt. En annan fråga som dyker upp är i fall USA tänker avskaffa dödsstraffet. Det skulle vara absurt om Kina avskaffar den och inte USA, och ändå är det ingen som gnäller på USA: s brott mot mänskliga rättigheter.

Kina har barnarbete, något som bryter mot barnens rättigheter. De har inte erkänt International Labour Organisations tre kärnprinciper: Mötesfrihet, Rätten till kollektiva förhandlingar och Rätten till att organisera sig. Enbarnspolitiken i Kina har fått väldigt mycket motstånd av kineserna själva, eftersom familjen står i hög fokus. Detta är också på grund av att kineserna favoriserar killar framför tjejer.

Förklaringen till Kinas styre

Anledningen till att Konfucius ord än idag sätter sig djupt in i regeringen, om att hålla sin plats samhället, är för att det har påverkat deras taktik att styra landet på. De har heller inte många som just gör motstånd, eftersom många kineser än idag lever efter Konfucius ord; Furste och undersåte, man och hustru, förälder och barn, vän och vän. Detta gör så att Kina inte riktig vill släppa in omvärlden i sitt land och låta de se fläckarna på bilden. Detta skulle göra så att de ?tappat ansiktet?, de skulle helt enkelt skämmas över de svaga och dåliga punkterna i landet. Att Kina bryter mot de mänskliga rättigheterna har väldigt mycket med tradition att göra. Det har alltid varit ett sådant om inte värre styre i Kina innan monarkin slogs ut. Så även detta är ett spår av Konfucius lära, Kina har verkligen påverkats av religionen och detta kan nog därför vara förklaringen till en längre tid av ateism i Kina, trots folkets fortsatta tro i respektive religion.

Samma sak gäller för yttrande friheten och arbetarnas rättigheter i Kina, de har lärt sig att inte ifrågasätta och kräva, de har lärt asig att göra sitt och inte snoka i andras uppgifter. Detta sätter såklart mycket problem i landet, men man får inte tro att kineserna i sig är offer för regeringens styre. Det är lika många som anser att regeringen gör ett bra jobb som ett dåligt.

De utbildade har kunnat se perspektiv och mål, som Kina borde följa och försöka uppnå.

De som inte har fått lika bra utbildning nöjer sig med mat om dagen och ha tillräckligt med pengar för att kunna underhålla sig själva. De fattiga blir bara fattigare och de rika blir rikare. Ett gap mellan samhällsklasserna gör situationen inte bättre.


 


Jag har bara börjat och det är inte ens bra det jag har skriviit hitills. OMG jag går under snart, och det ska in på torsdag, plus att det r två arbeten till...

Michelle <3

 


Talang 2008

Igår kväll gick jag och Vanilla och kollade på Talang 2008, eftersom vi fick biljettter av Levi. Gud va roligt det var, det är verkligen en helt annan sak att vara där och se och höra dem, än att sitta hemma vid TV-soffan.
Olyvkligtvis så kome de inte vidare, men men That's life. Det var i alla fall grymt duktiga.
GO GO BBX8!

image1
Fr. V. Rufus, Zacke, Levi, Tehilla, Alfa, Matteus, Junior. Saknas på bild: Temilia


Innann vi gick till Talang så hade jag och några andra till i klassen uppdansning, och det gick piss!
Först så gör jag två fel under en och samma övning. Sen så har jag stukat min fot, så kah kan inte göra allt. Och självklart så ska jag tappa balansen i pigué pirouetterna!
AHH! Jag blir bara så sur.
Och det blev absolut inte bättre när pas de deux var iställt, för jag ville verkligen ha ett sista pdd innan vi går ut nian.

Michelle ♥

Sunday

Sitter och funderar på hur mitt liv egentligen skulle ha vart om jag inte kom in på KSB, skulle jag vara en plugg-nörd, med MVG i typ allt. Eller skulle jag vara en latmask och väga ca 50 kg och inte palla någonting, förutom att äta på Mc Donalds och junkfood. Alla sådana tankar gör mig ibland spyfärdig och jag är verkligen glad över att jag kom in på KSB och är en vältränad (plus lite extra fett runt magen) tonåring med totlat godkända betyg.
 
Just nu sitter jag och försöker bli klar med mitt Astronomi arbete som ska lämnas in imorgon. WIE!
Dessutom så måste jag tvätta mina danskläder, plugga kinesiska inför Nationella del A i kinesiska, och sist men inte minst så måste jag baka en smulpaj, eftersom jag lovat att göra det.

En annan sak som kommit på min mind, är att jag helt enkelt officielt har blivit kickad från Coppelia.
Vilket gör mig väldigt upprörd, jag vill verkligen inte inse att jag stått (mest av alla) och repeterat korgosse platsen utan att få något utav det. Visst peruken är grymt ful, och jag har drivit om hur jävla löjlig den ser ut. Men det är mitt jobb att se löjlig ut i Coppelia, så då är det mitt jobb att göra det. Sen är det en annan femma om vad jag tycker om de jobbet.

Jag tycker bara att det kan vara så orättvisst att jag missat EN repetition som jag skulle vara på, och bli kickad just för det.  Ska inte jag få lite cred för att ha stått och haft så jävla ont!?
Det är ytterst mänskligt att känna så som jag känner. No bullshit!

Michelle ♥

Written & sagt

Man kallar mig inte präktig och falsk.
Man kallar mig inte för en falsk människa som spelar präktig.
'Cause I'm not!
There is an inside and an outside.
The only side you have been seeing is the outside.

Så tro inte att du kan döma mig efter det.
Man kan påstå men inte argumentera.
Detta kräver perspektiv!

When you don't know anything about the inside.
Then don't complain about the outside.
That will cause you a lots of problems!

Jag vet vad jag skrev och jag står för det.
'Cause I'm one of a kind.
The one and only.
There is no more

Och det kommer inte att bli.
One more Michelle Xie!

Michelle ♥

Welcome Michelle

Äntligen, nu så har jag skapat en ny blogg. Vilket inebär att jag återigen kan skriva om exakt vad fan jag vill utan att någon kan komma och säga åt mig,så länge jag inte förtalar mig.
Min yttrande frihet is back.

Sitter just nu här och försöker skriva lite om Astronomi arbetet, men jga är verkligen inte taggad just nu.
Dessutom så är jag typ kickad från coppelia, haha. Det är både bra och dåligt. Det dåliga med det är att jag har stått och repeterat (suffered) alla gånger vi haft repetition. Det som är så bra med det är att jag slipper  de fula perukerna. Det är ju bara så ful, och det är verkligen något som man inte kan ta. Eller jo, i dansar världen (den riktiga) Men ofta jag kommer att få den chansen att leva i den...
Jag menar alla som känt mig sen tidigare, vet att jag tappat allt. Nu kämpar jag för att ens orka stå på benen.
Mitt dansarliv är snart officielt över. och då har jag heller aldrig ens jobbat som proffisionel dansare, utan endast som en elev. Jag är bara för patetisk.

Michelle ♥

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0